• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 6, سال ششم - شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 6, سال ششم - شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه دو روش کوددهی پاششی و کودکاری نواری کودهای پایه در سیب زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    حیدری, احمد
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده بهینه از کودهای شیمیایی در تولید سیب‌زمینی از لحاظ مسائل زیست محیطی و افزایش راندمان مصرف کود حائز اهمیت بوده و رعایت اصول صحیح محاسبه میزان کود بر اساس آزمون خاک و اعمال تقسیط بر اساس دوره رشد گیاه و استفاده از روش‌های توزیع مناسب کود باعث افزایش عملکرد و کاهش مصرف کود و تولید محصول سالم خواهد شد. در حال حاضر، اولین مرحله کوددهی (کود استارتر) به سیب‌زمینی به یکی از دو روش شامل 1- کودپاشی سطحی( استفاده از دستگاه‌های کودپاش و پاشش دستی کود ) قبل از کاشت سیب‌زمینی و 2- توزیع کود به شیوه نواری با کارنده‌های مجهز به کودکار انجام می‌شود. در روش کودپاشی معمولا مصرف کود در واحد سطح بیشتر می‌باشد، در عین حالی‌که بخشی از آن هم در دسترس ریشه و منطقه توسعه ریشه قرار نگرفته و از دسترس خارج میگردد . در تحقیقی اثر دو روش کوددهی شامل 1- کودپاشی سطحی قبل از کاشت و 2- توزیع کود به شیوه نواری به هنگام کاشت و سه مقدار از کود شامل 1- 100% کود توصیه شده بر اساس آزمون خاک، 2- 75% کود توصیه شده و 3- 50% کود توصیه شده بر عملکرد سیب‌زمینی (رقم آگریا) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تفاوتی بین دو روش کوددهی مشاهده نشد. همچنین مصرف مقدار100 درصد کود (ازته و فسفاته) توصیه شده بر اساس آزمون خاک نسبت به مقادیر کود 75% و 50% توصیه شده عملکرد سیب‌زمینی را به ترتیب 9 درصد و 12درصد افزایش داد.
    کلید واژگان
    جایگذاری کود
    سیب‌زمینی
    توزیع کود در سطح خاک
    توزیع کود به شیوه نواری
    مکانیزاسیون و ماشین کشاورزی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-02-20
    1402-12-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیات علمی(بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)

    URI
    https://pem.areeo.ac.ir/article_131967.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1112289

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب