راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت
(ندگان)پدیدآور
موسوی, سیداصغرمدنی, بابک
نوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عارضه سیاهشدن، یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپهای گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد مغز یا پرکردن مغز) باعث پوکی، چروکیدگی و سیاه شدن مغز گردو میشود. دمای بالا در اواخر تابستان و آفتابسوختگی نیز در سیاهشدن و کاهش کیفیت مغز گردو مؤثر هستند. تنش آبی در طی فصل رشد، اثرات متفاوتی روی کمیت و کیفیت گردو داشته و باعث چروکیدگی مغز، کاهش درصد مغز و تولید میوههایی با مغز سیاه و کیفیت پائین میشود. بارندگی و رطوبت در زمان برداشت نیز منجر به سیاهشدن، کپکزدگی و کاهش کیفیت مغز گردو میشود. کرم سیب و کرم خراط و بیماریهای بلایت باکتریایی و لکهسیاه یا آنتراکنوز باعث خسارت به محصول گردو و کاهش کیفیت و سیاهشدن مغز آن میشوند. کمبود عناصرغذایی (پتاسیم، بُر، روی، مس) در کاهش کیفیت و سیاهشدن مغز گردو نقش مؤثری دارند. انتخاب رقم مناسب، احداث باغ در شرایط اقلیمی مناسب، تغذیه مناسب و آبیاری بهینه نقش مؤثری در افزایش کیفیت مغز گردو دارند.
کلید واژگان
آبیاریتغذیه
سیاهشدگی
شرایط اقلیمی
کیفیت
مغز گردو
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش بخش تحقیقات علوم زراعی و باغبانی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایراناستادیار پژوهش بخش تحقیقات علوم زراعی و باغبانی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران



