دوره 2, سال دوم شماره 2

 

ارسال های اخیر

  • مدیریت آبیاری و آرایش کشت مناسب سیب‌زمینی در سامانه‌های نوین آبیاری 

    قدمی فیروزآبادی, علی؛ پرویزی, خسرو (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    با توجه به مصرف عمده آب در بخش کشاورزی و مشکل کم ­آبی در کشور، صرفه­ جویی در میزان آب آبیاری و افزایش بهره ­وری مصرف آب در این بخش ضروری به ­نظر می­رسد. در این راستا، استفاده از آبیاری قطره­ای و آرایش کشت مناسب محصول در ...

  • اثر تاریخ کاشت بر خسارت یخ‌بندان در زراعت سیب‌زمینی در استان خوزستان 

    دارابی, عبدالستار (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    یکی از مناطق نیمه گرمسیری مناسب برای کشت سیب‌زمینی، استان خوزستان می­ باشد. کشت این محصول در استان خوزستان در دو فصل پائیز و زمستان امکان‌پذیر است. علی­رغم مشخص‌شدن مناسب­ترین تاریخ کاشت برای زراعت سیب‌زمینی در این دو فصل، ...

  • روش‌های مهار جوانه‌زنی سیب‌زمینی در انبار 

    گودرزی, فرزاد (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    متوسط ضایعات پس از برداشت سیب‌زمینی 18 تا 25 درصد برآورد شده است. جوانه‌زنی عامل نیمی از این ضایعات است. کنترل جوانه‌زنی یک اقدام ضروری برای کاهش ضایعات و بهبود کیفیت و قابلیت انبارداری سیب‌زمینی است. نگهداری در دمای 3 تا ...

  • مدیریت بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی سیب‌زمینی 

    باقری, عزیز (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    پوسیدگی نرم توسط باکتری (Pectobacterium (Erwinia) carotovorum subsp. carotovorum ...

  • ارزیابی عملکرد دو رقم جدید سیب زمینی در مقایسه با رقم شاهد آگریا در شرایط زارعین استان همدان 

    پرویزی, خسرو؛ رستمی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    در راستای برنامه تولید و معرفی ارقام جدید سیب­زمینی در داخل کشور لازم است کلون‌های برتری که در آزمایش­های سازگاری و پیشرفته، برتری نسبی و قابل ملاحظه‌ای نسبت به ارقام شاهد داشته‌اند را در قالب طرح­های تحقیقی ـ ترویجی و در ...

  • اثرات خاک‌ورزی بین ردیفی بعد از کاشت در زراعت سیب‌زمینی 

    حیدری, احمد (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    سیستم ریشه‌ای سیب‌زمینی ضعیف و نیاز آبی آن بالا است. معمولاً آماده‌سازی زمین برای کاشت سیب­زمینی نیازمند به ورود تراکتور و ادوات کشاورزی (خاک­ورزی، تسطیح، پشته­سازی و ...) در چندین مرحله به مزرعه بوده که به‌طور مشخص عامل ...

  • تهیه پودر سیب زمینی با استفاده از روش ترکیبی اسمز، فراصوت و هوای داغ 

    زمردی, شهین (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان, 2020-02-20)
    آرد سیب‌زمینی محصول ارزشمندی است که به‌عنوان ضخیم‌کننده و بهبوددهنده رنگ یا طعم استفاده می‌شود. آرد سیب‌زمینی از راه خشک ‌کردن برش‌های پوست‌گیری شده سیب‌زمینی در خشک‌کن هوای داغ یا خشک‌ کردن سیب‌زمینی ...