کاربرد فرآیند تبرید و سیستم های برودتی در صنایع فرآوری آبزیان
(ندگان)پدیدآور
بهمنی, ذبیح الهصفری, رضامرادی, یزداننوع مدرک
Textترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تبرید و سیستم های برودتی نقش بسیار مهمی در نگهداری فرآورده های شیلاتی ایفاء میکند. اختراع نخستین یخچال (سیستم تبرید) در اواخر قرن نوزدهم میلادی، آغاز دوره ای تاریخی و بزرگ در صنعت غذا بویژه فرآورده های شیلاتی بود. در سال های اخیر، این صنعت با تولید بیش از یک میلیارد یخچال در سراسر جهان، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. چرخه تبرید، یک چرخه مکانیکی است که در آن انتقال جریان گرما از مکانی با دمای کمتر به مکانی با دمای بالاتر، طی فرآیندهای مشخصی اتفاق می افتد و نقش مهمی در عملکرد سیستم های خنک کننده بازی می کند. سرد کردن از متداول ترین روش های نگهداری فرآوردههای شیلاتی است که موجب حفظ نسبی کیفیت و طولانی شدن زمان ماندگاری می شود. در این مقاله به معرفی قسمت های مختلف سیستم های تبرید (یخچال، سردخانه و تونل انجماد) و عملکرد اجزاء سیستم تبرید مانند کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور و انواع مبردها پرداخته شد.
کلید واژگان
تبریدیخچال
فرآورده های شیلاتی
مبرد
انجماد
شماره نشریه
1402تاریخ نشر
2024-03-201403-01-01
ناشر
پژوهشکده اکولوژی دریای خزرسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات شیلات کشورموسسه تحقیقات شیلات ایران




