ترویج مصرف فرآورده خشک طعمدار تهیه شده به روش صنعتی از کیلکای معمولی دریای خزر(Clupeonella cultriventris)
(ندگان)پدیدآور
سیف زاده, میناخانی پور, علی اصغر
نوع مدرک
Textترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فرآورده خشک طعم دار ماهی کیلکا به شکل تنقلات غذایی مصرف میشود و در مقایسه با تنقلات موجود از ارزش غذایی بالاتری برخوردار میباشد. خشک کردن یکی از روش های تولید فرآورده آماده مصرف از ماهیان ریز اندام و ارزان قیمت است که در شرایط عادی به دلیل بو و طعم و مزه نامناسب استقبال چندانی از آنها توسط مصرف کنندگان به عمل نمی آید. همچنین در این روش ترکیبات طعم دهنده طبیعی مانند سرکه خوراکی و سایر انواع طعم دهنده های گیاهی به کار میروند. خشک کردن به عنوان قدیمی ترین روش عمل آوری ماهی شناخته شده است، و روشی برای جلوگیری از فساد ماهی، ضرر و زیان اقتصادی و کاهش کیفیت بعد از جمود نعشی است. همچنین مزایایی مانند تولید محصول در زمان کوتاه، تهیه پروتئین ارزان، افزایش زمان ماندگاری و کیفیت ماهی، حمل و نقل آسان، قابل اجرا توسط صیادان، کاربرد در شرایط آب و هوایی مناسب و عمل آوری آسان را به همراه دارد. خشک کردن در برابر نور آفتاب روش رایج تهیه فرآورده خشک به شمار میرود، که معایبی را مانند صرف زمان، حمله حشرات، آلودگی ثانویه و کاهش ایمنی به دنبال دارد. همچنین در تمام طول سال قابل اجرا نیست. در مطالعه حاضر تهیه فرآورده خشک از مراحل متعددی شامل نمک سود کردن، طعمدار کردن، خشک کردن طی ۲۴ ساعت در دمای ۸۰ درجه سلسیوس و بسته بندی تشکیل شده است. این مقاله به بررسی فرآورده خشک تهیه شده به روش صنعتی از ماهی کیلکا، روشهای خشک کردن و مشکلات ناشی از آنها، اهمیت فرآورده خشک و دستورالعمل تهیه آن میپردازد.
کلید واژگان
دریای خزرفرآورده خشک طعم دار
فرآورده نوین
عملآوری کیلکا
خشک کردن صنعتی
شماره نشریه
1400تاریخ نشر
2021-09-231400-07-01
ناشر
پژوهشکده اکولوژی دریای خزرسازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی - بخش فرآوریباز نشسته پژوهشکده آبزی پروری آب های داحلی



