• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 6, سال ششم - شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 6, سال ششم - شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدیریت آبیاری در زراعت سیب زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    رضوانی, سیدمعین الدین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    افت سطح ایستابی در دشت‌های عمده سیب زمینی کاری استان همدان در چند دهه گذشته سبب کاهش آبدهی چاه‌های کشاورزی و در نتیجه کم ‌آبیاری ناخواسته در زراعت سیب زمینی شده است. مدیریت صحیح آبیاری با کاهش اثرات کم آبیاری و نیز جلوگیری از بیش آبیاری در شرایط موجود نه تنها بر بهبود عملکرد کمی و کیفی در زراعت سیب زمینی بلکه به حفظ منابع آبی کمک می‌کند. دامنه بهینه رطوبت خاک در زمان کشت حدود 70 تا 80 درصد آب قابل دسترس خاک (کمی کمتر از ظرفیت مزرعه) است. در این مرحله خیسی زیادی خاک سبب آهسته شدن گرم شدن خاک و تاخیر در جوانه‌زدن و سبز شدن بذر، افزایش پوسیدگی غده‌های بذر و پیری فیزیولوژیک بذر کاشته شده می‌‌شود. در زمان داشت میانگین آب قابل دسترس خاک در ناحیه ریشه می‌بایست بین 65 تا 85 درصد نگهداری ‌شود. سیب زمینی در آغاز غده‌زایی و رشد اولیه غده به تنش آبی حساس است. آب زیادی در آخر فصل رشد سبب توسعه و خسارت بیماری‌های باکتریایی می‌شود. برای تشکیل پوست غده‌ها و ضخیم شدن آنها، در زمان خشکیدن شاخ و برگ‌ها، آب قابل دسترس خاک باید به حدود 60 تا 65 درصد برسد. پیش از برداشت، آبیاری باید شرایط را برای بهینه شدن شرایط خاک و میزان آبداری غده‌ها در هنگام برداشت مهیا کند. در این مرحله نیز باید از خیس شدن خاک به دلیل افزایش پتانسیل لهیدگی، پارگی و بریدگی، جراحت و خراش و نیز مشکل سختی جدا شدن خاک از غده‌ها و مسائل پوسیدگی انباری جلوگیری کرد.
    کلید واژگان
    آب خاک
    عملکرد
    کم آبیاری
    مراحل رشد
    آبیاری و زهکشی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-02-20
    1402-12-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران.

    URI
    https://pem.areeo.ac.ir/article_132226.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1112292

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب