• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 08, شماره 14
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 08, شماره 14
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر آنتی باکتریال عصاره الکلی و آبی بره موم استان کردستان بر باکتری Ralstonia solanacearum عامل پوسیدگی قهوه‌ای سیب‌زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    863.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پوسیدگی قهوه‌ای سیب‌زمینی با عامل بیماری Ralstonia solanacearum  از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین بیماری‌های باکتریایی سیب‌زمینی است. مبارزه با این باکتری به دلیل دامنه میزبانی گسترده و نیز انتشار وسیع آن در خاک های مناطق مختلف و انتقال آن از طریق آب آبیاری و غده هایی که آلودگی پنهان دارند، مشکل است. این باکتری در اکثر نقاط کشور پراکنده است و موجب کاهش عملکرد کمی و کیفی سیب زمینی در مزارع می گردد. هدف از این تحقیق، تعیین فعالیت ضد میکروبی عصاره پروپولیس بر روی سویه‌ باکتریایی Ralstonia solanacearum  در شرایط آزمایشگاهی است. پس از جمع‌آوری بره موم از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصاره‌های الکلی وآبی، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC  و غلظت کشندگی MBC روی سویه‎‌های باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آنالیز آماری، از نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری DUNCAN استفاده گردید. میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی (با استفاده از دو حلال اتانول 70 درصد و دی متیل سولفواکسید) به صورت معنی‌داری بیش از عصاره آبی بره موم بود ((p. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی اتانولی، دی متیل سولفوکسید و عصاره آبی بره موم برای باکتری بیماری زای گیاهی Ralstonia solanacearum  به ترتیب برای 656/0، 31/1 و 62/2 میلی گرم بر میلی لیتر و هم‌چنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای باکتری مذکور به ترتیب 656/0، 31/1 و 25/5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید. از آن جا که این بیماری با ایجاد پژمردگی و پوسیدگی قهوه ای به عنوان خطری بالقوه ، محصول سیب زمینی کشور را تهدید می کند و مبارزه با آن مشکل است، بنابراین این پژوهش که برای کنترل این بیماری انجام پذیرفت و نشان داد که عصاره الکلی و آبی بره موم قادر به کنترل باکتری‌ مذکور در شرایط آزمایشگاهی است.
    کلید واژگان
    بره موم
    سیب زمینی
    عصاره آبی
    عصاره الکلی

    شماره نشریه
    14
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    انجمن علمی زنبور عسل ایران

    شاپا
    2476-6666
    2476-6593
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/hbsj.2017.111894
    https://hbsj.areeo.ac.ir/article_111894.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3108

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب