پژوهش های صنایع غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
ارزیابی ویژگیهای ضداکسیدانی و پریبیوتیکی آرد کینوا و بررسی پذیرش کلی استفاده از آن در یک دسرلبنی
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)زمینه مطالعاتی: کینوا شبهغلهای سرشار از ترکیبات مغذی است. هدف پژوهش: پتانسیل استفاده از آرد کینوا، در ترکیب با آرد برنج در تولید دسرلبنی (فرنی) بررسی گردید. روش کار: ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آرد کینوا و آرد برنج ارزیابی ...
-
تاثیر پوشش خوراکی زئین ذرت حاوی عصاره گشنیز بر کیفیت و ماندگاری گوشت ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix)
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)یکی از روشهای پوششدهی مواد غذایی استفاده از پوششدهندههای خوراکی است که بصورت لایه نازک در مقابل تغییرات نامطلوب محافظت مینماید. مطالعه حاضر با هدف، ارزیابی اثر پوشش پروتئین زئین ذرت 10 درصد حاوی عصاره گشنیز بر ماندگاری ...
-
تاثیر پد جاذب حاوی اسانس بابونه بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) تلقیح شده با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری در یخچال
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)زمینه مطالعاتی:علیرغم استفاده از روشهای مختلف نگهداری، علاقهمندی به استفاده از ترکیبات طبیعی ضدباکتریایی مانند اسانس گیاهان برای نگهداری مواد غذایی در حال افزایش است. سیستمهای بستهبندی فعال که حاوی ترکیبات ضدمیکروبی ...
-
تاثیر غنی سازی نوشیدنی طعم نعناع با عصاره سبوس برنج بر ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی و رئولوژیکی
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)در این مطالعه ویژگیهای فیزیکی-شیمیایی و رئولوژیکی عصاره سبوس برنج در تولید نوشیدنی طعم نعناع فراسودمند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش درصد سبوس برنج، وزن مخصوص (از 1.028 به 1.032 g/cm³)، ماده خشک (از 7.86% ...
-
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه پایش تقلب در شیر گاو
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)شیر یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی محسوب می شود اما عدم تشخیص تقلبات تلفیقی آن توسط دستگاه های موجود، موجب شده است که صنعت فرآورده های لبنی با چالش جدی روبرو شود. از تقلبات تلفیقی شیر می توان افزودن همزمان آب، نمک و مواد ...
-
تولید کیک بدون گلوتن با استفاده از پودر بذر چای ترش
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2025-05-22)در تحقیق حاضر امکان جایگزینی کامل آرد گندم با پودر بذر چای ترش در تولید کیک بدون گلوتن با حفظ یا بهبود ویژگیهای کیفی محصول مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جایگزینی آرد گندم با پودر بذر چای ترش، تأثیر معنیداری بر ...
-
بررسی تاثیر کاربرد همزمان جعبه هایی با طراحی مختص پیش سرمایش و پرتوتابی با اشعه گاما روی عمر انبارمانی توتفرنگی
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)زمینه مطالعاتی: پرتودهی با اشعه گاما یک روش نوین برای کنترل عوامل بیماریزا میباشد و عملیات پیشسرمایش نیز در افزایش انبارمانی محصول موثر است. کاربرد توام این دو فرآیند به منظور دستیابی به پارامترهای عملکردی کاربرد این ...
-
تاثیر حرارت دهی مرطوب و خشک در اندازه ذرات مختلف آرد گندم بر ویژگی های کیفی نان حجیم
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)زمینه مطالعاتی: تیمارهای حرارتی و اندازه ذرات آرد گندم می توانند منجر به بهبهود ویژگی های کیفی و بیاتی نان شوند. هدف: هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های کیفی نان حاصل از آرد گندم در اندازه ذرات مختلف و تحت تاثیر تیمار حرارتی ...
-
استفاده از آب مغناطیسی شده برای کاهش جذب روغن و بهبود خصوصیات حسی سیبزمینی سرخشده
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)زمینه مطالعاتی: درصورتیکه آب در معرض میدان مغناطیسی که دارای قطب مثبت و منفی است قرار گیرد، مولکولهای آن مغناطیسی میشوند. علاوه بر اثر میدان مغناطیسی بر شکل تجمع مولکولهای آب، اعمال این میدان باعث کاهش کشش سطحی آب، ...
-
غنی سازی پودر شیر با اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) ریزپوشانی شده با استفاده از خشک کن پاششی و بررسی ویژگیهای آن
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)چکیدهزمینه مطالعاتی: ریزپوشانی، میتواند برای رسانش ترکیبات زیست فعال و بهبود خواص حسی آنها مورد استفاده قرار گیرد. در ریزپوشانی اسیدهای چرب از جمله اسید لینولئیک کونژوگه نیز از روشهای مختلفی استفاده میشود. هدف: هدف از ...
-
استفاده از روش کف پوشانی در تولید پودر ملاس نیشکر: بهینه یابی و سینتیک انتقال جرم
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)زمینه مطالعاتی: در تولید پودرهای مواد غذایی، خشک کردن کفپوشی یک جایگزین مناسب و مقرون به صرفه در مقایسه با خشک کردن سنتی است. هدف: این پژوهش به هدف انتخاب شرایط بهینه برای تولید پودر ملاس نیشکر با استفاده از روش کف پوشی ...
-
تولید آنالوگ گوشتی و بررسی خصوصیات بافتی و پروفایل اسید چرب آن در مقایسه با محصول گوشتی
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)چکیدهزمینه مطالعاتی: محصولات آنالوگ گوشتی موجود در بازار، گوشتهای گیاهی هستند که کیفیت مشابه گوشتهای معمولی دارند. هدف: هدف از این مطالعه تولید برگرهای گیاهی (PB)، و بررسی خصوصیات بافت و اسید چرب و بهدنبال آن مقایسه با ...
-
تاثیر جایگزینی آرد برنج با آرد ماش خام و جوانهزده بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی خمیرابه و کیک بدون گلوتن
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)زمینه مطالعاتی: تولید و بهبود ویژگیهای محصولات بدون گلوتن برای بیماران مبتلا به سلیاک، یکی از چالشهای مهم در صنایع غذایی میباشد. به همین دلیل، هدف از این مطالعه، بررسی جایگزینی آرد برنج با آرد ماش خام و جوانهزده به جهت ...
-
بررسی تاثیر ساکارز با سطح مناسب شیرین بیان به عنوان شیرین کننده بومی ایران بر کیفیت بستنی
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-12-21)زمینه مطالعاتی: بستنی پرطرفدارترین محصول در رده دسرهای لبنی است و مصرف بالای ساکارز باعث بیماریهای قلبی-عروقی، چاقی و دیابت میشود که با جایگزینی ساکارز با عصاره شیرینبیان میتوان این مشکلات را کاهش داده و محصولی سالم و ...
-
تاثیر کاربرد قبل از برداشت اسپرمیدین روی حفظ کیفیت و بهبود عمر انبارمانی در دو رقم هلو
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)هلو (Prunus persica L.) از خانواده گلسرخیان (Rosaceae) و از مهمترین میوههای مناطق معتدله محسوب میشود. کیفیت میوه از عوامل مهم در گسترش و بازاریابی این محصول به شمار میرود. کاربرد برخی مواد شیمیایی و هورمونی نقش بسزایی ...
-
مهار قهوهای شدن غیرآنزیمی و رفتار رنگ در آبنباتهای ژلهای دارچینی فراسودمند طی نگهداری
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)امروزه مصرف آبنباتها، محصوصا آبنباتهای نرم و ژلهای در حال افزایش است و تولیدگنندگان بسته به ذائقه و گرایش مصرفکنندگان دائما فرمولاسیون محصول خود را تغییر میدهند. دارچین از ادویههای سنتی با کاربردهای متنوع درمانی و ...
-
تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه ریحان و اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی فیله ماهی فیتوفاگ
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)زمینه مطالعاتی:استفاده از نگهدارنده های شیمیایی درمواد غذایی برای سلامت مصرف کنندگان مخاطره آمیز بوده و منجر به بروز انواع بیماریهای خطرناک خواهدشد لذا امروزه تمایل به استفاده ازمواد نگهدارنده طبیعی در حال افزایش است.آلودگی ...
-
جداسازی و شناسایی سویه Lactiplantibacillus plantarum MOHA1 از ماست محلی و ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدباکتریایی و ایمنی آن
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)زمینه مطالعاتی: در این پژوهش آزمایشگاهی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدباکتریایی و ایمنی سویه Lactiplantibacillus plantarum MOHA1 جداسازی شده از ماست محلی بررسی شد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی پتانسیل پروبیوتیکی و فعالیت ...
-
بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی روغن حیوانی کرمانشاهی و روغن زردآذربایجان طی دوره نگهداری
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)زمینه مطالعاتی: روغن حیوانی به دلیل ارزش تغذیهای بالا و طعم و رایحه بسیار غنی در میان تمام محصولات شیر جایگاه ویژهای دارد. هدف: هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگیهای شیمیایی، میکروبی و ترکیب اسیدهای چرب نمونههای روغن شیر ...
-
بررسی خصوصیات رئولوژیکی و پایداری دوغ حاوی موسیلاژ دانه چیا
(دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz, 2024-09-22)زمینه مطالعاتی: یکی از مسایل قابل توجه در دوغ، قوام آن است که نقش بسیار مهمی در بازار پسندی آن دارد. از طرفی امروزه تمایل مصرف کنندگان برای استفاده از مواد ضد میکروبی طبیعی به جای نگهدارنده های شیمیایی افزایش پیدا کرده ...



