جداسازی و شناسایی باکتریهای لاکتوباسیلوس همزیست دستگاه گوارش زنبورعسل (Apis Mellifera)
(ندگان)پدیدآور
نسرین, شهرزادمخبر, مهدیهاشمی, علیپری چهره دیزجی, شبنمزمردی, شهین
نوع مدرک
Textعلمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده زنبورعسل حشرهی مفیدی است که نقش اساسی در گردهافشانی محصولات کشاورزی و حفظ اکوسیستم دارد، و از این طریق سهم قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید ناخالص ملی کشورها دارد. با توجه به اینکه حفظ زنبورعسل در طبیعت و کمک به گردهافشانی از طریق زنبورعسل، صرفاً منوط بر اقتصادی بودن صنعت زنبورعسل و تمایل زنبورداران به پرورش این حشره است. بنابراین افزایش عملکردی تولید کلنیهای زنبورعسل در کنار حفظ تنوع ژنتیکی، از اهداف اصلی اصلاحگران و سیاستگذاران حوزه زنبورعسل است. یکی از روشهای متداول و پر کاربرد جهت حفظ زنبور در طبیعت و صنعت زنبورداری، افزایش عملکرد تولیدی و تولیدمثلی و در نهایت بهرهوری زنبورعسل با توسعهی روشهای تغذیهای دانشمحور است. در این راستا، در پژوهش حاضر اقدام به جداسازی و شناسایی باکتریهای اسید لاکتیک همزیست دستگاه گوارش زنبورعسل شد. از این اطلاعات و ترکیبات میکروبی جدا شده میتوان در تخمیر مکملهای غذایی تکمیلی زنبورعسل و کمک به قابلیت هضم غذاهای تولیدی مخصوص زنبورعسل استفاده کرد. هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتریهای مفید دستگاه گوارش زنبورهای عسل در مناطقی از استانهای آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی و گیلان و بررسی شاخصهای پروبیوتیکی جدایهها است. در این مقاله نحوهی نمونهگیری، جداسازی جدایههای باکتریها از دستگاه گوارش زنبور ارائه شده و باکتریهای موجود در دستگاه گوارش زنبور با استفاده از تستهای کاتالاز و رنگآمیزی گرم، شناسایی و گروهبندی شدند. در نهایت تشخیص سویههای مورد نظر زیر میکروسکوپ، نحوهی نگهداری و کشت آنها ارائه شده است.
کلید واژگان
آپیس ملیفراپروبیوتیک
اسید لاکتیک
گردهافشانی
شماره نشریه
29تاریخ نشر
2025-01-201403-11-01
ناشر
انجمن علمی زنبور عسل ایرانسازمان پدید آورنده
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
بخش زنبورعسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران
دانشیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات آموزشآموزش ترویج کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج
شاپا
2476-66662476-6593



