مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی

ارسال های اخیر

  • تولید سریع بیوکمپوست غنی‌شده از پسماند (کاه و کلش) برنج 

    شرفی, رضا؛ صالحی جوزانی, غلامرضا؛ کریمی, ابراهیم؛ قنواتی, حسین؛ کوثری, مژگان (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    برنج، یکی از مهم­ترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید می­شود. کاه و کلش برنج به­دلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک ...

  • راهکارهای پیشگیری از سیاه‌شدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت 

    موسوی, سیداصغر؛ مدنی, بابک (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    عارضه سیاه­شدن، یکی از مهم­ترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپ‌های گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد ...

  • استفاده از کاه گندم در ساخت خمیر و کاغذ 

    روحانی, علی اصغر؛ مشکور, مژده (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    با افزایش جمعیت و رشد  فناوری، نیازهای بشر در حوزه فرآورده‌های سلولزی روز به روز در حال افزایش است. از طرفی دیگر، منابع جنگلی برای تولید کاغذ‌های مختلف نیز محدود و دسترسی به آن برای برخی از کشورها، غیرممکن است. بنابراین، ...

  • کاهش ضایعات لیموترش با تولید برگه‌ خشک 

    شاه امیریان, مریم؛ مفتون آزاد, ندا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    لیموترش به عنوان یکی از مرکبات مهم در ایران، منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. فساد پس از برداشت، یکی از مهم­ترین عوامل محدودکننده عمر ماندگاری لیمو­ترش است. تولید فرآورده­های متنوع و جدید از لیموترش مانند برگه[1] می­تواند ...

  • راهکارهای کاهش تلفات گوجه‌فرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت 

    آزادشهرکی, فرزاد؛ گلشن تفتی, ابوالفضل (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    گوجه ­فرنگی محصولی است که به­­دلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبت­های خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت می­گیرد. تلفات گوجه­فرنگی می­تواند به­دلیل زمان ...

  • اقدامات مؤثر در کاهش قند احیاء سیب‌زمینی در انبار 

    گودرزی, فرزاد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    تولید چیپس، فرنچ فرایز و دیگر فرآورده‌های سرخ­شده سیب‌زمینی با  کیفیت مرغوب نیازمند آن است که قند احیای غده‌ها تا حد امکان پایین باشد تا محصول با کمترین تیرگی و محتوای مضر آکریلامید تولید شود. میزان قند احیاء در سیب‌زمینی ...

  • معرفی بارگاه با صفحات گرمایش هوشمند برای تولید کشمش 

    زمردی, شهین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    کشمش یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور محسوب می‌شود. ایران پس از آمریکا و ترکیه  سومین صادرکننده کشمش در جهان است. کشمش بعد از پسته، دومین خشکبار صادراتی کشور است. چالش‌های متعددی در کیفیت و کمیت کشمش و رقابت آن در ...

  • صفحات آغازین 

    عمومی, مطالب (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)

  • عوامل تلفات گندم دیم در منطقه کالپوش سمنان در مرحله برداشت 

    امیدمهر, زین العابدین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    گندم، مهم­ترین محصول زراعی در ایران است و نقش اساسی در تأمین نیاز غذایی مردم و امنیت غذایی کشور دارد. در منطقه کالپوش استان سمنان، تلفات طبیعی دانه گندم دیم، 73/1 درصد و تلفات کمباینی، 27/4 درصد است. میانگین تلفات گندم در ...

  • راهکارهای کاهش ضایعات میوه کیوی هایوارد در تاکستان‌ 

    عابدی قشلاقی, ابراهیم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل قبل از برداشت، هنگام برداشت و پس از برداشت اتفاق می‌افتد. برخی عوامل در مرحله قبل از برداشت سبب تولید محصول نامرغوب و غیرطبیعی می­شوند. در مورد کیوی هایوارد، علائم آفتاب­سوختگی، شکل­های پهن ...

  • تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو 

    جدی, سمیرا؛ آل‌بوفتیله, مهدی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان می­تواند باعث افزایش بهره­وری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید می­شود. این زائدات، ...

  • صفحات آغازین 

    عمومی, مطالب (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)

  • تولید پاستیل از پسماندهای حاصل از پوست‌گیری آلوی سیاه 

    محمدی مقدم, تکتم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    پوست، خوشه، برگ سبز و هسته آلو از پسماندهای حاصل از فرآوری آلوی سیاه هستند. پوست آلوی سیاه عمده­ترین این زائدات است. با توجه به حجم بالای تولید پوست، طی فرآوری آلو، از آن می­توان برای تولید فرآورده­های غذایی جدید مانند ...

  • تولید، بسته‌بندی و نگهداری کشمش 

    رشمه کریم, کاووس (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    انگور، ماده اولیه برای تولید کشمش است. انگور مناسب برای کشمش باید دارای دانه­های درشت و شفاف و بدون هسته باشد. در کشورهای مختلف، استانداردهایی برای کشمش تولیدی در نظر گرفته شده است. کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، ...

  • تهیه سیلاژ قسمت‌های هوایی سیب‌زمینی برای تغذیه دام 

    صالحی, صالح؛ مفاخری, شیوا؛ بهمنی, حمیدرضا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)
    استفاده از پسماندهای کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان می‌تواند جایگزین مفیدی برای بخش علوفه‌ای جیره، به­منظور غلبه بر خشکسالی‌ها و جبران کمبود علوفه باشد. پسماندهای کشاورزی و فرآورده­های جانبی صنایع غذایی ارزش تبدیل به مواد ...

  • صفحات آغازین 

    عمومی, مطالب (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)

  • استفاده از انواع پوشش برای پوشش‌دهی خوشه خرما 

    زرگری, حمید (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    هرساله بخش عمده­ای از محصول خرما به­دلایل مختلف به ضایعات تبدیل ­شده و غیرقابل مصرف برای انسان می­شود. گرد و خاک ناشی از بادهای موسمی، رطوبت، باران­های زودرس، پرنده­ها و آفات از عوامل مهمی هستند که در کاهش کمیت و کیفیت ...

  • مدیریت ضایعات در کشاورزی هوشمند 

    اصغری, ربابه؛ نوروزی, عباس (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    بخش کشاورزی نقش مهمی در توسعه تمدن جدید داشته است. با این حال، کشاورزی سنتی با نگرانی­هایی از قبیل افزایش انتشار گازهای گلخانه­ای، کمبود منابع آب و مدیریت زهکشی منابع آب، مصرف بی­رویه کودهای شیمیایی و تولید روز افزون زباله ...

  • راهکارهای سنجش و کاهش ضایعات گندم در خرمنکوب‌های ثابت 

    ایمان‌مهر, عبداله؛ حیدری سلطان‌آبادی, محسن (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    گندم یکی از محصولات راهبردی است که از نظر سطح زیرکشت، تولید و ارزش غذایی، دارای اهمیت بالایی است. از طریق افزایش عملکرد و کیفیت محصول، کاهش هزینه‌های تولید و کاهش ضایعات می­توان بهره‌وری تولید گندم را افزایش داد. مدیریت ...

  • تعیین افت مفید گندم در مراکز خرید با استفاده از الک جداساز 

    گازر, حمیدرضا؛ نقی‌پور, فریبا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)
    سنجش عادلانه میزان افت گندم در مراکز خرید، از دغدغههای همیشگی دولت برای ایجاد اطمینان خاطر کشاورزان از خرید گندم است. برای ارزیابی مقدار افت گندم در مراکز خرید از الک­های جدا‌ساز استفاده می­شود. یکی از مهم­ترین موضوعات ...

View more