میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
بررسی ویژگیهای آنتیاکسیدانی عصاره هستههای انگور واریتههای ایرانی و ارزیابی تأثیر ضدمیکروبی بر روی پاتوژنهای بیماریزا جدا شده از طیور
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)هدف مطالعه حاضر بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی و آبی هسته واریتههای انگور بر روی میکروارگانیسمهای گرم مثبت و گرم منفی جدا شده از گوشت طیور میباشد. 94 نمونه گوشت طیور شامل مرغ، بلدرچین، بوقلمون و ...
-
شیوع، الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی و فراوانی ژنهای کد کننده انتروتوکسین در ایزولههای MRSA جدا شده از برخی غذاهای آماده مصرف
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین یکی از اصلیترین عوامل نوظهور ایجاد کننده مسمومیتهای غذایی مقاوم به آنتی-بیوتیک در انسان است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع، الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی و فراوانی ژنهای کد ...
-
شناسایی مولکولی و ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضد قارچیEnterococcus faecium جدا شده از عسل طبیعی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)عسل طبیعی، منبع بسیار مناسبی برای جداسازی باکتریهای پروبیوتیک به شمار میآید. مطالعه ویژگیهای پروبیوتیکی و ضد قارچی میکروارگانیسمهای موجود در اکوسیستمهای غذایی نظیر عسل طبیعی که کمتر مورد مطالعه قرار گرفتهاند، همواره ...
-
بررسی تاثیر مهاری پروبیوتیک مهندسی شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد سالمونلا انتریتیدیس
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)ﭘﺮوﺑﻴوتیکها اﺟﺰای ﺳﻠﻮﻟﻲ ﻣﻴﻜﺮوﺑﻲ زﻧﺪهای ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ وﻗﺘﻲ وارد دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش میشوند یک یا چند اثر مفید را روی سلامتی میزبان میگذارند. هدف از این تحقیق تولید و بررسی اثرات باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (ATCC 4356) ...
-
بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک در استان اصفهان با استفاده از روش الایزا در سال 1395
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسینها) دستهای از متابولیتهای ثانویهی قارچها هستند که دارای اثرات مختلف جهشزایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد میباشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسینها به عنوان عامل بالقوهی ...
-
ارزیابی فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) روی باکتری های غذازاد
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-09-23)بادرنجبویه گیاهی طبی با خصوصیات ضدمیکروبی است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی اسانس بادرنجبویه روی باکتری های غذازاد انجام پذیرفت. اندام هوایی بادرنجبویه تهیه و پس از تایید توسط کارشناسان برای تهیه اسانس ...
-
فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلا تیفی موریوم در شیرهای خام و پنیرهای سنتی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)باکتری سالمونلا از جمله باکتریهای بیماریزای است که میتواند در غذا و مواد اولیه غذایی راه پیدا کند. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور نیز میشود. شیر و فراورده ...
-
جداسازی و شناسایی باکتری های بیفیدوباکتریوم از غذای سنتی ترخینه و بررسی توانایی آنها در کاهندگی سطح کلسترول و تری گلیسیرید در محیط آزمایشگاهی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)این مطالعه با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی توانایی باکتری های بیفیدوباکتریوم جداسازی شده از غذای سنتی ترخینه در کاهندگی سطح کلسترول و تری گلیسیرید در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. سویه های بومی بیفیدوباکتریوم از غذای محلی ...
-
بررسی میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری باسیلوس سرئوس در شیرخشک نوزاد و موادغذایی حاوی شیرخشک
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)مطالعه حاضر با هدف ارزیابی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باسیلوس سرئوس در بستنی، کیک، پنیر و شیرخشک نوزاد انجام گرفت. بدینمنظور 600 نمونه از مراکز فروش مواد غذایی در شهر تهران تهیه و به آزمایشگاه کنترل کیفی دانشکده ...
-
ارزیابی کیفیت میکروبی خرما جنوب غرب خوزستان در سال 1400-1399
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)خرما یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی میباشد که دارای ارزش غذایی بالایی است. کنترل کیفیت خرما جهت حفظ سلامت این ماده غذایی و رقابت در بازارهای جهانی حائز اهمیت می باشد. سالانه مقادیر زیادی خرما به دلیل آلودگی میکروبی کیفیت ...
-
ارزیابی انطباق کیفیت بهداشتی برخی از محصولات لبنی محلی با استانداردهای ملی و ضوابط بهداشتی کسب و کارهای خانگی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)نگرانیهای بهداشتی سازمان غذا و دارو و وضع مقررات بهداشتی سختگیرانه، مانع راهاندازی بسیاری از کسبوکارهای خانگی مواد خوراکی از جمله محصولات لبنی محلی در کشور شده است. این رویکرد موجب عدم توسعهی این بخش از صنایع روستایی ...
-
بررسی امکان استفاده از عصاره اتانولی ریحان در کنترل سالمونلا تیفی موریم در سس مایونز
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-06-22)سالمونلا یکی از مهمترین علتهای شیوع بیماریهای ناشی از غذا در جهان است. عمدهترین مـواد غذایی مسئول در انتقال سالمونلا در کشور ایران تخممرغ و گوشت مرغ میباشد. هدف از این پژوهش بررسی امکان استفاده از عصاره هیدرو اتانولی ...
-
بررسی اثر عصاره هیدروالکلی مرزه سهندیکا و تریسدیم فسفات بر تشکیل بیوفیلم در باکتری سالمونلا تایفیموریوم جدا شده از طیور
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2022-12-22)سالمونلا تایفیموریوم از مهمترین دغدغهها و نگرانیهای بهداشت عمومی در سرتاسر جهان میباشد که قادر به تولید بیوفیلم در سطوح در تماس با مواد غذایی میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی عصاره ...
-
بررسی لاکتوباسیل های جدا سازی شده از پنیر سنتی مراغه و بررسی قدرت تولید اسید توسط آنها در زمان و دماهای مختلف
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2022-12-22)پروبیوتیک ها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی در مقادیر مناسب در دستگاه گوارشی وجود داشته باشند، تاثیرات سودمندی بر میزبان برجای میگذارند. از میان باکتریهای پروبیوتیک، لاکتو باسیلها متداولترین باکتریهایی هستند ...
-
ردیابی و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های لیستریا مونوسایتوژنژ جدا شده از کشک و پنیر
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2022-12-22)لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماریزای منتقل شده از غذا و باعث لیستریوزیس در انسان و حیوان می باشد. آلودگیهای میکروبی غذاها معمولا منجر به بروز مسمومیتهای غذایی گسترده به شکل اپیدمیهای فراگیر در سطح مناطق می شود ...
-
مطالعه برخی از خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس در پنیر موتال
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-03-21)وجود گونههای مختلف انتروکوکوس که تأثیر شگرفی در ویژگیهای تکنولوژیکی پنیر بخصوص عطر و طعم آن دارند، در شیر و فراوردههای آن به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی برخی از مهمترین خواص تکنولوژیکی جدایههای ...
-
فراوانی ژنهای اتصال در ایزوله های استافیلوکوکوس آرئوس جدا شده از فراورده های لبنی در شهرستان شهرکرد
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-03-21)باکتری استافیلوکوکوس اورئوس یک بیماریزای فرصت طلب در انسان و حیوان است که میتواند با آلوده ساختن لبنیات، علاوه بر خسارتهای اقتصادی، صدمات جسمی قابل توجهی بهوجود آورد. در این تحقیق تعداد 250 فراورده ی لبنی سنتی شامل ...
-
تاثیر استویا و اینولین بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی دسر لبنی شکلاتی کم کالری
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch, 2023-03-21)از آنجاییکه کربوهیدرات و چربی به عنوان مهمترین منابع افزایش دهنده کالری در محصولات غذایی شناخته میشوند، توجه زیادی به جایگزینهای بدون کالری یا کم کالری معطوف گردیده است. در این مطالعه، اینولین و استویا به عنوان جایگزینهای ...



