فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیبزمینی طی انبارداری
(ندگان)پدیدآور
گودرزی, فرزادسیدان, سید محسن
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ضایعات مواد غذایی، یکی از چالشهای جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیبزمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت غذایی کشور در گزارشهای موجود از پراکنش زیادی برخوردار است. در این تحقیق برای دستیابی به یک تصویر جامع از نقش عوامل موثر در بروز تلفات سیبزمینی در انبار، از روش فراتحلیل استفاده شد تا بر اساس آن نسبت به تجمیع نتایج سوابق مطالعات گذشته بر مبنای روش آماری اقدام و نتیجه قابل اتکایی حاصل شود. در تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار Stata تأثیر عوامل دما، رطوبت، نوع تهویه انبار و شیوه مهار جوانهزنی بر افت وزنی و ضایعات کمی سیبزمینی بررسی شد. بررسی فراتحلیل نتایج مطالعات پیشین نشان داد که بر اساس طبقهبندی کوهن، دما، رطوبت نسبی، تهویه و جوانهزنی بیش از 73 درصد تلفات محصول در انبار را با اثر بخشی زیاد و قطعی، تحت کنترل دارند. بر همین اساس، انحراف دمای انبار از محدوده 3 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی انبار از 95 درصد، با روندی افزایشی تلفات سیبزمینی در انبار را تحت تاثیر قرار میدهد. از این میان، عامل دما بیشترین تاثیر را در بروز تلفات سیبزمینی در انبار دارد.
کلید واژگان
تلفاتسیبزمینی
متاآنالیز
نگهداری
سایر موارد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2024-08-221403-06-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
بخش تحقیقات فنی مهندسی - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدانبخش تحقیقات اقتصادی اجتماعی و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
شاپا
2645-451312645-4521



