غنی سازی پودر شیر با اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) ریزپوشانی شده با استفاده از خشک کن پاششی و بررسی ویژگیهای آن
(ندگان)پدیدآور
فتحی آچاچلوئی, بهرامرضائی جعفرلو, حکیمهعبدی بنمار, حسینشاددل, رضوان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیدهزمینه مطالعاتی: ریزپوشانی، میتواند برای رسانش ترکیبات زیست فعال و بهبود خواص حسی آنها مورد استفاده قرار گیرد. در ریزپوشانی اسیدهای چرب از جمله اسید لینولئیک کونژوگه نیز از روشهای مختلفی استفاده میشود. هدف: هدف از این پژوهش بررسی تولید نانوکپسول های حاوی مواد دیواره مختلف برای اسیدلینولئیک کونژوگه و سپس غنی سازی شیرخشک با آن و بررسی ویژگی های آن بود. روش کار: در این پژوهش از چهار تیمار مختلف شامل: 1- صمغ زانتان و مالتودکسترین، 2- صمغ زانتان و آب پنیر، 3- صمغ گوار و مالتودکسترین و 4- صمغ گوار و آب پنیر به عنوان مواد دیواره استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که عملکرد خشککن پاششی در حدود 50 درصد بود. بیشترین محتوای CLA و بالاترین کارایی ریزپوشانی مربوط به تیمار نانوحامل زانتان- آب پنیر (21/19درصد) بود. نتایج ارزیابی اندازه ذرات و مورفولوژی حاکی از آن بود که در همه نانوکپسولهای تهیه شده، اندازه ذرات در حد نانومتر بودند و شکل نانوکپسولها به صورت کروی و سطح آنها دارای ترک خوردگیهایی بودند. همچنین نتایج ارزیابی ویژگیهای پودر شیر غنیسازی شده با CLA نشان داد که نمونههای پودر شیر غنی سازی شده از نظر میزان حلالیت (99%) و رطوبت (98/2-33/2 درصد) تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشتند (P>0/05). اما از نظر میزان چربی و پروتئین اختلاف معنیداری داشتند (05/0>P). بیشترین میزان پروتئین مربوط به تیمار CLA ریزپوشانی شده در درون زانتان- آب پنیر (83/12درصد) بود. همچنین میزان چربی شیر و پودر شیر غنی شده با CLA- زانتان- آب پنیر نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. نتیجه گیری نهایی: تمام نانوحامل های استفاده شده در این تحقیق، کارایی خوبی
کلید واژگان
واژگان کلیدی: اسید لینولئیک کونژوگه (CLA)پودر شیر
خشک کن پاششی
صمغ زانتان
آب پنیر و مالتودکسترین
علوم و صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-12-211403-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه محقق اردبیلیگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
شاپا
2008-515X2676-5691



