بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک در استان اصفهان با استفاده از روش الایزا در سال 1395
(ندگان)پدیدآور
ریزوندی, گلنازجوادی, ایرج
نوع مدرک
Textاصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسینها) دستهای از متابولیتهای ثانویهی قارچها هستند که دارای اثرات مختلف جهشزایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد میباشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسینها به عنوان عامل بالقوهی سرطان کبد مطرح بوده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهند. آفلاتوکسین M1 در شیر دامهای تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 یافت می شود. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک مصرف شده در شهرهای استان اصفهان در ایران انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و سنتی بررسی شد و به این منظور از روش الایزا استفاده گردید. یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه های کشک خشک به ترتیب وppb 0.020±0.210و 0.02ppb0± 0.66 میباشد. همچنین میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونههای کشک پاستوریزه به ترتیب برابرppb 0.02±0.2 وppb 0.02±0.65 میباشد. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد 30% از نمونههای مورد مطالعه در این پژوهش آلودگی بیش از حد مجاز داشتند.نتیجه گیری: با توجه به پر مصرف بودن کشک و سایر لبنیات در کشور ما باید توجه بیشتری به کنترل و نظارت بر تولید و مصرف لبنیات داشت.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: آفلاتوکسین M1کشک پاستوریزه
کشک خشک
الایزا
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-09-231402-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایرانهیئت علمی سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایران



