فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
ردیابی بستهبندی در زنجیره تأمین بر پایه فناوری اینترنتاشیاء و بلاکچین
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-11-22)امروزه ایمنی یکی از مهمترین مسایل در صنعت مواد غذایی و از دیدگاه مصرفکننده محسوب میشود. در این میان واحدهای بستهبندی و صنعت حملونقل از جمله نقاط بحرانی به حساب میآیند چرا که محصول غذایی ممکن است به سادگی دستخوش ...
-
ارزیابی استفاده از مواد باز دارنده آتش و کاربرد آن درمقاوم به شعله کاغذ های بسته بندی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-11-22)سلولز یک پلی ساکارید متشکل از گلوکز است که معمولاً با همی سلولز، پکتین و لیگنین ترکیب میشود. این مواد آلی بسیار قابل اشتعال هستند، بنابراین کاغذهای سنتی بسیار قابل اشتعال هستند و به راحتی میسوزند. هدف این تحقیق معرفی ...
-
تحلیل کارکرد بیانگر و تأثیرگذار نوشتار در بستهبندیهای ایران (مطالعۀ موردی: برگزیدگان نمایشگاههای سالانه و دوسالانۀ آثار طراحان بستهبندی کشور)
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-11-22)تایپوگرافی بهعنوان یکی از هستههای اصلی ارتباطات بصری، علاوه بر توضیح جنبههای مهم محصول و برند تجاری بر ترغیب مصرفکننده به خرید محصول تأثیرگذار است. هدف از این پژوهش، بررسی ویژگیهای ارتباطی نوشتار با معیار مبانی هنرهای ...
-
بررسی تأثیر ویژگیهای بستهبندی و کیفیت ادراک شده برند بر تمایل به پرداخت مصرفکنندگان با نقش تعدیل گر نوع مشتری
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-08-23)هدف از انجام این تحقیق، بررسی تأثیر ویژگیهای بستهبندی و کیفیت ادراک شده برند بر تمایل به پرداخت مصرفکنندگان با نقش تعدیلگر نوع مشتری است. از روش توصیفی- همبستگی برای انجام این تحقیق استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق ...
-
ایمنی غذایی با تمرکز برمهاجرت از بسته بندی های پلاستیکی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-11-22)بستهبندی مواد غذایی بهمنظور ایمنی محصولات غذایی و حملونقل آسان با جلوگیری از آلودگی شیمیایی و افزایش عمر مفید که راحتی را برای مصرفکنندگان فراهم میکند، عمل میکند. برای بستهبندی مواد غذایی از انواع مواد مختلف از جمله ...
-
مروری بر کاربرد نانو ذرات فلزی در شناساگرهای رنگسنجی مورد استفاده در بستهبندی هوشمند محصولات گوشتی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-08-23)امروزه از بهکارگیری سامانههای بستهبندی سنتی خودداری میشود زیرا این سامانهها هیچ اطلاعاتی در مورد کیفیت محصولات گوشتی در هر مرحله از زنجیره تأمین به مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارائه نمیکنند. استفاده از فناوریهای ...
-
نشانگرهای زمان – دما به عنوان بستهبندیهای هوشمند در صنایع غذایی: انواع، مکانیسم عمل و کاربردها
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-08-23)امروزه با افزایش آگاهی مصرفکنندگان و تمایل آنها به تهیه و مصرف محصولات غذایی سالم، توجه تولیدکنندگان به استفاده از روشهای نوین بستهبندی را افزایش داده است. بستهبندی هوشمند یکی از انواع بستهبندیهای نوین است که با ...
-
مروری بر کاربرد بسته بندی های فعال ضدمیکروبی بر پایه اسانس ها در غذاهای دریایی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-04-21)محصولات ماهی با ارزش تغذیه ای قابل توجّه و اثرات فیزیولوژیکی خوب، بازار بزرگ و پتانسیل مصرف بالایی دارد. با توجّه به اینکه ساختار غنی از پروتئین و کم چرب ماهی موجب می گردد که محصولات ماهی به آسانی فاسد گردند و نگهداری از ...
-
تأثیر بسته بندی فعال ضدمیکروبی بر خصوصیات کیفی میوه ها و سبزی ها
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-04-21)استفاده از بسته بندی فعال، روشی نوین برای نگهداری مواد غذایی می باشد و در سال های اخیر، پژوهش های زیادی برای تولید و اقتصادی کردن آن انجام شده است. این نوع بسته بندی با تغییر شرایط بسته بندی، ایمنی، ماندگاری و یا ویژگی های ...
-
شناسایی شاخص های تولید پاک تر در صنایع کارتن سازی با روش تصمیم گیری چند معیاره
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-04-21)تولید پاک تر به عنوان یک راهبرد جهانی با روش هایی مانند بهبود فرایندها می تواند مصرف مواد اولیه، انرژی، ضایعات، هزینه های تولید و آلودگی های زیست محیطی را کاهش داده و باعث افزایش رقابت پذیری و توسعه پایدار صنایع شود. ...
-
شناسایی آلودگی باکتریهای لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اروئوس در محیط کشت با استفاده از نانوحسگر رنگی ساخته شده از نانو صفحات گرافن اکسید آمیندار شده و شناساگر برموفنول آبی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-04-21)امروزه کاربرد بسته بندی های هوشمند در صنایع مختلف بسته بندی بیشتر از گذشته مورد توجّه صنعت قرار گرفته است. بسته بندی های هوشمند می توانند حاوی یک شناساگر یا نانوحسگر باشند که فرایند تغییر کیفیت محصول بسته بندی شده ...
-
مروری بر انواع بسته بندی های فعال، مکانیسم و کاربرد هر یک در صنعت غذا
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)فنّاوری های جدید بسته بندی موادغذایی در پاسخ به تقاضای مصرفکنندگان یا روند تولیدات صنعتی به سمت محصولات غذایی با نگهداره های کمتر، تازه، خوشمزه و مناسب با ماندگاری طولانی و کیفیت کنترل شده در حال توسعه هستند. به علاوه، ...
-
مروری بر بسته بندی آنتی میکروبیال مواد غذایی و کاربرد آن در محصولات لبنی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)در سال های اخیر توجّه به بسته بندی فعّال در تولید مواد غذایی افزایش یافته است که این امر ناشی از این حقیقت است که این نوع بسته در مقایسه با نوع مرسوم، تنها مسئول در برگرفتن و محافظت ماده غذایی در برابر عوامل خارجی نیست ...
-
بسته بندی هوشمند مواد غذایی: معرفی، مطالعه امکان سنجی طراحی و تولید در کشور
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)افزایش آگاهی مصرفکنندگان، تغییر در اولویتهای غذایی آنها و گرایش به سمت اقلام غذایی ایمن، منجر به بروز ابداعات و ابتکاراتی نوین در فنّاوری های بسته بندی مواد غذایی شده است. این مقاله به مرور سیستم های متنوع بسته بندی ...
-
مروری بر فوم های زیست تخریب پذیر مبتنی بر نشاسته و روش های اصلاح آن
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)بستهبندی فوم دربرگیرنده انبارش بلند مدّت و محافظت از انواع مواد غذایی در برابر عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیستی است. فوم های پلیمری به دلیل وزن بسیار سبک، تنوع بالا، با دوام بودن، مقاومت در برابر کپک زدگی و ظاهر مناسب برای ...
-
بررسی خصوصیات عملکردی نانو ذرّات در بستهبندی مواد غذایی با استفاده از فرایند الکتروریسی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)در سال های اخیر به دلیل افزایش تقاضای مصرفکننده به حفظ کیفیت و افزایش عمر نگهداری محصولات غذایی، صنعت بستهبندی بسیار مورد توجّه قرار گرفته است. امروزه بسیاری از محصولات غذایی به دلیل شرایط نامناسب نگهداری و بستهبندی، ...
-
بررسی تأثیر فرایندهای مدیریت دانش بر عملکرد عملیاتی با میانجی گری نوآوری در فرایند تولید و بسته بندی محصول
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر فرایندهای مدیریت دانش بر عملکرد عملیاتی با میانجی گری نوآوری در فرایند تولید و بستهبندی محصول بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل: مدیران و کارشناسان شرکت های شهرک صنعتی فراهان استان مرکزی ...
-
راهکارهای ارتقای کیفیت بستهبندی برای توسعه صادرات در بازار جهانی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2021-02-19)بزرگ ترین چالش تولیدکننده مواد غذایی، از دست دادن کیفیت محصولات غذایی در هنگام نگهداری و کاهش کیفیت بستهبندی است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی راهکارهای توسعه صادرات انواع آلوی ایران با تأکید بر کیفیت بستهبندی در بازار جهانی ...
-
تبیین اثر هوش رقابتی بر ارتقاء جایگاه بسته بندی و نشان تجاری با نقش میانجی عملکرد سازمان
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2020-11-21)هدف از این پژوهش، تبیین اثر هوش رقابتی بر ارتقاء جایگاه نشان تجاری با نقش میانجی عملکرد سازمان میباشد. این پژوهش توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی با ماهیت کاربردی و از لحاظ زمانی مقطعی میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل ...
-
مروری بر کاربرد بسته بندی های هوشمند دارای نشانگر تازگی در غذاهای دریایی
(دانشگاه جامع امام حسین (ع), 2020-11-21)گوشت و جسم ماهی زمانی که ماهی زنده است، استریل در نظر گرفته میشود. فساد ماهی میتواند خیلی سریع بعد از صید و در طول مراحل مختلف زنجیره تولید، فرآوری و شرایط نگهداری اتّفاق بیفتد. ماهی یک کالا با فسادپذیری بالاست. فساد ...



