• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله آبزیان دریای خزر
    • دوره 6, بهار و تابستان 1400
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله آبزیان دریای خزر
    • دوره 6, بهار و تابستان 1400
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ترویج مصرف فرآورده خشک طعم‌دار تهیه شده به روش صنعتی از کیلکای معمولی دریای خزر(Clupeonella cultriventris)

    (ندگان)پدیدآور
    سیف زاده, میناخانی پور, علی اصغر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فرآورده خشک طعم ­دار ماهی کیلکا به شکل تنقلات غذایی مصرف می­شود و در مقایسه با تنقلات موجود از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می­باشد. خشک کردن یکی از روش­ های تولید فرآورده آماده مصرف از ماهیان ریز اندام و ارزان قیمت است که در شرایط عادی به دلیل بو و طعم و مزه نامناسب استقبال چندانی از آن­ها توسط مصرف­ کنندگان به عمل نمی­ آید. همچنین در این روش ترکیبات طعم دهنده طبیعی مانند سرکه خوراکی و سایر انواع طعم دهنده­ های گیاهی به کار می­روند. خشک کردن به عنوان قدیمی­ ترین روش عمل آوری ماهی شناخته شده است، و روشی برای جلوگیری از فساد ماهی، ضرر و زیان اقتصادی و کاهش کیفیت بعد از جمود نعشی است. همچنین مزایایی مانند تولید محصول در زمان کوتاه، تهیه پروتئین ارزان، افزایش زمان ماندگاری و کیفیت ماهی، حمل و نقل آسان، قابل اجرا توسط صیادان، کاربرد در شرایط آب و هوایی مناسب و عمل­ آوری آسان را به همراه دارد. خشک کردن در برابر نور آفتاب روش رایج تهیه فرآورده خشک به شمار می­رود، که معایبی را مانند صرف زمان، حمله حشرات، آلودگی ثانویه و کاهش ایمنی به دنبال دارد. همچنین در تمام طول سال قابل اجرا نیست. در مطالعه حاضر تهیه فرآورده خشک از مراحل متعددی شامل نمک سود کردن، طعم­دار کردن، خشک کردن طی ۲۴ ساعت در دمای ۸۰ درجه سلسیوس و بسته ­بندی تشکیل شده است. این مقاله به بررسی فرآورده خشک تهیه شده به روش صنعتی از ماهی کیلکا، روش­های خشک کردن و مشکلات ناشی از آن­ها، اهمیت فرآورده خشک و دستورالعمل تهیه آن می­پردازد.
    کلید واژگان
    دریای خزر
    فرآورده خشک طعم دار
    فرآورده نوین
    عمل‌آوری کیلکا
    خشک کردن صنعتی

    شماره نشریه
    1400
    تاریخ نشر
    2021-09-23
    1400-07-01
    ناشر
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی - بخش فرآوری
    باز نشسته پژوهشکده آبزی پروری آب های داحلی

    URI
    https://fcsj.areeo.ac.ir/article_125146.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/842349

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب