• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی
    • دوره 5, شماره 9
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی
    • دوره 5, شماره 9
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو

    (ندگان)پدیدآور
    جدی, سمیراآل‌بوفتیله, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    720.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان می­تواند باعث افزایش بهره­وری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید می­شود. این زائدات، حاوی ترکیباتی مانند کیتین، کیتوزان، کیتوالیگوساکاریدها، پروتئین، چربی و رنگدانه­های کاروتنوئیدی هستند. کاروتنوپروتئین، مخلوط پایداری از رنگدانه­های کاروتنوئیدی و لیپوپروتئین­ها است. این ترکیب را می­توان از زائدات فرآوری میگو استخراج کرد. کاروتنوپروتئین، پیش­ساز ویتامین A و دارای ویژگی­های ضداکسایشی، ضد فشارخون، امولسیون­کنندگی، کف­کنندگی، جذب آب و جذب روغن بوده و می­تواند در فرمولاسیون غذای آبزیان و فرآورده­های مختلف غذایی و آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. برای استخراج کاروتنوپروتئین می­توان از روش­های مختلفی استفاده کرد. روش آنزیمی، فرآیندی نسبتاً ساده، مؤثر و کارا بوده که مانع از تخریب پروتئین­ها و رنگدانه­ها می­شود. با روش آنزیمی، فرآورده­ای با ویژگی­های تغذیه­ای، زیست­فعالی و عملکردی بهتری تولید خواهد شد. در این مقاله، مراحل مختلف استخراج آنزیمی کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو توضیح داده شده است.
    کلید واژگان
    استخراج آنزیمی
    پسماندهای آبزیان
    زائدات میگو
    فرآوری
    کاروتنوپروتئین
    محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    9
    تاریخ نشر
    2024-02-20
    1402-12-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    استادیار پژوهش مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

    URI
    https://awbmj.areeo.ac.ir/article_131300.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1081830

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب