مرور علوم و فنون زنبور عسل ایران بر اساس عنوان
در حال نمایش موارد 1 - 20 از 118
- 
اثر آنتی باکتریال عصاره الکلی و آبی بره موم استان کردستان بر باکتری Ralstonia solanacearum عامل پوسیدگی قهوهای سیبزمینی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2017-06-22)پوسیدگی قهوهای سیبزمینی با عامل بیماری Ralstonia solanacearum از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای باکتریایی سیبزمینی است. مبارزه با این باکتری به دلیل دامنه میزبانی گسترده و نیز انتشار وسیع ...
 
- 
اثر تغییر اقلیم بر جمعیت زنبوران عسل (Apis spp.) و فعالیت گرده افشانی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2018-01-21)به طور تقریبی 74 درصد از محصولات کشاورزی توسط زنبوران عسل گرده افشانی می شوند. دمای محیط و تغییرات آب و هوایی به شدت زیست شناسی، رفتار و پراکنش زنبوران عسل را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین تغییرات آب و هوا می توانند به ...
 
- 
اثر قند اینورت برروی بعضی از خواص عسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2013-08-23)نوشته موسی اوزکان-دریا ارسلان و دورموش علی سیلان دانشکده عالی زنبورداری از دانشگاه سلچوک ترکیه تائید شده در 5 ژولای 2005 ترجمه : محمد داودی کارشناس علوم وصنایع غذایی سمت :مدیر تولید شرکت کشت و صنعت آنا کنسرو ...
 
- 
اثرات زهر زنبور عسل بر روی بیماری پارکینسون (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2023-02-20)زهر زنبور عسل به عنوان دارویی شفا بخش از دوران باستان مورد توجه بوده است. در واقع زنبور درمانی (درمان با فراورده های حاصل از زنبور عسل) اصطلاحی رایج در تمدن های گذشته بوده است. پارکینسون در دسته ی بیماری های پیش رونده ی ...
 
- 
اثرات نئونیکوتینوئیدها دراختلال زمستان گذرانی و زوال کلنی های زنبورعسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2016-08-22)پدیده فروپاشی کلنی های زنبور عسل (CCD ) که در سال 1383-1384 اتفاق افتاد، همچنان در بیشتر نقاط دنیا مورد بحث است. در این پژوهش به اثرات زیر کشنده نئونیکوتینویید ها از جمله ایمیداکلوپرید و کلوتیانیدین بر کلنی های سالم ...
 
- 
اجتماعات میکروبی دستگاه گوارش در زنبوران اجتماعی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2018-08-23)میکروب های زنده دستگاه گوارش می توانند اثرات بسیار زیادی روی میزبان ها داشته باشند، اما مطالعه این روابط در انسان ها چالش برانگیز است. اجتماع میکروبی اختصاصی در زنبور عسل شبیه میکروب های زنده پستانداران است به طوری که ...
 
- 
ارزش و پتانسیل غذایی لارو و شفیره زنبور عسل (Apis Mellifera L) (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)ارزش و پتانسیل غذایی لارو و شفیره زنبور عسل (Apis Mellifera L) چکیدهنتایج تحقیقات علمی نشان داد که لارو و شفیره زنبور عسل سرشار از پروتئین (شامل اسیدهای آمینه ضروری)، چربی (اسیدهای چرب اشباع شده و تک غیراشباع)، کربوهیدراتها، ...
 
- 
ارزیابی اثرات توأم باکتری Bacillus thuringiensisو ویروس چندوجهی هستهای (NPV) روی لاروهای شب پره مومخوار بزرگ (Galleria mellonella)، در شرایط آزمایشگاهی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)چکیدهشبپره مومخوار بزرگ (Galleria mellonella L.) یکی از آفات مهم کندوهای زنبورعسل (Apis mellifera) بهشمار میرود. هدف از پژوهش حاضر، استفاده از باکتری (Bacillus thuringiensis B.) و ویروس پلیهدرهستهای (NPV) بههمراه ...
 
- 
ارزیابی و معرفی یک ترکیب گیاهی برای کنترل کنه واروآ در کلنیهای زنبورعسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)مطالعه حاضر با هدف بررسی خواص کنهکشی و حشرهکشی غلظتهای مختلف (20، 35 و 50 درصد) عصاره گیاه هنگوان روی کنهواروآ و میزبان آن در کلنیهای زنبورعسل طی بازه 1401 الی 1402 در شرایط اقلیمی استان کردستان انجام شد. گیاه هنگوان ...
 
- 
استراتژی های طبیعی برای کنترل باکتری Paenibacillus larvae عامل بیماری لوک آمریکایی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2019-01-21)بیماری لوک آمریکایی یک بیماری باکتریایی شدیداست که لاروهای زنبورعسل Apis mellifera را بیمار می کند. عامل این بیماری باکتری تشکیل دهنده اسپوری به نام Paenibacillus larvae است. استفاده از آنتی بیوتیکها برای ...
 
- 
استفاده از سیستم کندوی کف باز و مزایای آن نسبت به کندوهای رایج در کشور (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2011-01-21)علی عطائیان شرکت تلقیح ملکه زنبور عسل الوند www.talghihe-malekeh.com چکیده: استفاده از سیستم کندوی کف باز با عایق بندی کامل زیر درب کندو به وسیلهٔ فوم و یک لایه پلاستیک ضخیم باعث مهارهوا ...
 
- 
استفاده از فرآوردههای زنبور عسل در پرورش طیور (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)استفاده از فرآوردههای زنبور عسل در پرورش طیورچکیدهتولید طیور اخیراً با چالشهای زیادی از جمله تغییرات آب و هوا، گسترش بیماری و استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها مواجه شده است. تأمین محصولات ایمن و سالم برای مصرف کنندگان، ...
 
- 
انتقال غذایی RNA های کوچک گیاهی: نگرشی نوین در رمزگشایی خواص بیولوژیکی و دارویی عسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)اثرات سودمند غذاهای بر پایه گیاهی بر سلامت انسان در مطالعات مختلف تاکید شده است، که این اثرات مرتبط با فعالیت زیستی متابولیتهای ثانویه گیاهی (مانند فنولهای ساده، فلاونوئیدها) میباشد. از سوی دیگر اخیراً نشان داده شده است ...
 
- 
انواع کندوهای پایه تاشوی زنبورعسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2011-07-23)محسن بلوکی1، احسان شهرامی2 و مجتبی ایاز3 آدرس ایمیل: mohsenboloki123@gmail.com 1- دانشجوی کارشناسی پرورش ...
 
- 
اهمیت اقتصادی گرده افشانی زنبور عسل و راهکارهای حفظ صنعت زنبورداری (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2019-01-21)حشرات مهمترین گرده افشانهای طبیعت هستند و تقریباً 70 درصد نهاندانگان توسط حشرات گرده افشانی میشوند. در میان حشرات گردهافشان، زنبورها مهمترین گروه گردهافشان به حساب میآیند. تا کنون 19500 گونه زنبور روی کره زمین ...
 
- 
اهمیت زنبورعسل در کنترل بیماری آتشک در باغات سیب و گلابی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2017-01-20)آتشک یکی از مهمترین بیماریهای گیاهی در سیب، گلابی و درختان زینتی است که عامل بیماری، باکتری Erwinia amylovora است. نام بیماری، از علائم آن که عمدتاً سیاه شدگی و سوختگی بافتهای درختان است، گرفته شده است. سلولهای ...
 
- 
آیا ساکارز معیار درستی برای تعیین کیفیت عسل است؟ (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-01-21)در مبحث اصالتسنجی عسل، علاوه بر منشاء گیاهی و منطقه جغرافیایی تولید عسل، تقلب در عسل به شیوههای متفاوتی بر میزان ساکارز آن موثر است. منشاء ساکارز عسل تقلبی میتواند شامل افزودنی ساکارز، تغذیه مصنوعی زنبور عسل با ساکارز ...
 
- 
آیا ملکه های اصلاح شده زنبورعسل ایرانی با شرایط اقلیمی استان کردستان سازگاری دارند؟ (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2023-08-23)تحقیق حاضر با هدف ارزیابی عملکرد ملکه های اصلاح شده زنبورعسل ایرانی با ملکه های بومی اصلاح نشده در زنبورستان های بخش خصوصی استان کردستان طی سال های 1396 الی 1400 انجام شد. در مطالعه حاضر، ملکه های اصلاح شده زنبورعسل ایرانی ...
 
- 
اپی توریسم؛ گردشگری زنبورعسل (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2018-08-23)گردشـگری زنبورعسـل، شـکلی از گردشـگری اسـت کـه بـا فرهنـگ و سـنت هـای جوامـع روسـتایی سـر و کار دارد و مـی توانـد بـه عنـوان یکـی از پایـدار تریـن روش هـای توسـعه و گردشـگری در نظـر گرفتـه شـود. ایـن نـوع از گردشـگری در ...
 
- 
برخی از روشهای اندازهگیری کیفیت برهموم (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2016-01-21)برهموم از جمله فرآوردههای فرعی زنبورعسل به شمار میرود که تولید آن برای زنبوردار کم هزینه و برای جامعه انسانی پر فایده است. هدف از این مقاله معرفی بیشتر برهموم و توضیحی بر روشهای بررسی ترکیبات شیمیایی آن است. مهمترین ...
 



