علوم کاربردی سیب زمینی

ارسال های اخیر

  • اهمیت آزمون خاک، آب و گیاه و روش صحیح نمونه‌برداری در مزارع سیب‌زمینی 

    ختار, مهناز؛ احمدیان, مهدی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)
    آزمون‌خاک، آب‌و‌گیاه یکی از ساده‌ترین‌و‌مهمترین‌راه‌های‌ارزیابی‌حاصلخیزی خاک و کیفیت‌آب‌و‌افزایش‌تولید‌در‌راستای توسعه پایداراست. درآزمون روتین‌خاک میزان شاخصه‌های شوری، اسیدیته، مقادیر پتاسیم‌و فسفر قابل دسترس، درصد کربن ...

  • راهبرد تعادل بهینه عناصر غذایی سیب‌زمینی در استان اردبیل با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) 

    مطلبی فرد, رحیم (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)
    پژوهش حاضر در اراضی تحت کشت سیب‌زمینی در استان اردبیل برای ارزیابی وضعیت تغذیه ای سیب زمینی در 30 مزرعه انجام گرفته است. در این 30 مزرعه عوامل مؤثر بر تولید در قالب پرسشنامه احصاء و با تهیه نمونه برگ از مزارع منتخب در زمان ...

  • تعیین مناسب‌ترین تراکم کاشت سیب‌زمینی با سامانه آبیاری قطره‌ای در کشت تاخیری 

    نادری, نادر؛ محمدی, علیرضا؛ قدمی فیروزآبادی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)
    با توجه به بحران منابع آب کاربرد سامانه آبیاری قطره‌ای به‌ویژه در کشت‌های تاخیری سیب‌زمینی گسترش یافته است. در این شرایط تغییر آرایش کاشت و استفاده از پشته‌های عریض راهبردی برای بهبود افزایش راندمان تولید است. پژوهش حاضر ...

  • معرفی بهترین تناوب زراعی برای کنترل نماتد سیست طلایی سیب زمینی Globodera rostochiensis 

    گیتی, مزدشت (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)
    نماتد سیست طلایی سیب‌زمینی به‌عنوان مهمترین بیماری مزارع سیب زمینی در دنیا شناخته شده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها بخش‌های زیادی از مزارع سیب‌زمینی در شهرستان همدان و شهرستان بهار در استان همدان آلوده به بیماری هستند. سیست‌ها ...

  • بهبود عملکرد سیب‌زمینی و پوکی خاک با کاربرد کود گاوی و روش مناسب خاک‌‌ورزی در مزرعه 

    بختیاری, محمدرضا؛ یزدان پناه, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)
    سیب‌زمینی یکی از مهم‌ترین محصولات زراعی استان همدان است که به صورت گسترده‌ای در این استان کشت می‌شود. برای افزایش عملکرد سیب‌زمینی در واحد سطح، روش‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این راه‌ها، مصرف مقدار مناسب کود گاوی در مزرعه ...

  • شناسنامه علمی سال هفتم- نیمسال اول- شماره 13 

    پدیدآور نامشخص (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2025-02-19)

  • بهبود بهره‌وری آب آبیاری سیب‌زمینی در روش آبیاری قطره‌ای در مقایسه با روش آبیاری بارانی 

    علیخانی مهوار, حجت؛ قدمی فیروزآبادی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    در حال حاضر با توجه به کمبود آب در کشور، استفاده از روش‌های مختلف آبیاری، مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است. به منظور مقایسه بهره‌وری آب آبیاری سیب‌زمینی با دو روش بارانی و قطره‌ای، حجم آب مصرفی در چند مزرعه شهرستان رزن ...

  • شناسایی و مبارزه با آفت زنجرک سیب‏ زمینی 

    احمدی, روح اله (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    سیب زمینی از غذاهای اصلی مردم ایران است. وجود امکانات کاشت، داشت و برداشت مکانیزه سیب زمینی و قابلیت نگهداری در انبار و سردخانه به مدت 3-6 ماه از جمله مزایای این محصول است که باعث کاهش هزینه های تولید می گردد. زنجرک سیب ...

  • مدیریت آبیاری در زراعت سیب زمینی 

    رضوانی, سیدمعین الدین (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    افت سطح ایستابی در دشت‌های عمده سیب زمینی کاری استان همدان در چند دهه گذشته سبب کاهش آبدهی چاه‌های کشاورزی و در نتیجه کم ‌آبیاری ناخواسته در زراعت سیب زمینی شده است. مدیریت صحیح آبیاری با کاهش اثرات کم آبیاری و نیز جلوگیری ...

  • تشکیل و توسعه زنجیره ارزش، راهکار ساماندهی بازار سیب‏زمینی 

    سیدان, سید محسن؛ معتقد, مهسا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    براساس سیاست‏های کلی وزارت جهاد کشاورزی سهم‏بری عادلانه بازیگران زنجیره ارزش از منافع ایجادشده، ارتقاء سطح درآمد و معیشت پایدار کشاورزان، رفع فقر، گسترش و تکمیل زنجیره‏های ارزش خصوصاً صنایع تبدیلی، تکمیلی و انبارش محصولات ...

  • مقایسه دو روش کوددهی پاششی و کودکاری نواری کودهای پایه در سیب زمینی 

    حیدری, احمد (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    استفاده بهینه از کودهای شیمیایی در تولید سیب‌زمینی از لحاظ مسائل زیست محیطی و افزایش راندمان مصرف کود حائز اهمیت بوده و رعایت اصول صحیح محاسبه میزان کود بر اساس آزمون خاک و اعمال تقسیط بر اساس دوره رشد گیاه و استفاده از ...

  • تأثیر تغییرات قیمت کودهای شیمیایی بر الگوی مصرف، عملکرد و سود ناخالص در مزارع سیب‌زمینی استان آذربایجان شرقی 

    شهنوازی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    در سال‌های گذشته تغییرات قیمتی گسترده‌ای در ابعاد هزینه‌ای و درآمدی زراعت سیب‌زمینی اتفاق افتاده است. این تغییرات که معمولاً با نوسان‌های گسترده‌ای همراه بوده‌اند. مطالعه ارتباط میان تغییرات قیمت کودهای فسفاته و ازته با ...

  • سیب‌زمینی زمستانه در خوزستان- چالش‌ ها و راهکارها 

    دارابی, عبدالستار؛ رفیع, محمدرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)
    سیب‌زمینی تولیدشده در مناطق معتدله کشور در پاییز و اوایل زمستان به مصرف رسیده و بعد از این خلاء این محصول در بازار مشاهده می‌شود. با کشت سیب‌زمینی در مناطق گرم می‌توان به پر نمودن این خلاء اقدام نمود. یکی از مناطق نیمه ...

  • شناسنامه علمی سال ششم- نیمسال دوم- شماره 12 

    پدیدآور نامشخص (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2024-02-20)

  • بررسی پایداری عملکرد و هدف گذاری آینده تولید سیب زمینی در استان اصفهان 

    جلالی, امیرهوشنگ (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-08-23)
    تجزیه و تحلیل منطقه‌ای عملکرد می‌تواند اطلاعات ذی قیمتی در اختیار قرار دهد و عملاً سمت و سوی برنامه‌ریزی‌های آینده را روشن سازد. پژوهش حاضر با هدف تجزیه و تحلیل عملکرد و بهره‌وری مصرف آب مناطق تولید سیب زمینی در استان ...

  • پژوهش و کاربرد کودهای زیستی در کشت سیب‌زمینی در ایران: چالش‌ها و راهکارها 

    خسروی, هوشنگ (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-08-23)
    سیب‌زمینی یکی از محصولات کشاورزی مهم در سبد غذایی مردم ایران است. برای رشد گیاه سیب‌زمینی مقادیر زیادی کودهای شیمیایی مصرف می‌شود که باعث بروز مشکلاتی برای انسان و محیط‌زیست می‌شود. یافتن روش‌های جایگزین مبتنی بر حفاظت از ...

  • نگرشی بر جایگاه محصول سیب زمینی در امنیت غذایی کشور در افق 1430 

    محمدی, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-08-23)
    سیب زمینی جایگاه ویژه‌ای درسبد غذایی، بوم‌نظامهای زراعی و امنیت غذایی کشور دارد. پیش بینی شده جمعیت ایران تا سال 1430 به 103 میلیون نفر افزایش یابد. بر اساس سبد غذایی مطلوب، نیاز آتی کشور به این محصول بالغ بر 5/6 میلیون ...

  • مقایسه استفاده از کود آمینواسید با عدم کاربرد آن در سیب زمینی 

    پرویزی, خسرو؛ احمدیان, مهدی؛ ختار, مهناز؛ نوایی, عبدالله (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-08-23)
    این آزمایش در شرایط استان همدان و کشت تابستانه سیب‌زمینی به منظور ارزیابی اثرات کود آمینو اسید تولیدی شرکت کشت و صنعت زرین رشد هزاره سوم بر عملکرد و کیفیت غده‌های تولید رقم سانته اجرا شد. بدین منظور آمینو اسید تولیدی شرکت ...

  • شناسنامه علمی سال ششم- نیمسال اول- شماره 11 

    پدیدآور نامشخص (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-08-23)
    مدیریت کاهش صدمات مکانیکی به غده­های سیب­زمینی در زمان برداشت ..................................................................................................... 1   احمد حیدری مقایسه استفاده از کود اسیدآمینه با عدم ...

  • شناسایی عوامل مؤثر بر عملکرد و سودآوری زراعت سیب‌زمینی در استان آذربایجان شرقی 

    شهنوازی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2023-02-20)
    هدف اصلی فعالیت زراعی، کسب درآمد و پوشش دادن هزینه‌های تولید می‌باشد. این‌که عامل اصلی تعیین‌کننده درآمد کدام متغیر است و در مناطق مختلف چگونه تغییر می‌کند، هم‌زمان برای بهره‌برداران و مدیران بخش عمومی حائز اهمیت می‌باشد. ...

View more