شناسایی آلودگی باکتریهای لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اروئوس در محیط کشت با استفاده از نانوحسگر رنگی ساخته شده از نانو صفحات گرافن اکسید آمیندار شده و شناساگر برموفنول آبی
(ندگان)پدیدآور
نقدی, شهابرضائی, مسعودبهرامی فر, نادرآل بو فیتیله, مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه کاربرد بسته بندی های هوشمند در صنایع مختلف بسته بندی بیشتر از گذشته مورد توجّه صنعت قرار گرفته است. بسته بندی های هوشمند می توانند حاوی یک شناساگر یا نانوحسگر باشند که فرایند تغییر کیفیت محصول بسته بندی شده را از طریق مختلفی نظیر: تغییر رنگ، تغییر ولتاژ و... به مصرف کننده گزارش می دهند. در همین راستا استفاده از نانوذرّات به دلیل ویژگی های منحصربفرد و مناسبی که دارند باعث بهبود عملکرد نانوحسگرها شده اند. به همین دلیل در تحقیق حاضر به منظور مطالعه روند رشد پاتوژنهای غذایی لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اروئوس در محیط کشت از نانوحسگر رنگی تشکیل شده از نانو صفحات گرافن اکسید آمین دار شده به همراه شناساگر برموفنول آبی بر پایه کاغذ صافی استفاده گردید. نتایج نشان داد در ابتدای رشد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز هیچ پرگنهای در محیط کشت مشاهده نشد ولی در نهایت 24 ساعت بعد به تعداد 81/0 ± 189 پرگنه رسید (p
کلید واژگان
لیستریا مونوسایتوژنزسالمونلا تیفی موریوم
استافیلوکوکوس اروئوس
نانوحسگر رنگی
گرافن اکسید آمین دار
شماره نشریه
45تاریخ نشر
2021-04-211400-02-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایراناستاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، داشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
استادیار پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج; کشاورزی، بندر



