تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
- 
مکانیابی صنایع فرآوری انگور در استان فارس (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)این تحقیق به موضوع آمایش صنایع تبدیلی انگور بهعنوان یکی از اساسیترین محصولات باغی استان فارس با استفاده از روش ترکیبی (روشهای پیمایش و روش توصیفی-تحلیلی) پرداخته است. در مرحلۀ اول، نوع و ظرفیتهای فراوری مازاد بر نیاز، ...
 
- 
بررسی پایداری اکسیداسیونی و ارزیابی حسی کرم کنجد حاوی مغز پسته آسیاب شده در طول زمان ماندگاری (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)ارده منبعی غنی از پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است که از دانههای کنجد پوست گیری، برشته و آسیاب شده به دست میآید و در تهیۀ کرم کنجد به کار می رود. در این مطالعه، چهار فرمول کرم کنجد شامل مقادیر صفر، ۵، ۱۰ و ۱۵ ...
 
- 
بررسی خصوصیات فیلم مرکب فعال حاوی عصارههای سیر (Allium sativum L) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) با هدف بستهبندی مواد غذایی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)برای بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی و نیز بیولوژیکی فیلمهای زیست پلیمری، ساخت فیلمهای کامپوزیت با اختلاط پلیمرهای مختلف و پرکننده ها و افزودنی ها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی ...
 
- 
تاثیر بستهبندی و مدت زمان نگهداری بر ویژگی های دانة پوستگیری شدة کینوا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)کینوا گیاهی شبهغله و منبع مناسبی از موادمعدنی، ویتامینها، ترکیبات پلیفنلی، فیتوسترولها و فلاونوئیدها است. قرار گرفتن آن در شرایط نامساعد نگهداری، منجر به افت کیفیت و زیان اقتصادی میشود. هدف از این مطالعه، ارزیابی ...
 
- 
تأثیر پرتو گاما و بتا بر آفات و خواص بیوشیمیایی ارقام خرمای زاهدی و مضافتی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)باتوجه به ضرورت جایگزینی متیل بروماید، تأثیر دُزهای مختلف پرتوگاما و پرتو بتا در کنترل شپشۀ داندانهدار و شبپرۀ مدیترانه ای و خواص بیوشیمیایی میوه در دو رقم خرمای زاهدی و مضافتی بررسی شد. خرمای بستهبندیشده در معرض ...
 
- 
تهیه بسته بندی فعال برپایه آئروژل سلولزی بارگزاری شده با اسانس آویشن شیرازی و اثر ضد میکروبی آن بر اشرشیاکلی O157:H7 در گوشت نگهداری شده در شرایط یخچالی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)بسته بندی ضدمیکروب نوعی از بسته بندی است که از طریق تماس با غذا یا آزادسازی مادۀ ضدمیکروب در فضای بسته بندی اثر ضدمیکروبی خود را اعمال میکند و میتواند رشد میکروارگانیسمهای عامل فساد و بیماریزا را در مادۀ غذایی ...
 
- 
The effect of nanocapsules containing mango-eggplant peel extracts on the physicochemical, oxidative, microbial and sensory characteristics of refrigerated beef burgers during storage (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)Meat and meat products are classified as perishable food items characterized by a limited shelf life when stored under refrigeration. Consequently, considerable attention has been focused on extending the shelf life of ...
 
- 
کاربرد مواد ضد سرما در ممانعت از تولید قندهای احیاءکننده طی تنش سرما و انبارداری سیبزمینی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)این تحقیق با هدف جلوگیری از تولید قندهای احیاکننده طی تنش سرما در سیبزمینی و با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. تیمارها عبارت بودند از: دو رقم سیبزمینی (آگریا و فونتین)، مواد ...
 
- 
اثر فیبر گندم بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، حسی و میکروبی سوسیس گیاهی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)مصرف بیش از حد محصولات گوشتی فرآوری شده با مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و انواع مختلف سرطان مرتبط است. یکی از راههای کاهش مصرف غذاهای مبتنی بر گوشت، جایگزینی آنها با فرآوردههای گیاهی است. هدف از این تحقیق، ...
 
- 
اندازه گیری مایکوتوکسین ها در غلات با کروماتوگرافی مایع و شناساگر جرمی/ جرمیLC-MS/MS (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)برای تعیین همزمان آفلاتوکسین ها، اکراتوکسین آ، زئارالنون، دئوکسی نیوالنول، سموم T2، HT2 و فومونیسین ها در غلات، یک روش کروماتوگرافی جرمی/ جرمی LC-MS/MS به کار گرفته شد و در آن کارایی دو روش استخراج سموم (یک و دو مرحلهای) ...
 
- 
مقایسه ی سه روش میدان پالس الکتریکی، فراصوت و خیساندن در بررسی میزان ترکیبات فنلی، قدرت آنتی اکسیدانی و خصوصیات رنگی گیاه مفراح (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)در این تحقیق میدان پالس الکتریکی و فراصوت به عنوان روشهای نوین در استخراج عصارهی گیاه مفراح به ترتیب با شدت 3.5 و 7 کیلوولت و فرکانس 37 و 80 کیلوهرتز طی خیساندن با سه حلال اتانول 96 درصد، اتانول 50 درصد و آب به کار ...
 
- 
صفحات آغازین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)
 
- 
بهینهسازی فرایند الکتروریسی نانوحامل ترکیبی برپایه پروتئین ماش (Vigna radiate L.)/ پلی وینیل الکل (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)در این تحقیق، از دستگاه الکتروریسی برای تولید نانوحامل ترکیبی بر پایۀ پروتئین ماش (VPr) و کمک پلیمر پلی وینیل الکل (PVA) استفاده شد. برای مدلسازی و بهینهسازی فرایند از روش سطح پاسخ (RSM) بر طبق متغیرهای ورودی شامل نسبت ...
 
- 
ارزیابی انطباق نتایج آزمون اندازهگیری pH در آزمایشگاه غذایی با استفاده ازمحاسبات عدمقطعیت (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)فرایند ارزیابی انطباق، به اندازهگیری به عنوان منبع اصلی اطلاعات متکی است. در هر اندازهگیری نتیجه بهدستآمده همیشه دارای عدمقطعیت است. اندازهگیری pH از مهمترین و رایجترین آزمونهای آزمایشگاههای غذایی است، نخستین گام ...
 
- 
طراحی حسگر زیستی بر پایۀ نانوذرۀ طلا و DNA بهمنظور تشخیص اکریلآمید در همبرگر (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)اکریلآمید ماده ای سرطان زا و خطرناک است که حین فراوری مواد غذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید میشود. روشهای اندازه گیری کمی و کیفی اکریلآمید در مواد غذایی اغلب نیازمند نیروی مختصص و هزینه زیادی است، از این رو ...
 
- 
خواص پروبیوتیک ریز جلبک ها در سلامت صنایع غذایی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)اسپیرولینا یک ریز جلبک از شاخه سیانوفیتها، منبع غنی از مواد مغذی آلی است. از این ریز جلبک بهعنوان پروبیوتیک و مکمل غذایی فراسودمند که موجب افزایش رشد باکتریهای پروبیوتیکی روده میشود، در صنایع غذایی استفادههای بسیاری ...
 
- 
بررسی فعالیت ضدمیکروبی و تأثیر خمیرترش دو سویه باکتری اسید لاکتیک غالب در آرد شلتوک برنج بر میزان فیتیک اسید در نان حجیم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)هدایت تخمیر با عملکرد بالقوه خمیرترش آرد شلتوک برنج با خصوصیات ضد میکروبی در تکنولوژیهای نوین تخمیری به منظور کنترل میزان فیتیک اسید روز به روز در حال افزایش است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر خاصیت ضد میکروبی دو ...
 
- 
مدلسازی اثر بهداشت انبار بر جمعیت آفات انباری خرما با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)این پژوهش برای بررسی اثرات شاخصهای استاندارد انبارداری خرما بر فراوانی آفات انباری در شش استان خرماخیز ایران در سال 1401 انجام شد. برای طراحی مدل شبکه عصبی مصنوعی در این پژوهش، از سه لایه ورودی، خروجی و پنهان استفاده شده ...
 
- 
بررسی تاثیر تیمار پوششهای خوراکی با عصاره روغنهای خوراکی همراه با گاز ازن بر ویتامین های B2 و B3 و ترکیبات فنلی خرمای مضافتی در طول نگهداری در سرردخانه (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)هدف از تحقیق حاضر حفظ خواص کمی و کیفی از جمله ویتامینها و ترکیبات فنلی رطب مضافتی در طول نگهداری است. به همین منظور، آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول (A) شامل پوشش در 5 سطح ...
 
- 
فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیبزمینی طی انبارداری (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)ضایعات مواد غذایی، یکی از چالشهای جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیبزمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت ...
 



