• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    غنی‌ ‌سازی پودر شیر با اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) ریزپوشانی شده با استفاده از خشک کن پاششی و بررسی ویژگی‌های آن

    (ندگان)پدیدآور
    فتحی آچاچلوئی, بهرامرضائی جعفرلو, حکیمهعبدی بنمار, حسینشاددل, رضوان
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیدهزمینه مطالعاتی: ریزپوشانی، می‌تواند برای رسانش ترکیبات زیست فعال و بهبود خواص حسی آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد. در ریزپوشانی اسیدهای چرب از جمله اسید لینولئیک کونژوگه نیز از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. هدف: هدف از این پژوهش بررسی تولید نانوکپسول های حاوی مواد دیواره مختلف برای اسیدلینولئیک کونژوگه و سپس غنی سازی شیرخشک با آن و بررسی ویژگی های آن بود. روش کار: در این پژوهش از چهار تیمار مختلف شامل: 1- صمغ زانتان و مالتودکسترین، 2- صمغ زانتان و آب پنیر، 3- صمغ گوار و مالتودکسترین و 4- صمغ گوار و آب پنیر به عنوان مواد دیواره استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که عملکرد خشک‌کن پاششی در حدود 50 درصد بود. بیشترین محتوای CLA و بالاترین کارایی ریزپوشانی مربوط به تیمار نانوحامل زانتان- آب پنیر (21/19درصد) بود. نتایج ارزیابی اندازه ذرات و مورفولوژی حاکی از آن بود که در همه نانوکپسول‌های تهیه شده، اندازه ذرات در حد نانومتر بودند و شکل نانوکپسول‌ها به صورت کروی و سطح آن‌ها دارای ترک خوردگی‌هایی بودند. همچنین نتایج ارزیابی ویژگی‌های پودر شیر غنی‌سازی شده با CLA نشان داد که نمونه‌های پودر شیر غنی سازی شده از نظر میزان حلالیت (99%) و رطوبت (98/2-33/2 درصد) تفاوت معنی‌داری با یکدیگر نداشتند (P>0/05). اما از نظر میزان چربی و پروتئین اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0>P). بیشترین میزان پروتئین مربوط به تیمار CLA ریزپوشانی شده در درون زانتان- آب پنیر (83/12درصد) بود. همچنین میزان چربی شیر و پودر شیر غنی شده با CLA- زانتان- آب پنیر نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. نتیجه گیری نهایی: تمام نانوحامل های استفاده شده در این تحقیق، کارایی خوبی
    کلید واژگان
    واژگان کلیدی: اسید لینولئیک کونژوگه (CLA)
    پودر شیر
    خشک کن پاششی
    صمغ زانتان
    آب پنیر و مالتودکسترین
    علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه محقق اردبیلی
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/fr.2024.60134.1919
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_18992.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147406

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب