مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی عسل حرا با دو نمونه عسل شاهد
(ندگان)پدیدآور
گرمائی پور, رقیهدانه کار, افشیننهضتی پاقلعه, غلامعلی
نوع مدرک
Textعلمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عسل محصولی است طبیعی که توسط زنبورهای عسل تهیه می شود و ترکیب آن به عواملی مانند آب و هوا، خاک و منبع گیاهی بستگی دارد. جنگلهای مانگرو در ایران در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به صورت طبیعی پراکنش دارند. در این مطالعه برخی خواص فیزیکوشیمیایی عسل وحشی حرا با دو نمونه عسل رایج در بازار (گون-آویشن و بهارنارنج) مقایسه شد. عسل حرا مورد استفاده از جزیره قشم تهیه و در شرایط عادی به آزمایشگاه منتقل شد. عسلهای شاهد از بازار تهیه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که عسل حرا از نظر قندهای احیاکننده، ساکارز و اسیدیته آزاد در محدوده استاندارد ایران قرار دارد، از نظر پرولین کمتر از حد استاندارد (مقدار استاندارد 180 میلی گرم در کیلوگرم) ایران می باشد که ممکن است ناشی از نوع گل حرا باشد. اما از نظر رطوبت اندکی از حد استاندارد بالاتر است که ناشی از رطوبت بالای منطقه می باشد. ولی از نظر پلی فنولهای کل در محدوده عسلهای ایران قرار دارد. این مطالعه نشان داد که عسل حرا جزء عسل-های خوب ایران است. پیشنهاد میشود برای شناخت بهتر عسل مانگروهای ایران نمونه های مختلف آن به ویژه عسلهای خور آذینی که ترکیب گونه های چندل و حرا است مورد آزمایش قرار گیرد.
کلید واژگان
پرولینجزیره قشم
عسل بهار نارنج
عسل گون- آویشن
مانگرو
شماره نشریه
29تاریخ نشر
2025-01-201403-11-01
ناشر
انجمن علمی زنبور عسل ایرانسازمان پدید آورنده
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
شاپا
2476-66662476-6593



