Digital Repository of National Library and Archives of Iran: Recent submissions

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 210909

  • ویژگی های تشخیصی میگوهای خانواده پنائیده و افتراق جنس پنئوس از جنس های مشتق شده از آن 

    شیری, نیما; خوشنودی فر, خدیجه (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    با توجه به اهمیت خانواده پنائیده در صنعت میگوی جهان و ایران و تغییرات زیادی که به ویژه جنس پنئوس از نظر رده بندی در طی زمان متحمل شده و سایر جنس های این گروه جانوری از آن منشعب گردیدند، هدف از تحقیق پیش رو معرفی ویژگی های ...

  • اثرات EHP (Enterocytozoon Hepatopenaei)بر میگوی پا سفید(Penaeus vannamei) و روشهای کنترل و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش میگو 

    زاهدی, محمدرضا; دریایی, عبدالرسول; معزی, مریم; فروغی فرد, حجت اله; عبدالعلیان, عیسی; روحانی قادیکلایی, کیومرث; پورمظفر, سجاد (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    پرورش میگو یکی از محورهای مهم فعالیت های شیلاتی در جنوب کشور و بخصوص استان هرمزگان بوده و این روند باعث اشتغال زایی بالایی در استان هرمزگان که رتبه اول تولید در سال 1397 را داشته خواهد گردید .مطالعات نشان داده که مهمترین ...

  • اصول و روش صحیح نمونه برداری در مزارع پرورش میگو 

    حق شناس, آرش (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    انجام صحیح و دقیق نمونه برداری دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. رعایت ننمودن اصول مناسب در هنگام نمونه برداری میتواند سبب گمراهی فرد ارزیابی کننده و ارائه راهکارهای نامناسب گردد نظر به اهمیت این موضوع در صنعت و دانش آبزی ...

  • اهمیت مطالعات آسیب شناسی در تشخیص بیماریهای میگو 

    نظاری, محمد علی; پذیر, محمد خلیل; یگانه, وحید; اژدری, اشکان; محمدی, احترام (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    چکیده بدیهی است در هنگام بروز یک بیماری در میگو، تغییراتی در بافتهای مختلف بدن ایجاد میشود که در واقع مطالعه همین تغییرات مبنا و اساس پاتولوژی را تشکیل میدهد. بافت شناسی به عنوان یک ابزار تشخیص، بیماری را معلوم میکند ولی ...

  • افزایش سودآوری اقتصادی پرورش میگو با استفاده از پروبیوتیک ها 

    یگانه, وحید; قوام پور, علی; غریبی, قاسم; مبارکی, سمیرا (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    پروبیوتیک ‌ها، میکروب ‌های زنده‌ای هستند که اثرات سودمندی بر روی میزبان داشته و با تغییر جمعیت میکروبی به سمت میکروب‌ های مفید، باعث بهبود راندمان استفاده از مواد مغذی، افزایش ارزش تغذیه‌ای خوراک‌ها، افزایش ایمنی در مقابل ...

  • پرورش متراکم میگو در سیستم بیوفلاک 

    نادری کوشک, مهدی; قائدنیا, بابک; عباس زاده, اکبر (پژوهشکده میگوی کشور, 2020-02-20)
    امروزه توجه به سیستم‌های آبزی‌پروری متراکم به دلیل افزایش سوددهی، امکان اجرای ایمنی زیستی و کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی در حال افزایش است. یکی از سیستم‌هایی که به طور نسبی سودآوری قابل قبولی دارد و هزینه‌های تولید را کاهش ...

  • مروری بر پرورش ارگانیک میگو، شرایط و استانداردها 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-12-22)
    تولید میگوی ارگانیک برای اولین بار در سال 1999 در کشور اکوادور انجام شد. تولید میگوی ارگانیک درحدود 4 درصد کل تولید آبزی پروری ارگانیک می باشد. بازار جهانی میگوی ارگانیک در موقعیت مناسبی قرار دارد و در حال حاضر تقاضا از ...

  • بررسی اقتصادی مزرعه پرورش میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-12-22)
    صنعت تکثیر و پرورش میگو در استان بوشهر بصورت تجاری از سال 1374 با تولید 63 تن فعالیت پرورشی خود را با گونه ببری سبز آغاز نمود و در این سال شاهد تولید 21000 تن هستیم. با استفاده از ظرفیت کامل سایت های فعال و غیر فعال می ...

  • جایگاه و نقش شاه میگوآب شیرین در آبزی پروری کشور 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    شاه میگو از جمله آبزیانی است که علاوه بر اهمیت اقتصادی و ارزش غذایی، جزو پالایشگرهای آبهای یوتروف به حساب     می آید، از این رو سالیان زیادی است که از نظر تحقیقاتی مورد توجه جوامع علمی بوده است .ده پایان (Decapoda) از جمله ...

  • آشنایی با روش گشایش و ممنوعیت فصل صید میگوی ببری سبز در آبهای استان بوشهر 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus De Haan, 1844) یکی از مهمترین گونه های میگو در ایران و در آبهای خلیج فارس می باشد. این گونه ارزش اقتصادی بالایی داشته و به عنوان ذخیره ای با سوددهی بالا در بازار جهانی معامله می گردد. ...

  • نقش گیاه سیر در بهبودشاخص‌های رشد و تقویت سیستم ایمنی میگوهای خانواده پنائیده 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    گیاه سیردارای خواص دارویی فراوانی از جمله اثرات ضد باکتریایی، ضد لخته شدن خون، کاهنده چربی، ضد آرتریت، کاهنده قند خون و اثرات ضد سرطانی می‌باشد. آلیسینیا دی آلیلتیوسولفینات به عنوان عامل اصلی بوی تند سیر، از مهم‌ترین و ...

  • خصوصیات ژنتیکی میگوهای پنائیده و معرفی انواع نشانگرهای مناسب برای مطالعه رابطه فیلوژنتیکی آبزیان با تاکید بر میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    رشـــد علم ژنتیک در طی دهه اخیر شگفت انگیز بوده است و ابـزارهای جدید به آن سرعت بخشیده است، اما پیشرفت در زمینه ژنتیک میگوها کند بوده که بدلیل کمبود دانش کلیدی در زمینه بیولــوژی آنها است. میگوهای خانواده پنائیده از آبزیان ...

  • اهمیت و نقش سیستم‌های فیلتراسیون در آبگیری استخرهای پرورش میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    آبزی‌پروری موفق مستلزم فراهم آوردن شرایط مطلوب جهت حفظ بقاء و افزایش رشد موجود آبزی است. از آنجا که حیات آبزیان کاملاً وابسته به کیفیت آب دارد، از این رو تأمین آب با کیفیت و عاری از هرگونه عامل بیماری‌زا می‌تواند موجب بهبود ...

  • انواع آهک و اهمیت آن در مزارع پرورش میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    اسیدیته و قلیاییت از جمله عواملی هستند که بر حیات تمامی جاندارانبه خصوص آبزیانموثرمی باشند.در شرایط طبیعی،نوسانات این عوامل به کمک ترکیبات مختلف از جمله کربنات‌ها و بی‌کربنات‌ها تعدیل شده و از افزایش ناگهانی این عوامل ...

  • بررسی شاخص‎های انتخاب سایت مزارع پرورش میگو با رویکرد ارزیابی چندمعیاره 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    محدودیت منابع آب شیرین، گستردگی اراضی ساحلی لم یزرع و فراوانی آب شور دریایی، زمینه توسعه آبزی‎پروری آب شور به ویژه پرورش میگو را در نقاط گرمسیری جهان فراهم ساخته است. نکته قابل توجه این است که شرایط محیطی و فیزیکی جهت پرورش ...

  • اهمیت بکارگیری سینی های غذادهی در مدیریت استخرهای پرورش میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-08-23)
    از جمله ابزارهای ساده و در عین حال کارآمد در مبحث مدیریت تغذیه ، سینی غذادهی می باشد . مبنای کاربرد این ابزار عبارتست از " مصرف میزان مشخص غذا در مدت زمان مشخص ، توسط بخشی از جمعیت موجود در استخر پرورش " . از این رو، عوامل ...

  • اپیدمیولوژی بیماری های نوپدید AHPND ، CMNV و EHP میگو در جهان و ایران 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-02-20)
    اپیدمیولوژی علم مطالعه بیماری در جمعیت با هدف نهائی پیشگیری و کنترل است.در حال حاضر بیماریهای نوپدید شاملAHPND/EMS، EHP و CMD در کشورهای جنوب شرقی آسیا و آمریکای جنوبی(مکزیک)  بر تولید در مزارع پرورش میگو تاثیر می‌گذارند. ...

  • مدیریت بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش میگو در جهت پیشگیری و کنترل بیماری‌های نوپدید بیماری مرگ پنهان CMNV) )1 وسندرم آنتروسیتوزون هپاتوپنایی (EHP)2 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-02-20)
    واژه­های نوپدیدیو بیماری­های نو­پدیدرا در مورد بیماری­های عفونی که برای اولین بار در سطح جهان، منطقه یا جمعیت جدیدی عارض می­شوند و یا عوامل عفونت­زایی که قبلا درمنطقه وجود داشته­اند ولی اخیرا از حدت بیشتری برخوردارگردیده­­ ...

  • آشنایی با بیماری ویروسی مرگ پنهان (CMNV)میگو 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-02-20)
    شیوع بیماری‌های اپیدمیک (همه گیر) و نوپدید در صنعت میگو زیان‌های فراوانی به این صنعت بویژه در کشورهای آسیایی و جنوب شرق آسیا شامل چین، هند، مالزی، اندونزی،‌ فیلیپین، ویتنام و تایلند وارد نموده است. بیماری ویروسی مرگ پنهان ...

  • آشنایی با میکروسپوریدیازیس هپاتوپانکراس (سندروم مدفوع سفید میگو) 

    پدیدآور نامشخص (پژوهشکده میگوی کشور, 2018-02-20)
    انتروسایتوزون هپاتوپنئی[1]انگل اجباری اسپوردار درون سلولی از شاخه  میکروسپوریدیاها و عامل سندروم نوپدید میکروسپوریدیازیس هپاتوپانکراس یا سندروم مدفوع سفید میگو[2]در صنعت میگوی پرورشی خانواده پنائیده می‌باشد که در بسیاری ...