مرور تحقیقات مهندسی صنایع غذایی بر اساس عنوان

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 427

  • The effect of nanocapsules containing mango-eggplant peel extracts on the physicochemical, oxidative, microbial and sensory characteristics of refrigerated beef burgers during storage 

    ورمزیار, الهام؛ رحمن, علیرضا؛ حسین مردی, فاطمه (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-11-21)
    Meat and meat products are classified as perishable food items characterized by a limited shelf life when stored under refrigeration. Consequently, considerable attention has been focused on extending the shelf life of ...

  • اثر اسانس‌ و عصاره‌های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 

    گران, اکبر؛ صالح‌نیا, بنت الهدی؛ علیزاده, حمیدرضا؛ میرزایی, عظیم؛ فرزانه, محسن (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2015-11-22)
    استفادهاز اسانس وعصاره­هایگیاهان داروییبه دلیلداشتنخواصدارویی،ضدقارچی،ضد باکتریاییوآنتی­اکسیدانی در صنایع دارویی، غذایی و خوراک دامروبهپیشرفتاست.  به منظور ارزیابی اثر دو گیاه دارویی گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از ...

  • اثر افزایش عمق استغراق ثانویه در بهبود دقت اندازه گیری هدایت هیدرولیکی اشباع خاک با روش دو عمقی گلف 

    شقاقی, مجتبی؛ مشعل, محمود؛ زارعی, قاسم (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2007-05-22)
    روش نفوذسنج گلف یکی از روش­های اندازه­گیری هدایت هیدرولیکی اشباع خاک در بالای سطح ایستابی است که در آن پارامترهای هدایت هیدرولیکی اشباع (Kfs) و پتانسیل جریان ماتریک (fm) از طریق حل ...

  • اثر افزودن برخی ترکیبات کلاته کننده، امولسیفایری و املاح بر خصوصیات حل پذیری و ریز ساختار شیر خشک بدون چربی 

    رجایی, محمدحسین؛ دانشی, محمد؛ واعظی, حسین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-08-23)
    خواص فیزیکی و عملکردی شیر خشک در بازسازی یا استفاده از آن در فرمولاسیون فراورده‌های غذایی مختلف اهمیت خاصی دارد. فرآیند بازآبدار شدن ضعیف شیر خشک بدون چربی مشکلاتی در اختلاط یکنواخت به وجود می­آورد ...

  • اثر آرایش کاشت و مقادیر آب در آبیاری قطره ای بر عملکرد سیب زمینی 

    باغانی, جواد؛ صدرقائن, سید حسین؛ کانونی, امین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2008-02-20)
    به منظور بررسی اثر سه سطح آب آبیاری در سه آرایش کاشت در آبیاری قطره­ای بر عملکرد سیب­زمینی، آزمایشی به صورت اسپلیت­پلات در قالب بلوک­های کامل تصادفی در  سه منطقه مشهد، اردبیل، و دماوند با شرایط آب و هوایی متفاوت طی دو سال ...

  • اثر آرد میوه بلوط ایرانی بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی نان باگت 

    یزدان پناه, احسان؛ حجت الاسلامی, محمد؛ مولوی, هومان (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2020-12-21)
    با توجه به خواص درمانی میوه بلوط و تأثیر آن بر سیستم گوارشی، این تحقیق مقدمه‌ای است برای رواج مصرف میوه بلوط ایرانی، به‌ویژه در مناطقی که مردم به مشکلات گوارشی دچار هستند. در این تحقیق، آرد بلوط با درصدهای متفاوت (صفر، 6، ...

  • اثر بار رسوبی معلق بر ضریب افت انرژی در لوله‌های پلی اتیلن 

    گرجی, کوثر؛ امید, محمدحسین؛ کوچک زاده, صلاح (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-05-22)
    در آبگیری از رودخانه‌ها همواره ذرات رسوب به همراه آب به‌صورت بارهای کف و رسوبات معلق وارد تأسیسات انتقال و تنظیم آب می‌شوند و تغییراتی در شرایط جریان لوله‌ها و کانال‌ها ایجاد می‌کنند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر رسوبات ...

  • اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه‌زنی سیب‌زمینی 

    گودرزی, فرزاد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-08-23)
    جوانه‌زنی، عامل حدود 12 تا 17 درصد ضایعات انباری سیب‌زمینی است. با وجود روش‌هایی کارآمد مانند کاربرد کلروپروفام برای کنترل جوانه‌زنی، نمایان شدن جنبه‌های مضر مصرف نگه‌دارنده‌های شیمیایی، و اقبال روز افزون مصرف ...

  • اثر بخاردهی شلتوک بر مقاومت خمشی و کیفیت تبدیل برنج رقم پر محصول 

    تجددی طلب, کبری؛ تجددی طلب, کبری؛ علی‌پناه, فتانه؛ علی‌پناه, فتانه؛ شهیدی, احمد؛ شهیدی, احمد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2020-12-21)
    بخاردهی،‌ روش کوتاه شده‌ای از فرآیند نیم‌جوش‌کردن (پاربویلینگ) است که به‌منظور ارتقای کیفی برنج به کار می‌رود. به‌منظور بررسی اثر بخاردهی بر مقاومت خمشی، درصد برنج سالم و رنگ برنج رقم گوهر از آزمایش دو فاکتوره در قالب طرح ...

  • اثر برخی شیرین کننده ها بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی،حسی و بافت مسقطی رژیمی 

    پیکری, رویا؛ دانشی, محمد؛ یاسینی اردکانی, سید علی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2020-08-22)
    چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله بیماری‌های رو به گسترش هستند و به همین دلیل، طراحی و تولید فراورده‌های غذایی کم‌کالری، بدون قند یا با قند کاهش یافته به‌عنوان یک راهبرد، به‌شدت مورد توجه قرار گرفته است. مسقطی ...

  • اثر دمای نگهداری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ، میکروبی و حسی آبلیمو 

    درود, مطهره؛ دانشی, محمد؛ ناطقی, محمدرضا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2020-02-20)
    آبلیمو یکی از انواع آبمیوه است که به­ عنوان طعم ­دهنده و افزودنی در نوشیدنی­ها استفاده می­شود. آبلیموی حاصل از آبگیری، معمولاً بلافاصله بسته ­بندی و در دمای یخچال، محیط و فریزر نگهداری ­می­شود. در این پژوهش، اثر ...

  • اثر دو دستگاه گاوآهن مرکب بر خصوصیات فیزیکی خاک در مقایسه با گاوآهن برگردان دار 

    محمدی گل, رضا؛ جوادی, ارژنگ؛ قضاوی, محمدعلی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2007-05-22)
    امروزه تحقیقات روی ادوات مرکب بنا به ضرورت­های کاهش تردد، صرفه­جویی در زمان و هزینه و افزایش راندمان مورد توجه جدی قرار دارد.  هدف از تحقیق حاضر، مقایسة دو دستگاه گاوآهن تلفیقی شامل گاوآهن برگردان­دار + بازوی قلمی و گاوآهن ...

  • ‌اثر دور آبیاری در سامانه آبیاری قطره ای نواری بر ویژگی های کیفی برنج رقم محلی عنبربو در خوزستان 

    رواقی, مریم؛ بهبهانی, لیلا؛ مختاران, علی؛ تجددی طلب, کبری؛ قدس ولی, علیرضا؛ لطیفی, عاصفه (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2024-08-22)
    برنج یکی از مهم ترین محصولات تابستانی کشت شده در استان خوزستان است که در سال های اخیر و با توجه به محدودیت منابع آبی، کشت آن محدود شده است. آب مهم ترین عامل در تولید پایدار بیشتر محصولات کشاورزی است و تغییرات رطوبت خاک طی ...

  • اثر رطوبت بر خواص فیزیکی مغز بادام 

    زابلستانی, مسعود؛ طباطبایی فر, احمد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-02-20)
    در این تحقیق تأثیر میزان رطوبت بر خواص فیزیکی مغز دو رقم بادام (کاغذی و نیمه سنگی) در پنج سطح رطوبتی (5، 10، 15، 20، و 25 درصد) بر پایه وزن خشک و هر یک با پنج تکرار با استفاده از آزمون فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی ...

  • اثر روش خاک‌ورزی بر عملکرد نخود در شرایط دیم مناطق سرد 

    رحیم زاده, رضا؛ شریفی مالواجردی, احمد؛ جوادی, ارژنگ (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2009-11-22)
    در این تحقیق به منظور دستیابی به روش خاک‌ورزی مناسب برای زراعت نخود دیم، هشت روش خاک‌ورزی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی به روش آماری استریپ پلات در سه تکرار به مدت سه سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه مورد بررسی ...

  • اثر روش‌های خاک‌ورزی و وزن چرخ‌های فشاردهنده بر عملکرد گندم دیم در منطقۀ ایذه از استان خوزستان 

    مهاجر مازندرانی, فرزانه؛ آسودار, محمدامین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2010-05-22)
    خاک‌ورزی و وزن چرخ‌های فشاردهنده با تأثیر بر فشردگی خاک، می توانند نقشی مهم در جوانه‌زنی، سبزشدن و استقرار و رشد گیاه داشته باشند.  بنابراین، خاک‌ورزی صحیح و تعیین وزن مناسب چرخ‌های فشاردهنده ضروری است.  در این تحقیق، اثر ...

  • اثر روش‌های مختلف خاک‌ورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج به روش خشکه‌کاری در منطقه شاوور خوزستان 

    دهقان, الیاس؛ الماسی, مرتضی (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2007-02-20)
    خاک‌ورزی، با این که مزایای مشخص و مهم دارد، در برخی موارد دارای آثار زیانباری نیز هست که می‌توان با به کار‌گیری چند روش مناسب این آثار را کاهش داد.  این آزمایش برای مقایسه روش‌های خاک‌ورزی از نظر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ...

  • اثر روش‌های مختلف عمل‌آوری و انباری بر صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی 

    خدادای, محسن؛ معدنی, صغری؛ شواخی, فروغ (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2012-11-21)
    به منظور ارزیابی اثر روش‌های مختلف عمل­آوری و انباری بر برخی صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی )قرمز آذرشهر، قرمز نیشابور، سفید کاشان، و سفید قم(، آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در ...

  • اثر رژیمهای مختلف آبیاری بر ارقام گندم 

    باغانی, جواد؛ قدسی, مسعود (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2004-08-22)
    به منظور بررسی تحمل به خشکی لاینها و ارقام گندم بهاره آزمایش یکنواخت سراسری مناطق معتدل کشور (M-75)، آزمایشی در قالب طرح کرتهای خرد شده نواری (Strip plot) با استفاده از طرح پایة بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار، در مدت دو ...

  • اثر زمان و دوز (مقدار)های مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر تغییرات کمی و کیفی سیر سفید (Allium sativum L.) در مدت نگهداری در انبار 

    بیات, فریبا؛ ذوالفقاریه, حمیدرضا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-08-23)
    با فرایند پرتوتابی می­توان از ضایعات سیر در انبارها جلوگیری کرد.  زمان و دوز(مقدار) پرتو دو عامل موثر در انجام فرایند پرتوتابی هستند، بنابراین توده سیر سفید همدان 30 و 45 روز پس از برداشت با دوزهای 0، 25، 50، 75، 100، و ...