• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه ریحان و اسانس زیره سیاه بر ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی فیله ماهی فیتوفاگ

    (ندگان)پدیدآور
    اژدری, عطاالهبزی, رقیه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی:استفاده از نگهدارنده های شیمیایی درمواد غذایی برای سلامت مصرف کنندگان مخاطره آمیز بوده و منجر به بروز انواع بیماریهای خطرناک خواهدشد لذا امروزه تمایل به استفاده ازمواد نگهدارنده طبیعی در حال افزایش است.آلودگی میکروبی و واکنشهای فیزیکوشیمیایی نقش مؤثری در کاهش کیفیت خوراکی انواع ماهی دارند در این رابطه استفاده از پوششهای خوراکی بر پایه ترکیبات طبیعی می تواند در افزایش ماندگاری فراورده مؤثر باشد.هدف:این پژوهش با هدف بررسی اثر پوشش خوراکی صمغ دانه ریحان و اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی فیله ماهی فیتوفاگ طی مدت زمان نگهداری در یخچال صورت پذیرفت.روش کار:در این مطالعه نمونه شاهد(فیله ماهی بدون پوشش) و تیمارهای پوشش دهی شده با 5درصد صمغ دانه ریحان و0/25، 0/5 و1درصد اسانس زیره سیاه مورد ارزیابی قرار گرفتند.آزمونهای میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها و باکتریهای سرمادوست و آزمونهای شیمیایی شامل اندازه گیری پارامترهای تیوباربیتوریک اسید(TBA)، pH و بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N)طی15 روز نگهداری در یخچال و در فواصل زمانی سه روز انجام شد.نتایج: افزایش غلظت زیره سیاه در پوشش خوراکی پیرامون فیله ماهی طی15روز نگهداری در یخچال تأثیر مثبت در کاهش شمارش کلی میکروبی و همچنین باکتریهای سرمادوست داشت(P
    کلید واژگان
    زیره سیاه
    صمغ دانه ریحان
    ماهی فیتوفاگ
    ویژگی های شیمیایی
    ویژگی های میکروبی
    علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-09-22
    1403-07-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/fr.2024.58297.1900
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_18698.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147399

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب