• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 10, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 10, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک در استان اصفهان با استفاده از روش الایزا در سال 1395

    (ندگان)پدیدآور
    ریزوندی, گلنازجوادی, ایرج
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    اصیل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: سموم قارچی(مایکوتوکسین‌ها) دسته‌ای از متابولیت‌های ثانویه‌ی قارچ‌ها هستند که دارای اثرات مختلف جهش‌زایی ،سرطانزایی ،استروژنیک و یا سمیت حاد می‌باشند.در بین انواع سموم قارچی ، آفلاتوکسین‌ها به عنوان عامل بالقوه‌ی سرطان کبد مطرح بوده و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. آفلاتوکسین M1 در شیر دامهای تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 یافت می شود. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و کشک خشک مصرف شده در شهرهای استان اصفهان در ایران انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش میزان آفلاتوکسین M1 در کشک پاستوریزه و سنتی بررسی شد و به این منظور از روش الایزا استفاده گردید. یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه های کشک خشک به ترتیب وppb 0.020±0.210و 0.02ppb0± 0.66 می‌باشد. همچنین میانگین حداقل و حداکثر غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه‌های کشک پاستوریزه به ترتیب برابرppb 0.02±0.2 وppb 0.02±0.65 می‌باشد. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد 30% از نمونه‌های مورد مطالعه در این پژوهش آلودگی بیش از حد مجاز داشتند.نتیجه گیری: با توجه به پر مصرف بودن کشک و سایر لبنیات در کشور ما باید توجه بیشتری به کنترل و نظارت بر تولید و مصرف لبنیات داشت.
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین M1
    کشک پاستوریزه
    کشک خشک
    الایزا
    آلودگی میکروبی مواد غذائی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2023-09-23
    1402-07-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایران
    هیئت علمی سم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا, اصفهان ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jfm.2023.1946041.1765
    https://jfm.shahrekord.iau.ir/article_707139.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1051150

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب