مرور مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی بر اساس عنوان

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 59

  • استخراج پروتئین از پساب کارخانه‌های تولید نشاسته از سیب‌زمینی 

    ملک, سعید؛ حیدری سلطان آبادی, ،محسن؛ مشرف, لاله (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-02-20)
    پسماند مایع حاصل از کارخانجات نشاسته‌گیری از سیب‌زمینی، با نیاز بیولوژیکی به اکسیژن بسیار بالا (حدود 11300 میلی‌گرم بر لیتر) و نیاز شیمیایی به اکسیژن برابر با  حدود 12000 میلی­گرم در لیتر، یکی از مخاطرات زیست­محیطی محسوب ...

  • استفاده از انواع پوشش برای پوشش‌دهی خوشه خرما 

    زرگری, حمید (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    هرساله بخش عمده­ای از محصول خرما به­دلایل مختلف به ضایعات تبدیل ­شده و غیرقابل مصرف برای انسان می­شود. گرد و خاک ناشی از بادهای موسمی، رطوبت، باران­های زودرس، پرنده­ها و آفات از عوامل مهمی هستند که در کاهش کمیت و کیفیت ...

  • استفاده از ضایعات آبزیان پرورشی در تولید غذای سگ خانگی 

    فهیم, افشین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-08-22)
    در گذشته صنعت ماهیگیری توسعه بسیار یافته و نگرانی کمی در مورد اثرات زیست­محیطی وجود داشت. امروزه منابع طبیعی و محیط زیست در معرض تهدید قرار گرفته و  نگرانی­هایی در این زمینه وجود دارد. در حال حاضر، سیاست دولت بر حفاظت از ...

  • استفاده از کاه گندم در ساخت خمیر و کاغذ 

    روحانی, علی اصغر؛ مشکور, مژده (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    با افزایش جمعیت و رشد  فناوری، نیازهای بشر در حوزه فرآورده‌های سلولزی روز به روز در حال افزایش است. از طرفی دیگر، منابع جنگلی برای تولید کاغذ‌های مختلف نیز محدود و دسترسی به آن برای برخی از کشورها، غیرممکن است. بنابراین، ...

  • افزایش ماندگاری توت‌فرنگی با عملیات مناسب برداشت، ضدعفونی و بسته‌بندی 

    گلشن تفتی, ابوالفضل؛ میرمجیدی هشتجین, عادل (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-02-20)
    میوه توت‌فرنگی به دلیل میزان تنفس و فعالیت متابولیکی بالا، بافت نرم و نداشتن پوست محافظ، به از دست دادن رطوبت، آسیب‌های مکانیکی و پوسیدگی‌های قارچی حساس بوده و بنابراین، دارای عمر پس از برداشت کوتاهی است. آسیب‌های مکانیکی ...

  • افزایش کیفیت گردو با بهبود فرآیند کاشت، داشت و برداشت 

    سلاجقه, فرشته؛ نقی‌پور, مریم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2021-02-19)
    گردو یکی از مهم‌ترین خشک­میوه‌ها از نظر ارزش غذایی است. ایران پس از چین و آمریکا سومین کشور تولیدکننده گردو به شمار می­رود. مجموع سطح زیر کشت بارور و غیر بارور گردو در ایران حدود 159039هکتار با تولید سالیانه 222399 تن و ...

  • اقدامات مؤثر در کاهش قند احیاء سیب‌زمینی در انبار 

    گودرزی, فرزاد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    تولید چیپس، فرنچ فرایز و دیگر فرآورده‌های سرخ­شده سیب‌زمینی با  کیفیت مرغوب نیازمند آن است که قند احیای غده‌ها تا حد امکان پایین باشد تا محصول با کمترین تیرگی و محتوای مضر آکریلامید تولید شود. میزان قند احیاء در سیب‌زمینی ...

  • تعیین افت مفید گندم در مراکز خرید با استفاده از الک جداساز 

    گازر, حمیدرضا؛ نقی‌پور, فریبا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    سنجش عادلانه میزان افت گندم در مراکز خرید، از دغدغههای همیشگی دولت برای ایجاد اطمینان خاطر کشاورزان از خرید گندم است. برای ارزیابی مقدار افت گندم در مراکز خرید از الک­های جدا‌ساز استفاده می­شود. یکی از مهم­ترین موضوعات ...

  • تهیه سیلاژ قسمت‌های هوایی سیب‌زمینی برای تغذیه دام 

    صالحی, صالح؛ مفاخری, شیوا؛ بهمنی, حمیدرضا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    استفاده از پسماندهای کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان می‌تواند جایگزین مفیدی برای بخش علوفه‌ای جیره، به­منظور غلبه بر خشکسالی‌ها و جبران کمبود علوفه باشد. پسماندهای کشاورزی و فرآورده­های جانبی صنایع غذایی ارزش تبدیل به مواد ...

  • تهیه کمپوست از برگ های خشکیده نخل خرما 

    یوسفی, رحمان (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2022-01-21)
    کشور ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خرما در جهان به شمار می­رود که از نظر تولید بعد از کشورهای مصر و عربستان سعودی در رتبه سوم جهان قرار دارد. نخل خرما شامل بخش‌های مختلفی از جمله برگ‌ها و برگچه‌های خشکیده، محور برگ‌ها، ...

  • تولید سرکه از خرمای استعمران ضایعاتی 

    بهبهانی, لیلا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)
    خرما یکی از محصولات مهم کشاورزی در کشور است. همه ساله مقدار قابل­توجهی از این محصول به­دلایل گوناگون از جمله، کمبود صنایع تبدیلی ضایع شده و از بین می­رود. خرمای استعمران یکی از مهم­ترین ارقام خرمای صادراتی در استان خوزستان ...

  • تولید سریع بیوکمپوست غنی‌شده از پسماند (کاه و کلش) برنج 

    شرفی, رضا؛ صالحی جوزانی, غلامرضا؛ کریمی, ابراهیم؛ قنواتی, حسین؛ کوثری, مژگان (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    برنج، یکی از مهم­ترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید می­شود. کاه و کلش برنج به­دلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک ...

  • تولید پاستیل از پسماندهای حاصل از پوست‌گیری آلوی سیاه 

    محمدی مقدم, تکتم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    پوست، خوشه، برگ سبز و هسته آلو از پسماندهای حاصل از فرآوری آلوی سیاه هستند. پوست آلوی سیاه عمده­ترین این زائدات است. با توجه به حجم بالای تولید پوست، طی فرآوری آلو، از آن می­توان برای تولید فرآورده­های غذایی جدید مانند ...

  • تولید پروتئین هیدرولیز شده از پسماندهای فرآوری آبزیان 

    آل بوفتیله, مهدی؛ جدی, سمیرا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)
    آبزیان منبع بسیار ارزشمند مواد مغذی، ترکیبات زیست فعال و کارکردی به شمار آمده و پتانسیل بالایی جهت تامین نیازهای تغذیه­ای انسان دارا می­باشند. انجام عملیات فرآوری آبزیان باعث تولید حجم بالایی از زائدات یا پسماندها می­گردد. ...

  • تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو 

    جدی, سمیرا؛ آل‌بوفتیله, مهدی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان می­تواند باعث افزایش بهره­وری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید می­شود. این زائدات، ...

  • تولید، بسته‌بندی و نگهداری کشمش 

    رشمه کریم, کاووس (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    انگور، ماده اولیه برای تولید کشمش است. انگور مناسب برای کشمش باید دارای دانه­های درشت و شفاف و بدون هسته باشد. در کشورهای مختلف، استانداردهایی برای کشمش تولیدی در نظر گرفته شده است. کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، ...

  • خشک‌کن آفتابی تابش مستقیم قابل کاربرد در مناطق روستایی 

    گازر, حمیدرضا؛ روستاپور, امیدرضا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-08-22)
    جنس و پوشش رنگ صفحه­های جاذب در جذب انرژی خورشید بسیار مؤثر بوده و انتخاب یک صفحه مناسب، راندمان جذب را به­طور قابل­توجه­ای افزایش می­دهد. صفحه­های جاذب آهنی ساده مشکی، چوبی مشکی،بدون پوشش کف و سنگ تیرهبر عملکرد خشک­کنآفتابی ...

  • خشک‌کن تونلی آفتابی برای خشک‌کردن خرما 

    محمدپور, ایران؛ گازر, حمید رضا؛ زارع مهرانی, اسحق (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)
    خرما از محصولات کشاورزی مهم در مناطق جنوبی کشور از جمله استان هرمزگان است. کشاورزان در استان هرمزگان، ارقام خرمای نرم را در فضای باز و مقابل نور آفتاب قرار داده تا مقدار رطوبت آن­ کاهش یابد. در این روش، میوه خرما به گرد و ...

  • راهکارهای سنجش و کاهش ضایعات گندم در خرمنکوب‌های ثابت 

    ایمان‌مهر, عبداله؛ حیدری سلطان‌آبادی, محسن (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    گندم یکی از محصولات راهبردی است که از نظر سطح زیرکشت، تولید و ارزش غذایی، دارای اهمیت بالایی است. از طریق افزایش عملکرد و کیفیت محصول، کاهش هزینه‌های تولید و کاهش ضایعات می­توان بهره‌وری تولید گندم را افزایش داد. مدیریت ...

  • راهکارهای پیشگیری از سیاه‌شدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت 

    موسوی, سیداصغر؛ مدنی, بابک (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    عارضه سیاه­شدن، یکی از مهم­ترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپ‌های گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد ...