تولید سریع بیوکمپوست غنیشده از پسماند (کاه و کلش) برنج
(ندگان)پدیدآور
شرفی, رضاصالحی جوزانی, غلامرضاکریمی, ابراهیمقنواتی, حسینکوثری, مژگان
نوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برنج، یکی از مهمترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید میشود. کاه و کلش برنج بهدلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک دام قابلاستفاده نیست و کشاورزان عموماً این بقایا را میسوزانند. این عمل منجر به آلودگی محیط زیست و از بینبردن میکروارگانیسمهای درون خاک میشود. تولید بیوکمپوست، روشی جایگزین برای سوزاندان کاه و کلش برنج است. تولید بیوکمپوست نه تنها منجر به جلوگیری از آلودگی محیط زیست میشود، بلکه سبب افزایش کیفیت خاک و کاهش نیاز به کودهای شیمیایی نیز میشود. تولید بیوکمپوست همچنین در افزایش مقاومت گیاه به سرما، گرما و تنشهای محیطی، سهولت در جذب مواد غذایی موجود در خاک توسط گیاه و افزایش میکروارگانیسمهای مفید در خاک مؤثر است. ایجاد اشتغال و درآمد برای کشاورزان، مزیت دیگر تولید بیوکمپوست است. در این مقاله، نحوه تولید بیوکمپوست با استفاده از میکروارگانیسمهای مفید بهمنظور کاهش زمان رسیدگی بیوکمپوست و افزایش کیفیت آن بهصورت گام به گام شرح داده شده است.
کلید واژگان
بیوکمپوستپسماند کشاورزی
کاه و کلش برنج
کیفیت خاک
محیط زیست
میکروارگانیسم
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
کارشناس دسترسی و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی، مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیک کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایراناستاد پژوهشی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
مربی پژوهش، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
استادیار پژوهش، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
دانشیار پژوهش، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران



