مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
تولید سریع بیوکمپوست غنیشده از پسماند (کاه و کلش) برنج
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)برنج، یکی از مهمترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید میشود. کاه و کلش برنج بهدلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک ...
-
راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)عارضه سیاهشدن، یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپهای گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد ...
-
استفاده از کاه گندم در ساخت خمیر و کاغذ
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)با افزایش جمعیت و رشد فناوری، نیازهای بشر در حوزه فرآوردههای سلولزی روز به روز در حال افزایش است. از طرفی دیگر، منابع جنگلی برای تولید کاغذهای مختلف نیز محدود و دسترسی به آن برای برخی از کشورها، غیرممکن است. بنابراین، ...
-
کاهش ضایعات لیموترش با تولید برگه خشک
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)لیموترش به عنوان یکی از مرکبات مهم در ایران، منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. فساد پس از برداشت، یکی از مهمترین عوامل محدودکننده عمر ماندگاری لیموترش است. تولید فرآوردههای متنوع و جدید از لیموترش مانند برگه[1] میتواند ...
-
راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)گوجه فرنگی محصولی است که بهدلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبتهای خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت میگیرد. تلفات گوجهفرنگی میتواند بهدلیل زمان ...
-
اقدامات مؤثر در کاهش قند احیاء سیبزمینی در انبار
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)تولید چیپس، فرنچ فرایز و دیگر فرآوردههای سرخشده سیبزمینی با کیفیت مرغوب نیازمند آن است که قند احیای غدهها تا حد امکان پایین باشد تا محصول با کمترین تیرگی و محتوای مضر آکریلامید تولید شود. میزان قند احیاء در سیبزمینی ...
-
معرفی بارگاه با صفحات گرمایش هوشمند برای تولید کشمش
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)کشمش یکی از مهمترین محصولات صادراتی کشور محسوب میشود. ایران پس از آمریکا و ترکیه سومین صادرکننده کشمش در جهان است. کشمش بعد از پسته، دومین خشکبار صادراتی کشور است. چالشهای متعددی در کیفیت و کمیت کشمش و رقابت آن در ...
-
عوامل تلفات گندم دیم در منطقه کالپوش سمنان در مرحله برداشت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)گندم، مهمترین محصول زراعی در ایران است و نقش اساسی در تأمین نیاز غذایی مردم و امنیت غذایی کشور دارد. در منطقه کالپوش استان سمنان، تلفات طبیعی دانه گندم دیم، 73/1 درصد و تلفات کمباینی، 27/4 درصد است. میانگین تلفات گندم در ...
-
راهکارهای کاهش ضایعات میوه کیوی هایوارد در تاکستان
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل قبل از برداشت، هنگام برداشت و پس از برداشت اتفاق میافتد. برخی عوامل در مرحله قبل از برداشت سبب تولید محصول نامرغوب و غیرطبیعی میشوند. در مورد کیوی هایوارد، علائم آفتابسوختگی، شکلهای پهن ...
-
تولید کاروتنوپروتئین از زائدات فرآوری میگو
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)تولید ترکیبات با ارزش افزوده بالا از زائدات آبزیان میتواند باعث افزایش بهرهوری از منابع موجود و افزایش درآمد صنعت شیلات شود. با فرآوری میگو، حجم زیادی از زائدات و پسماندها (60-40 درصد وزن کل میگو) تولید میشود. این زائدات، ...
-
تولید پاستیل از پسماندهای حاصل از پوستگیری آلوی سیاه
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)پوست، خوشه، برگ سبز و هسته آلو از پسماندهای حاصل از فرآوری آلوی سیاه هستند. پوست آلوی سیاه عمدهترین این زائدات است. با توجه به حجم بالای تولید پوست، طی فرآوری آلو، از آن میتوان برای تولید فرآوردههای غذایی جدید مانند ...
-
تولید، بستهبندی و نگهداری کشمش
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)انگور، ماده اولیه برای تولید کشمش است. انگور مناسب برای کشمش باید دارای دانههای درشت و شفاف و بدون هسته باشد. در کشورهای مختلف، استانداردهایی برای کشمش تولیدی در نظر گرفته شده است. کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، ...
-
تهیه سیلاژ قسمتهای هوایی سیبزمینی برای تغذیه دام
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-02-20)استفاده از پسماندهای کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان میتواند جایگزین مفیدی برای بخش علوفهای جیره، بهمنظور غلبه بر خشکسالیها و جبران کمبود علوفه باشد. پسماندهای کشاورزی و فرآوردههای جانبی صنایع غذایی ارزش تبدیل به مواد ...
-
استفاده از انواع پوشش برای پوششدهی خوشه خرما
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)هرساله بخش عمدهای از محصول خرما بهدلایل مختلف به ضایعات تبدیل شده و غیرقابل مصرف برای انسان میشود. گرد و خاک ناشی از بادهای موسمی، رطوبت، بارانهای زودرس، پرندهها و آفات از عوامل مهمی هستند که در کاهش کمیت و کیفیت ...
-
مدیریت ضایعات در کشاورزی هوشمند
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)بخش کشاورزی نقش مهمی در توسعه تمدن جدید داشته است. با این حال، کشاورزی سنتی با نگرانیهایی از قبیل افزایش انتشار گازهای گلخانهای، کمبود منابع آب و مدیریت زهکشی منابع آب، مصرف بیرویه کودهای شیمیایی و تولید روز افزون زباله ...
-
راهکارهای سنجش و کاهش ضایعات گندم در خرمنکوبهای ثابت
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)گندم یکی از محصولات راهبردی است که از نظر سطح زیرکشت، تولید و ارزش غذایی، دارای اهمیت بالایی است. از طریق افزایش عملکرد و کیفیت محصول، کاهش هزینههای تولید و کاهش ضایعات میتوان بهرهوری تولید گندم را افزایش داد. مدیریت ...
-
تعیین افت مفید گندم در مراکز خرید با استفاده از الک جداساز
(مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2023-09-23)سنجش عادلانه میزان افت گندم در مراکز خرید، از دغدغههای همیشگی دولت برای ایجاد اطمینان خاطر کشاورزان از خرید گندم است. برای ارزیابی مقدار افت گندم در مراکز خرید از الکهای جداساز استفاده میشود. یکی از مهمترین موضوعات ...



