• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 23, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 23, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیب‌زمینی طی انبارداری

    (ندگان)پدیدآور
    گودرزی, فرزادسیدان, سید محسن
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ضایعات مواد غذایی، یکی از چالش‏های جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیب‌زمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت غذایی کشور در گزارش‌های موجود از پراکنش زیادی برخوردار است. در این تحقیق برای دستیابی به یک تصویر جامع از نقش عوامل موثر در بروز تلفات سیب‌زمینی در انبار، از روش فراتحلیل استفاده شد تا بر اساس آن نسبت به تجمیع نتایج سوابق مطالعات گذشته بر مبنای روش‌ آماری اقدام و نتیجه قابل اتکایی حاصل شود. در تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از نرم‌افزار Stata تأثیر عوامل دما، رطوبت، نوع تهویه انبار و شیوه مهار جوانه‌زنی بر افت وزنی و ضایعات کمی سیب‌زمینی بررسی شد. بررسی فراتحلیل نتایج مطالعات پیشین نشان داد که بر اساس طبقه‌بندی کوهن، دما، رطوبت نسبی، تهویه و جوانه‌زنی بیش از 73 درصد تلفات محصول در انبار را با اثر بخشی زیاد و قطعی، تحت کنترل دارند. بر همین اساس، انحراف دمای انبار از محدوده 3 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی انبار از 95 درصد، با روندی افزایشی تلفات سیب‌زمینی در انبار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این میان، عامل دما بیشترین تاثیر را در بروز تلفات سیب‌زمینی در انبار دارد.
    کلید واژگان
    تلفات
    سیب‌زمینی
    متاآنالیز
    نگهداری
    سایر موارد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات فنی مهندسی - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
    بخش تحقیقات اقتصادی اجتماعی و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    2645-45131
    2645-4521
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/fooder.2024.366433.1398
    https://fooder.areeo.ac.ir/article_132476.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147421

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب