علوم و فنون زنبور عسل ایران

ارسال های اخیر

  • کمبوچا و خواص فراسودمند آن روی موجودات زنده منجمله زنبورعسل (Apis mellifera) 

    رحیمی, عطااله؛ صالحی, صالح (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    کمبوچا (Kombucha) فرآورده‌ای تخمیری است که توسط قارچ کمبوچا به‌دست می‌آید. این نوشیدنی ساده و تقریباً ارزان قیمت ترکیبی از دم کرده چای معمولی و شکر بوده که با استفاده از قارچ کمبوچا تخمیر شده و ساختار شیمیایی آن در حین ...

  • بررسی اقتصادی صنعت زنبور عسل دراستان اصفهان 

    بصیری, محمد رضا (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    این تحقیق با هدف بررسی وضعیت اقتصادی واحدهای زنبورداری استان اصفهان صورت گرفت. اطلاعات اولیه 200 نفر زنبوردار بررسی و تعداد 15 نفر از زنبورداران بزرگ و 15 نفر از زنبورداران کوچک بصورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه بصورت حضوری ...

  • گرده افشانی محصولات کشاورزی با زنبور عسل 

    جباری, مانی؛ جباری, میترا (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    گرده افشانی محصولات کشاورزی با زنبور عسل چکیدهگرده افشانی نقش مهمی در بخش کشاورزی دارد و به عنوان یک رکن اساسی برای تولید محصولات زراعی و باغی عمل می‌کند. گیاهان برای جابجایی گرده‌ها به ناقلانی وابسته هستند که می‌تواند ...

  • استفاده از فرآورده‌های زنبور عسل در پرورش طیور 

    جباری, مانی؛ تازه کام, سمیه (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    استفاده از فرآورده‌های زنبور عسل در پرورش طیورچکیدهتولید طیور اخیراً با چالش‌های زیادی از جمله تغییرات آب و هوا، گسترش بیماری و استفاده نادرست از آنتی بیوتیک‌ها مواجه شده است. تأمین محصولات ایمن و سالم برای مصرف کنندگان، ...

  • تاثیرات قرار گرفتن زنبور عسل در معرض علف‌کش گلایفوسیت 

    جباری, مانی؛ نظری, رکسانا (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    تاثیرات قرار گرفتن زنبور عسل در معرض علف‌کش گلایفوسیتخلاصهزنبورهای عسل نقش مهمی در گرده افشانی دارند و تاثیر مثبتی در بهبود عملکرد محصول و افزایش تنوع ژنتیکی گیاهان ایفا می‌کنند و در نتیجه منافع اقتصادی فوق العاده‌ای برای ...

  • دستاوردهای های ژنتیکی برای شناسایی مکانیسم‌های مولکولی و عصبی مربوط به رفتارهای اجتماعی در زنبور عسل 

    قره داغی, لیلا؛ پسندیده, مجید (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-06-22)
    زنبور عسل به عنوان یک ارگانیسم مدل برای مطالعه‌ی رفتارهای اجتماعی می‌باشد. تجزیه و تحلیل گسترده‌ی ‌ژن‌هایی با الگوی بیان متفاوت در مغز زنبورهای پرستار و چراگر منجر به شناسایی ژن‌های کاندیدا مرتبط با رفتار زنبور عسل شده ...

  • جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتوباسیلوس هم‌زیست دستگاه گوارش زنبور‌عسل (Apis Mellifera) 

    نسرین, شهرزاد؛ مخبر, مهدی؛ هاشمی, علی؛ پری چهره دیزجی, شبنم؛ زمردی, شهین (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    چکیده زنبورعسل حشره‌ی مفیدی است که نقش اساسی در گرده‌افشانی محصولات کشاورزی و حفظ اکوسیستم دارد، و از این طریق سهم قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید ناخالص ملی کشورها دارد. با توجه به اینکه حفظ زنبورعسل در طبیعت و کمک به ...

  • تأثیر سموم نئونیکوتینوئیدها بر زنبور عسل 

    جباری, مانی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    تأثیر سموم نئونیکوتینوئیدها بر زنبور عسلچکیده در بخش کشاورزی از نئونیکوتینوئیدها برای ضدعفونی بذر و سمپاشی استفاده و ماهیتی سیستمیک دارند و در کنترل حشرات مکنده بسیار کارآمد هستند. اما امروزه کاهش تعداد حشرات گرده افشان، ...

  • کشف اسرار بیولوژیکی: نقش ژنومیک زنبورعسل در درک زندگی اجتماعی آن 

    قره داغی, لیلا؛ پری چهره دیزجی, شبنم؛ الیاسی زرین قبایی, قربان (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    یکی از مهمترین پیشرفت‌ها در تاریخ تحقیقات زنبورعسل، انتشار اطلاعات توالی DNA (ژنوم) زنبورعسل غربی (Apismellifera) در سال 2006 بود که ظاهراً کاربردهای نامحدودی در جهت افشای اسرار بیولوژی، زندگی اجتماعی و همچنین بهبود سلامت، ...

  • مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی عسل حرا با دو نمونه عسل شاهد 

    گرمائی پور, رقیه؛ دانه کار, افشین؛ نهضتی پاقلعه, غلامعلی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    عسل محصولی است طبیعی که توسط زنبورهای عسل تهیه می شود و ترکیب آن به عواملی مانند آب و هوا، خاک و منبع گیاهی بستگی دارد. جنگلهای مانگرو در ایران در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به صورت طبیعی پراکنش دارند. در ...

  • ارزیابی اثرات توأم باکتری Bacillus thuringiensisو ویروس چندوجهی هسته‌ای (NPV) روی لاروهای شب پره‌ موم‌خوار بزرگ (Galleria mellonella)، در شرایط آزمایشگاهی 

    عبیدی, ام کلثوم؛ مخبر, مهدی؛ آرمیده, شهرام؛ هاشمی, علی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    چکیدهشب‌پره موم‌خوار بزرگ (Galleria mellonella L.) یکی از آفات مهم کندوهای زنبورعسل (Apis mellifera) به‌شمار می‌رود. هدف از پژوهش حاضر، استفاده از باکتری (Bacillus thuringiensis B.) و ویروس پلی‌هدرهسته‌ای (NPV) به‌همراه ...

  • انتقال غذایی RNA های کوچک گیاهی: نگرشی نوین در رمزگشایی خواص بیولوژیکی و دارویی عسل 

    قره داغی, لیلا؛ الیاسی زرین قبایی, قربان؛ پرنیان خواجه دیزج, فرهاد (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    اثرات سودمند غذاهای بر پایه گیاهی بر سلامت انسان در مطالعات مختلف تاکید شده است، که این اثرات مرتبط با فعالیت زیستی متابولیت‌های ثانویه گیاهی (مانند فنول‌های ساده، فلاونوئیدها) می‌باشد. از سوی دیگر اخیراً نشان داده شده است ...

  • بررسی مشکلات و ارایه راهکارهای رفع مسائل صنعت زنبور عسل(استان اصفهان) 

    بصیری, محمد رضا (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2025-01-20)
    ایران با 77 هزار تن عسل سومین تولید کننده عسل در جهان می باشد، امـا بـه واســطه مشـکلاتی سهم پایینی در صادرات عسل و درآمد دارد. لذا ارزیابی این مشـکلات بسیار ضروری است. در این بررسی به طور تصادفی 15 نفر از زنبورداران بزرگ ...

  • ارزیابی و معرفی یک ترکیب گیاهی برای کنترل کنه واروآ در کلنی‌های زنبورعسل 

    رحیمی, عطااله؛ پری چهره دیزجی, شبنم (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    مطالعه حاضر با هدف بررسی خواص کنه‌کشی و حشره‌کشی غلظت‌های مختلف (20، 35 و 50 درصد) عصاره گیاه هنگوان روی کنه‌واروآ و میزبان آن در کلنی‌های زنبورعسل طی بازه‌ 1401 الی 1402 در شرایط اقلیمی استان کردستان انجام شد. گیاه هنگوان ...

  • مروری بر مایت نوپدید تروپیله لپس کلاره در کشور ایران 

    نبیان, صدیقه؛ اخزری, سهیلا؛ احمدی, ;کامیار؛ گرامی صادقیان, عباس؛ احمدی, علی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    جرب‌های جنس تروپیله لپس انگل‌های نوزادان زنبور عسل می‌باشند. تغذیه آن‌ها از لارو و شفیره باعث بد شکلی نوزادان، مرگ زنبورها و نتیجتاً کاهش جمعیت یا فرارجمعیت زنبور عسل می‌شود. تکامل آن‌ها حدود یک هفته طول می‌کشد و جرب‌ها ...

  • جداسازی و شناسایی باکتری‌های تولیدکننده اسیدلاکتیک از عسل زنبورعسل فلورا در مناطق جنوبی کشور 

    تازه کام, سمیه؛ تاج آبادی, ناصر؛ نوذری, جاماسب؛ جعفری آهنگری, یوسف؛ محسنی کفشگرکلایی, محمدهادی (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها در تغذیه انسان، دام و طیور بطور قابل ملاحظه‌ایی در حال افزایش است پروبیوتیک‌ها می‌توانند نقش مهمی در سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، وظایف و اثر قابل توجهی در کاهش بیماری‌های عفونی ...

  • ارزش و پتانسیل غذایی لارو و شفیره زنبور عسل (Apis Mellifera L) 

    جباری, مانی؛ جباری, میترا؛ جباری, مینا (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    ارزش و پتانسیل غذایی لارو و شفیره زنبور عسل (Apis Mellifera L) چکیدهنتایج تحقیقات علمی نشان داد که لارو و شفیره زنبور عسل سرشار از پروتئین (شامل اسیدهای آمینه ضروری)، چربی (اسیدهای چرب اشباع شده و تک غیراشباع)، کربوهیدرات‌ها، ...

  • مروری بر ترکیبات فنولی و اثرات بیولوژیک عسل 

    اثنی عشری, مریم؛ هادی پور, الهام (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-07-22)
    آنتی اکسیدان‌ها که از فعالترین ترکیبات بیواکتیو در عسل می‌باشند، در حفاظت از موجودات زنده در برابر آسیب اکسیداتیو نقش مهمی دارند و از بروز انواع بیماری‌های مزمن مانند سرطان، بیماری قلب و عروق و دیابت جلوگیری می‌کنند. عسل ...

  • تعیین عوامل تاثیرگذار در پدیده فروپاشی کلنی های زنبورعسل با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی 

    محمدیان, بهارک؛ توپچی, بهروز؛ محرمی, مجتبی؛ رحیمی, عطااله (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-01-21)
    پدیده فروپاشی کلنی های زنبورعسل در سال های اخیر تهدیدی جدی برای صنعت زنبورداری در مناطق مختلف جهان بوده است. با توجه به اینکه هنوز توافقی در مورد فاکتورهای موثر برفروپاشی کلنی های زنبورعسل وجود ندارد، در این مطالعه از روش ...

  • گیاهان استفاده شده در کلنی‌های زنبورعسل (Apis mellifera) جهت کنترل مایت واروآ(Varroa destructor) 

    واحدی, حسنعلی؛ گومه, حدیث؛ رحیمی, عطااله (انجمن علمی زنبور عسل ایران, 2024-01-21)
    محیط زندگی زنبورعسل مکان مناسبی برای زیست انواع آفات و بیماری ها بوده و وجود عسل، موم، لارو، شفیره و تعداد زیادی زنبور در فضای کم و بیش تاریک و برخی موارد دیگر از جمله رطوبت و حرارت مناسب در کندو سبب جذب انواع آفات و بیماری ...

View more