مرور مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی بر اساس عنوان
در حال نمایش موارد 1 - 20 از 59
-
استخراج پروتئین از پساب کارخانههای تولید نشاسته از سیبزمینی
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-02-20)پسماند مایع حاصل از کارخانجات نشاستهگیری از سیبزمینی، با نیاز بیولوژیکی به اکسیژن بسیار بالا (حدود 11300 میلیگرم بر لیتر) و نیاز شیمیایی به اکسیژن برابر با حدود 12000 میلیگرم در لیتر، یکی از مخاطرات زیستمحیطی محسوب ...
-
استفاده از انواع پوشش برای پوششدهی خوشه خرما
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)هرساله بخش عمدهای از محصول خرما بهدلایل مختلف به ضایعات تبدیل شده و غیرقابل مصرف برای انسان میشود. گرد و خاک ناشی از بادهای موسمی، رطوبت، بارانهای زودرس، پرندهها و آفات از عوامل مهمی هستند که در کاهش کمیت و کیفیت ...
-
استفاده از ضایعات آبزیان پرورشی در تولید غذای سگ خانگی
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-08-22)در گذشته صنعت ماهیگیری توسعه بسیار یافته و نگرانی کمی در مورد اثرات زیستمحیطی وجود داشت. امروزه منابع طبیعی و محیط زیست در معرض تهدید قرار گرفته و نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد. در حال حاضر، سیاست دولت بر حفاظت از ...
-
استفاده از کاه گندم در ساخت خمیر و کاغذ
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)با افزایش جمعیت و رشد فناوری، نیازهای بشر در حوزه فرآوردههای سلولزی روز به روز در حال افزایش است. از طرفی دیگر، منابع جنگلی برای تولید کاغذهای مختلف نیز محدود و دسترسی به آن برای برخی از کشورها، غیرممکن است. بنابراین، ...
-
افزایش ماندگاری توتفرنگی با عملیات مناسب برداشت، ضدعفونی و بستهبندی
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-02-20)میوه توتفرنگی به دلیل میزان تنفس و فعالیت متابولیکی بالا، بافت نرم و نداشتن پوست محافظ، به از دست دادن رطوبت، آسیبهای مکانیکی و پوسیدگیهای قارچی حساس بوده و بنابراین، دارای عمر پس از برداشت کوتاهی است. آسیبهای مکانیکی ...
-
افزایش کیفیت گردو با بهبود فرآیند کاشت، داشت و برداشت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2021-02-19)گردو یکی از مهمترین خشکمیوهها از نظر ارزش غذایی است. ایران پس از چین و آمریکا سومین کشور تولیدکننده گردو به شمار میرود. مجموع سطح زیر کشت بارور و غیر بارور گردو در ایران حدود 159039هکتار با تولید سالیانه 222399 تن و ...
-
اقدامات مؤثر در کاهش قند احیاء سیبزمینی در انبار
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)تولید چیپس، فرنچ فرایز و دیگر فرآوردههای سرخشده سیبزمینی با کیفیت مرغوب نیازمند آن است که قند احیای غدهها تا حد امکان پایین باشد تا محصول با کمترین تیرگی و محتوای مضر آکریلامید تولید شود. میزان قند احیاء در سیبزمینی ...
-
تعیین افت مفید گندم در مراکز خرید با استفاده از الک جداساز
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)سنجش عادلانه میزان افت گندم در مراکز خرید، از دغدغههای همیشگی دولت برای ایجاد اطمینان خاطر کشاورزان از خرید گندم است. برای ارزیابی مقدار افت گندم در مراکز خرید از الکهای جداساز استفاده میشود. یکی از مهمترین موضوعات ...
-
تهیه سیلاژ قسمتهای هوایی سیبزمینی برای تغذیه دام
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)استفاده از پسماندهای کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان میتواند جایگزین مفیدی برای بخش علوفهای جیره، بهمنظور غلبه بر خشکسالیها و جبران کمبود علوفه باشد. پسماندهای کشاورزی و فرآوردههای جانبی صنایع غذایی ارزش تبدیل به مواد ...
-
تهیه کمپوست از برگ های خشکیده نخل خرما
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2022-01-21)کشور ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان به شمار میرود که از نظر تولید بعد از کشورهای مصر و عربستان سعودی در رتبه سوم جهان قرار دارد. نخل خرما شامل بخشهای مختلفی از جمله برگها و برگچههای خشکیده، محور برگها، ...
-
تولید سرکه از خرمای استعمران ضایعاتی
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)خرما یکی از محصولات مهم کشاورزی در کشور است. همه ساله مقدار قابلتوجهی از این محصول بهدلایل گوناگون از جمله، کمبود صنایع تبدیلی ضایع شده و از بین میرود. خرمای استعمران یکی از مهمترین ارقام خرمای صادراتی در استان خوزستان ...
-
تولید سریع بیوکمپوست غنیشده از پسماند (کاه و کلش) برنج
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)برنج، یکی از مهمترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید میشود. کاه و کلش برنج بهدلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک ...
-
تولید پاستیل از پسماندهای حاصل از پوستگیری آلوی سیاه
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)پوست، خوشه، برگ سبز و هسته آلو از پسماندهای حاصل از فرآوری آلوی سیاه هستند. پوست آلوی سیاه عمدهترین این زائدات است. با توجه به حجم بالای تولید پوست، طی فرآوری آلو، از آن میتوان برای تولید فرآوردههای غذایی جدید مانند ...
-
تولید پروتئین هیدرولیز شده از پسماندهای فرآوری آبزیان
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)آبزیان منبع بسیار ارزشمند مواد مغذی، ترکیبات زیست فعال و کارکردی به شمار آمده و پتانسیل بالایی جهت تامین نیازهای تغذیهای انسان دارا میباشند. انجام عملیات فرآوری آبزیان باعث تولید حجم بالایی از زائدات یا پسماندها میگردد. ...
-
تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان میتواند باعث افزایش بهرهوری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید میشود. این زائدات، ...
-
تولید، بستهبندی و نگهداری کشمش
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)انگور، ماده اولیه برای تولید کشمش است. انگور مناسب برای کشمش باید دارای دانههای درشت و شفاف و بدون هسته باشد. در کشورهای مختلف، استانداردهایی برای کشمش تولیدی در نظر گرفته شده است. کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، ...
-
خشککن آفتابی تابش مستقیم قابل کاربرد در مناطق روستایی
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2020-08-22)جنس و پوشش رنگ صفحههای جاذب در جذب انرژی خورشید بسیار مؤثر بوده و انتخاب یک صفحه مناسب، راندمان جذب را بهطور قابلتوجهای افزایش میدهد. صفحههای جاذب آهنی ساده مشکی، چوبی مشکی،بدون پوشش کف و سنگ تیرهبر عملکرد خشککنآفتابی ...
-
خشککن تونلی آفتابی برای خشککردن خرما
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-01-21)خرما از محصولات کشاورزی مهم در مناطق جنوبی کشور از جمله استان هرمزگان است. کشاورزان در استان هرمزگان، ارقام خرمای نرم را در فضای باز و مقابل نور آفتاب قرار داده تا مقدار رطوبت آن کاهش یابد. در این روش، میوه خرما به گرد و ...
-
راهکارهای سنجش و کاهش ضایعات گندم در خرمنکوبهای ثابت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)گندم یکی از محصولات راهبردی است که از نظر سطح زیرکشت، تولید و ارزش غذایی، دارای اهمیت بالایی است. از طریق افزایش عملکرد و کیفیت محصول، کاهش هزینههای تولید و کاهش ضایعات میتوان بهرهوری تولید گندم را افزایش داد. مدیریت ...
-
راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)عارضه سیاهشدن، یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپهای گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد ...



