تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو
(ندگان)پدیدآور
جدی, سمیراآلبوفتیله, مهدینوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان میتواند باعث افزایش بهرهوری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید میشود. این زائدات، حاوی ترکیباتی مانند کیتین، کیتوزان، کیتوالیگوساکاریدها، پروتئین، چربی و رنگدانههای کاروتنوئیدی هستند. کاروتنوپروتئین، مخلوط پایداری از رنگدانههای کاروتنوئیدی و لیپوپروتئینها است. این ترکیب را میتوان از زائدات فرآوری میگو استخراج کرد. کاروتنوپروتئین، پیشساز ویتامین A و دارای ویژگیهای ضداکسایشی، ضد فشارخون، امولسیونکنندگی، کفکنندگی، جذب آب و جذب روغن بوده و میتواند در فرمولاسیون غذای آبزیان و فرآوردههای مختلف غذایی و آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. برای استخراج کاروتنوپروتئین میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. روش آنزیمی، فرآیندی نسبتاً ساده، مؤثر و کارا بوده که مانع از تخریب پروتئینها و رنگدانهها میشود. با روش آنزیمی، فرآوردهای با ویژگیهای تغذیهای، زیستفعالی و عملکردی بهتری تولید خواهد شد. در این مقاله، مراحل مختلف استخراج آنزیمی کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو توضیح داده شده است.
کلید واژگان
استخراج آنزیمیپسماندهای آبزیان
زائدات میگو
فرآوری
کاروتنوپروتئین
محصولات شیلاتی
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2024-02-201402-12-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
کارشناس مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایراناستادیار پژوهش مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران




