• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 15, شماره 29
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 15, شماره 29
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتوباسیلوس هم‌زیست دستگاه گوارش زنبور‌عسل (Apis Mellifera)

    (ندگان)پدیدآور
    نسرین, شهرزادمخبر, مهدیهاشمی, علیپری چهره دیزجی, شبنمزمردی, شهین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده زنبورعسل حشره‌ی مفیدی است که نقش اساسی در گرده‌افشانی محصولات کشاورزی و حفظ اکوسیستم دارد، و از این طریق سهم قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید ناخالص ملی کشورها دارد. با توجه به اینکه حفظ زنبورعسل در طبیعت و کمک به گرده‌افشانی از طریق زنبورعسل، صرفاً منوط بر اقتصادی بودن صنعت زنبورعسل‌ و تمایل زنبورداران به پرورش این حشره است. بنابراین افزایش عملکردی تولید کلنی‌های زنبورعسل در کنار حفظ تنوع ژنتیکی، از اهداف اصلی اصلاحگران و سیاست‌گذاران حوزه زنبورعسل است. یکی از روش‌های متداول و پر کاربرد جهت حفظ زنبور در طبیعت و صنعت زنبورداری، افزایش عملکرد تولیدی و تولیدمثلی و در نهایت بهره‌وری زنبورعسل با توسعه‌ی روش‌های تغذیه‌ای دانش‌محور است. در این راستا، در پژوهش حاضر اقدام به جداسازی و شناسایی باکتری‌های اسید لاکتیک هم‌زیست دستگاه گوارش زنبور‌عسل شد. از این اطلاعات و ترکیبات میکروبی جدا شده می‌توان در تخمیر مکمل‌های غذایی تکمیلی زنبورعسل و کمک به قابلیت هضم غذاهای تولیدی مخصوص زنبورعسل استفاده کرد. هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتری‌های مفید دستگاه گوارش زنبور‌های عسل در مناطقی از استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی و گیلان و بررسی شاخص‌های پروبیوتیکی جدایه‌ها است. در این مقاله نحوه‌ی نمونه‌گیری، جداسازی جدایه‌های باکتری‌ها از دستگاه گوارش زنبور ارائه شده و باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش زنبور با استفاده از تست‌های کاتالاز و رنگ‌آمیزی گرم، شناسایی و گروه‌بندی شدند. در نهایت تشخیص سویه‌های مورد نظر زیر میکروسکوپ، نحوه‌ی نگهداری و کشت‌ آنها ارائه شده است.
    کلید واژگان
    آپیس ملیفرا
    پروبیوتیک
    اسید لاکتیک
    گرده‌افشانی

    شماره نشریه
    29
    تاریخ نشر
    2025-01-20
    1403-11-01
    ناشر
    انجمن علمی زنبور عسل ایران
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    بخش زنبورعسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران
    دانشیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات آموزشآموزش ترویج کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج

    شاپا
    2476-6666
    2476-6593
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/hbsj.2024.365835.1165
    https://hbsj.areeo.ac.ir/article_132098.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1110440

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب