• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی روغن حیوانی کرمانشاهی و روغن زردآذربایجان طی دوره نگهداری

    (ندگان)پدیدآور
    نژاد رزمجوی خگر, راحلهشویک لو, امیررضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: روغن حیوانی به دلیل ارزش تغذیه‌ای بالا و طعم و رایحه بسیار غنی در میان تمام محصولات شیر جایگاه ویژه‌ای دارد. هدف: هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی، میکروبی و ترکیب اسیدهای چرب نمونه‌های روغن شیر آذربایجانی و کرمانشاهی بود. روش کار: نمونه‌های روغن حیوانی با استفاده از شیر گاو دامداری‌های سنتی ارومیه و کرمانشاه در کارگاه‌های محلی تولید شدند. خصوصیات میکروبی و ترکیب اسیدهای چرب نمونه‌ها پس از تولید و عدد پراکسید، عدد اسیدی و اسیدیته آنها در طول 6 ماه نگهداری در دمای محیط (C° 25) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: اسیدیته، عدد اسیدی و پراکسید هر دو نمونه‌‌ روغن در طول 6 ماه نگهداری در دمای محیط به طور معنی‌داری افزایش پیدا کرد (05/0>p). در ماه ششم دوره نگهداری، عدد پراکسید روغن زرد آذربایجانی و روغن کرمانشاهی از صفر به meqO2/Kg 39/0 و meqO2/Kg 38/0 به ترتیب افزایش پیدا کرد. پروفایل اسیدهای چرب نشان داد در هر دو نمونه‌ روغن، پالمیتیک اسید، میریستیک اسید و استئاریک اسید، اسیدهای چرب اشباع غالب و اولئیک اسید، اسید چرب ‌غیراشباع عمده را تشکیل می‌داد. بارکلی میکروبی در نمونه‌ روغن زرد آذربایجان و روغن کرمانشاهی به ترتیب log10 CFU/g 76/0 و log10 CFU/g 32/1 بود. نتایج جستجو و شمارش کلی‌فرم‌ها، استافیلوکوکوس اورئوس کوگولاز مثبت و کپک و مخمرها در نمونه‌های روغن حاکی از عدم آلودگی نمونه‌های روغن به این میکروارگانیسم‌ها بود. نتیجه‌گیری نهایی: یافته‌های این تحقیق حاکی از افزایش میزان اسیدهای چرب آزاد و کاهش پایداری اکسایشی نمونه‌های روغن حیوانی در طول دوره نگهداری در دمای C° 25 بود و این امر در روغن زرد آذربایجان مشهودتربود.
    کلید واژگان
    روغن شیر
    عدد پراکسید
    پروفایل اسیدهای چرب
    کیفیت میکروبی
    علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-09-22
    1403-07-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
    بخش فرآوری تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/fr.2024.60816.1928
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_18697.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147398

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب