مجله آبزیان دریای خزر

ارسال های اخیر

  • کاربرد فرآیند تبرید و سیستم های برودتی در صنایع فرآوری آبزیان 

    بهمنی, ذبیح اله؛ صفری, رضا؛ مرادی, یزدان (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2024-03-20)
    تبرید و سیستم های برودتی نقش بسیار مهمی در نگهداری فرآورده های شیلاتی ایفاء میکند. اختراع نخستین یخچال (سیستم تبرید) در اواخر قرن نوزدهم میلادی، آغاز دوره ای تاریخی و بزرگ در صنعت غذا بویژه فرآورده های شیلاتی بود. در سال ...

  • کاربرد فناوری انجماد در صنعت فرآوری آبزیان 

    بهمنی, ذبیح اله؛ صفری, رضا؛ مرادی, یزدان (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2023-01-21)
    انجماد یکی از روش های مهم و اجتناب ناپذیر نگهداری مواد غذایی با منشا آبزیان است. امروزه انواع یخچال و تونل های انجماد در دسترس هستند که به حفظ کیفیت این مواد غذائی تا مرحله رساندن به دست مصرف کننده کمک می کنند. سالانه بین ...

  • امکانسنجی ساخت مجتمع تولید ماهیان خاویاری در سواحل شرقی استان گلستان با تاکید بر مخاطرات بهداشتی و محیطی 

    آقایی مقدم, عباسعلی؛ قره وی, بهروز؛ منصوری, بهروز؛ حسینی, سید مرتضی؛ فاضل, عظیم؛ حق پناه, عبدالله (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2023-01-21)
    این مطالعه با هدف امکان­سنجی احداث مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در سواحل شرقی استان گلستان انجام شده است. اراضی شرقی تالاب گمیشان در استان گلستان بدلیل بارش کم، تبخیر بالا و وجود زمین­ های کم بازده کشاورزی قابلیت احداث مزارع ...

  • بررسی تکامل گناد فیلماهی (Huso huso) پرورشی در آب لب‌شور زیرزمینی استان یزد به روش سونوگرافی، لاپروسکوپی و بیوپسی 

    محمدی, محمد؛ سرسنگی علی آباد, حبیب؛ قائدی, علیرضا (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2023-01-21)
    خصوصیات برجسته فیلماهی (Huso huso) از جمله دامنه تحمل شوری مناسب با برخی منابع آب لب­شور مناطق فوق­الذکر، رشد سریع، خاویار ارزشمند و گران قیمت، گوشت لذیذ و بازارپسند، توجیه اقتصادی بالا و پذیرش خوراک کنسانتره آنرا به گونه­ای ...

  • خطر کاهش طولی در بلوغ جنسی ماهی سفید (Rutilus kutum) در آب‌های ایرانی دریای خزر 

    دریانبرد, غلامرضا؛ فضلی, حسن؛ داودی لیمونی, ایوب (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2022-07-23)
    ماهی سفید (Rutilus kutum) مهم‌ترین و اقتصادی‌ترین گونه از ماهیان استخوانی در آب‌های ایرانی دریای خزر بوده و بالغ بر 75 درصد از ترکیب صید سالانه را دارا می‌باشد. مقدار زی‌توده و ذخایر این گونه به‌دلیل فشار صید، بالا بودن ...

  • ارزیابی کیفیت آب رودخانه سیروان (کردستان) بر اساس شاخص ساپروبی فیتوپلانکتون 

    مخلوق, آسیه؛ نصراله زاده ساروی, حسن؛ نادری جلودار, مهدی؛ اسلامی, فرشته؛ احمدنژاد, احد (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2022-07-23)
    شهرنشینی و توسعه صنایع منجر به افزایش استفاده از رودخانه ها برای دفع فاضلاب های مختلف شده است. سد ژاوه بر روی رودخانه سیروان (استان کردستان)، بعد از تلاقی دو شاخه اصلی گاوه رود و قشلاق ساخته شده است. هدف این مقاله "تعیین ...

  • افزایش راندمان تکثیر مصنوعی مولدین تاسماهی ایرانی با استفاده از پارامترهای خونی 

    گل آقایی, مهدی؛ فارابی, سید محمد وحید؛ صفری, رضا؛ آذری, عبدالحمید (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2022-07-23)
    در سال­ های اخیر عوامل متعددی از قبیل صید بی­رویه، احداث سد، آلودگی آب دریا و رودخانه­ های محل تخمریزی طبیعی، سبب کاهش شدید جمعیت ماهیان خاویاری دریای خزر شده­ است. لذا تولید حاصل از فعالیت ­های آبزی­ پروری و تکثیر مصنوعی ...

  • تعیین کیفیت آب رودخانه سیروان بر اساس جوامع بزرگ بی‌مهرگان کف‌زی 

    شکوری, متین؛ افرائی بندپی, محمد علی؛ نادری جلودار, مهدی (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2022-07-23)
    مطالعه و بررسی ساختار جوامع بزرگ بی­ مهرگان کف­زی (ماکروبنتوزها) در اکوسیستم­ های آبی، جایگاه خاصی در بررسی­ های اکولوژیک موجودات آبزی دارد مطالعه حاضر درسر شاخه های قشلاق و گاوه ­رود (رودخانه سیروان) با هدف بررسی وضعیت ...

  • تعیین اثر پرورش ماهی بر شرایط محیط‌زیست پیرامون قفس در مزارع کوچک مقیاس در دریای خزر (منطقه عباس‌آباد) 

    کریمیان, عرفان (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-12-22)
    این بررسی در مزرعه دریایی منطقه شهرستان عباس‎ آباد (واقع در جنوب دریای خزر) تحت تأثیر فعالیت پرورش ماهی قزل‎ آلای رنگین‎ کمان در قفس با نمونه ‎‎برداری از آب، رسوب و جوامع زیستی زئوپلانکتون، فیتوپلانکتون، بزرگ بی‌مهرگان ...

  • حفاظت از تکثیر طبیعی ماهی کلمه(Rutilus rutilus caspicus) دریای خزربامشارکت مردمی در رودخانه ی قره سو1397 

    آقایی مقدم, عباسعلی؛ حق پناه, عبدالله؛ رستمی میرهاشمی, امین؛ پقه, اسماعیل؛ قرنجیک, بایرام محمد؛ قره وی, بهروز؛ حسین زاده صحافی, همایون؛ نصراله زاده ساروی, حسن؛ نادری جلودار, مهدی؛ یحیایی, محسن؛ حسینی, سید مرتضی؛ فاضل, عبدالعظیم (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-12-22)
    این تحقیق در رودخانه قره سو در منطقه نیاز­آباد در ده کیلومتری شهرستان بندر ترکمن (استان گلستان) با هدف تکثیر طبیعی ماهی کلمه با مشارکت مردمی در سال 1397، انجام شد. گروه­های هدف شامل بانوان روستایی، صیادان محلی، دانش­ آموزان ...

  • ارائه شاخص‎های اقتصادی و نکات طراحی سازه های قفس با هدف مدیریت هزینه 

    غرا, کامیار (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-12-22)
    یکی از عوامل موفقیت در توسعه هر تکنولوژی در نظر داشتن کارایی و توجیه اقتصادی است. محدودیت در منابع موجود در هر کشور و هزینه‎ های تامین آنها یکی از شاخص های مهم است که در تولید هر محصول می‎بایست در نظر گرفته شود تا حداکثر ...

  • آشنایی با برخی مشکلات مدیریت تولید مزارع تکثیر و پرورش ماهیان قزل آلای هراز 

    علوی طبری, احترام السادات؛ قیاسی, مریم؛ بینائی, محمد (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-09-23)
    جهت ارزیابی عوامل مؤثر بر مدیریت مزارع تکثیر و پرورش ماهیان قزل آلای رنگین‌کمان در منطقه هراز طی چهار فصل در سال 1397، اطلاعات مربوط به وضعیت بهداشت و پرورش ده مزرعه واقع در حاشیه رودخانه هراز در پایان هر فصل بصورت پرسش‌نامه ...

  • اهمیت جوامع درشت بی‌مهرگان کفزی در استخرهای خاکی پرورش بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) 

    شکوری, متین؛ افرائی بندپی, محمد علی؛ فارابی, سید محمد وحید؛ رجبی, ایرج (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-12-22)
    رشت بی­ مهرگان کفزی (ماکروبنتوزها) به­ عنوان قسمتی از زنجیره غذایی زیستگاه ­های آبی نقش مهمی در تغذیه و انتقال انرژی به ماهیان ایفا می­کنند. ماهی سفید یکی از مهم­ترین ماهیان استخوانی دریای خزر است. در فصل تکثیر (اواخر ...

  • مدیریت پیشگیری از فرار در مزارع پرورش ماهی در قفسهای دریایی 

    شریفیان, منصور (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-09-23)
    امروزه آبزی ­پروری دریایی بخصوص آزاد ماهیان در محیط‌ های محصور در نوار ساحلی دریاهای جهان افزایش یافته است. در راستای این فعالیت، موضوع پدیده فرار ماهیان از محیط‌های محصور متداول است. امکان تلاقی‌گری تولید مثلی بین جمعیت ...

  • ترویج مصرف فرآورده خشک طعم‌دار تهیه شده به روش صنعتی از کیلکای معمولی دریای خزر(Clupeonella cultriventris) 

    سیف زاده, مینا؛ خانی پور, علی اصغر (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-09-23)
    فرآورده خشک طعم ­دار ماهی کیلکا به شکل تنقلات غذایی مصرف می­شود و در مقایسه با تنقلات موجود از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می­باشد. خشک کردن یکی از روش­ های تولید فرآورده آماده مصرف از ماهیان ریز اندام و ارزان قیمت است که ...

  • بیوسیلاژ، رویکردی نوین در افزایش کیفیت جیره غذایی آبزیان 

    صفری, رضا؛ نصراله زاده ساروی, حسن؛ فارابی, سید محمد وحید؛ جعفری, عبداله (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-09-23)
    در سال 1398حدود 182 هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شد که  20 درصد (معادل 36/5 هزار تن) از تولید مذکور در کارخانجات فرآوری کشور مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به میانگبن 27 درصد زائدات برای هر ماهی ، برآورد سالانه ...

  • انطباق ویژگی های محیطی آب با معیارهای محل استقرار قفسهای پرورش ماهیان در منطقه نوشهر دریای مازندران 

    نصراله زاده ساروی, حسن؛ واحدی, فریبا؛ نصراله تبار, عبداله؛ مخلوق, آسیه؛ دریانبرد, غلامرضا؛ احمدنژاد, احد (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2021-09-23)
    هدف از این مطالعه انطباق پارامترهای محیطی آب در محل استقرار قفس­ های پرورش ماهی در منطقه نوشهر با توجه معیارهای این صنعت می باشد. نمونه برداری در چهار مرحله (در شروع فعالیت پرورش ماهی در قفس، میان دوره، پایان دوره و دو ماه ...

  • امکان سنجی پرورش ماهی در قفس در سد سیمره( استان ایلام) 

    سید مرتضایی, سید رضا؛ هوشمند, حسین؛ آهنگرزاده, مینا؛ نیلساز, منصور (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2020-10-22)
    پرورش ماهی در قفس یکی از روش‌های مناسب آبزی پروری است که در منابع آب های داخلی بعنوان فرصتی برای افزایش تولید پروتئین در کشور محسوب می‌شود. در تحقیق حاضر، سد سیمره (در شهرستان بدره در استان ایلام) با هدف امکان سنجی پرورش ...

  • پیشگیری و کنترل ساپرولگنیازیس با تاکید بر رویکرد مدیریت پرورشی و بهداشتی در ماهیان 

    قیاسی, مریم؛ بینائی, محمد؛ حبیبی کوتنایی, فرشیده؛ بهروزی, شهریار؛ علوی طبری, احترام السادات (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2020-10-22)
    بیماری ساپرولگنیازیس یکی از قدیمی ­ترین بیماریهای عفونی گزارش شده در ماهیان است و و عوامل ایجاد کننده آن گونه ­های جنس ساپرولگنیا هستند. این گروه از قارچ­ های آبزی از مهم­ترین عوامل قارچی بیماریزا در ماهیان بوده که اولین ...

  • ترویج بسته‌بندی غذاهای دریایی با پوشش‌های خوراکی 

    سیف زاده, مینا (پژوهشکده اکولوژی دریای خزر, 2020-10-22)
    غذاهای دریایی در هنگام نگهداری در سردخانه ممکن است به اشکال مختلفی دستخوش تغییر شده و در بعضی موارد با این که کیفیت فرآورده به ظاهر قابل پذیرش به نظر می­رسد، اما در واقع به جهت وجود مواد شیمیایی و عوامل غیر میکروبی مانند ...

View more