مرور دوره 22, شماره 159 بر اساس تاریخ انتشار
در حال نمایش موارد 1 - 20 از 20
-
Effect of traditional sourdough on quality characteristics of loaf bread containing sprouted wheat and garlic extract
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)استفاده از عصارههای گیاهی در فرمولاسیون خمیرترش میتواند سبب بهبود ویژگیهای حسی و زمان ماندگاری نان تولیدی گردد. در پژوهش حاضر، تاثیر استفاده توام از گندم جوانهزده تخمیر شده و عصاره سیر در فرمولاسیون خمیرترش سنتی حاوی ...
-
تحلیل رفتار خرید مصرف کنندگان میگو و بررسی ترجیحات آن ها در بازار بعثت تهران با استفاده از نرم افزار لیزرل
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)پژوهش حاضر به منظور بررسی رفتار خریداران میگو و ارزیابی ترجیحات آنها با جامعه آماری 600 نفر در بازار بعثت تهران انجام شد. در این پژوهش خریداران میگو مورد سه دسته سوال قرار گرفتند. سوالات دسته اول مربوط به ویژگیهای ...
-
بررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکاب
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)خرما از نظر تغذیهای بسیار غنی بوده و از لحاظ تجاری و صادرات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا راهکارهای مختلف در جهت افزایش ماندگاری این محصول اتخاذ شده که میتواند آن را در گستره زمانی وسیعتر در اختیار مصرفکنندهها ...
-
بررسی عملکرد فیلم حاوی نشانگر رنگی ساقه ریحان بر پایه فیبر سبوس برنج به منظور پایش فساد ماهی شیر (Siganus commersonnii)
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)تولید فیلمهای هوشمند شامل استفاده از شاخصهای رنگ پاسخگو به pH است که از منابع طبیعی به دست میآیند. در راستای این روند، هدف در این پژوهش طراحی یک حسگر حاوی نشانگر رنگی ساقه ریحان بر پایه فیبر سبوس برنج به منظور تعیین ...
-
سم زدایی فلزات سنگین توسط باکتریهای پروبیوتیک: بررسی تاثیر دما، زمان و نوع باکتری بر میزان حذف فلزات سرب و کادمیوم با استفاده از روش سطح پاسخ
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)آلودگی در مناطق صنعتی به دلیل رهایش فلزات سنگین یکی از نگرانیهای مهم زیست محیطی است. فلزات سنگین میتوانند تاثیرات بسیار نامطلوبی بر سلامت انسان و حیوانات داشته باشند. در این راستا همچنین محصولات غذایی آلوده به فلزات سنگین ...
-
ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.)
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)گیاه اویارسلام (Cyperus Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی ...
-
بررسی ویژگی های شیمیایی و ضدمیکروبی اسانس بابونه بهاری بر باکتریهای سالمونلا تیفیموریوم، انتروباکتر ائروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، باسیلوس سرئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)این مطالعه با هدف استخراج اسانس از گیاه دارویی بابونه بهاری (Anthemis cotula) و بررسی میزان فنول کل، فلاونوئید کل، اثر آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی آن صورت پذیرفت. بررسی محتوای فنول کل اسانس با کمک روش فولین سیوکالتو ...
-
بهینه سازی شرایط واکنش تولید نشاسته گندم فسفریله به منظور استفاده در فرمولاسیون کنسروها
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)گندم یکی از محصولات زراعی اصلی ایران است که بخش اعظم این غله از نشاسته و پروتئین تشکیل شده است. استفاده گسترده از نشاسته به دلیل قیمت مناسب، ایمنی بالا و قابلیت زیست تخریب پذیری، در صنایع مختلف امکانات بسیاری را فراهم ...
-
بررسی اثر روش سرخ کردن و فرمولاسیون خمیرابه بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ناگت مرغ
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)ناگت مرغ بعنوان یکی از پرطرفدارترین غذاهای آماده مصرف، به روش عمیق سرخ می شود. به دلیل غوطه وری محصول در روغن، محتوای چربی آن افزایش می یابد در نتیجه می تواند باعث ایجاد چاقی و بیماری های مرتبط با آن شود. به همین ...
-
بررسی ویژگیهای پکتین استخراج شده از کنجاله کلزا در روش هیدرولیز آنزیمی با استفاده از استخراج به کمک مایکروویو
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)پکتین به عنوان هیدروکلوئید که در دیواره سلولی گیاهان قرار دارد میتواند یک محصول ثانویه در فراوری صنایع غذایی باشد. کلزا پس از روغنکشی دارای مقادیر بالایی از پکتین است. برای استخراج پکتین از کنجاله کلزا از روش مقایسه ...
-
بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس بابونه رومی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)در این مطالعه، پس از تهیه اسانس بابونه رومی (Anthemis nobilis) میزان فنول و فلاونوئید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی آن به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی بر باکتریهای مختلف ...
-
بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، بافتی و ارگانولپتیکی ژله سیب سینبیوتیک بر پایه کاراگینان
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)در این مطالعه تولید ژله سیب سین بیوتیک حاوی اینولین (0 تا 3 درصد) و باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (cfu/ml 108) مورد مطالعه قرار گرفت و آزمونهای pH، بریکس، سینرسیس، کدورت، زنده مانی، خصوصیات بافتی و ارزیابی حسی بر روی ...
-
بهبود پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان با استفاده از روغن پوست بنه در مقادیر بسیار کم
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)در تحقیق حاضر، اثر مقادیر مختلف روغن پوست بنه (05/0 تا 5/0 درصد) بر پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان تصفیهشده طی 8 ساعت فرایند حرارتی در 170 درجهسانتیگراد بررسی شد که از آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ به میزان 100 پیپیام جهت ...
-
تاثیر غنی سازی پودر شکلات داغ با میوه عناب بر ویژگیهای کیفی آن
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)شکلات داغ (یک نوشیدنی بر پایه کاکائو) به دلیل فواید سلامتی فراوانی که دارد در دهههای اخیر محبوبیت پیداکرده است. اما در طی فرآوری پودر پایهی این محصول، مقداری از مواد مغذی این محصول از بین میرود. بنابراین، غنیسازی یک ...
-
پردازش تصویر فیلم موسیلاژ دانه چیا حاوی نانوامولسیون اسانس دارچین
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)↵ 1: Scanning electron microscopy 2: Atomic Force Microscopy تصویربرداری ابزاری مهم برای ارزیابی ساختار مواد غذایی است. پردازش تصویر شامل تصاویر دو بعدی (2D) از سطوح و مقاطع، مانند آنچه در میکروسکوپ مشاهده میشود و ...
-
امکان استفاده از داربستهای هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر pH
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)هدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (Carr) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (Carr:Quc) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی میباشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% ...
-
تاثیر فرآوری، زمان و منطقه برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی چای
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)چای پس از آب یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای جهان است و به علت ترکیبات شیمیایی موجود در آن نظیر پلیفنلها، ترکیبات آنتیاکسیدانی و کافئین که سودمند هستند، مورد توجه قرار گرفته است. عواملی مانند فرآوری برگ چای، زمان برداشت ...
-
ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 در بستر آلژینات سدیم و کازئینات سدیم و قابلیت زندهمانی آن در شرایط شبیهسازی شده گوارشی
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)زندهمانی پروبیوتیکها در محیطهای حساس بهخصوص شرایط گوارشی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق از تکنیک ریزپوشانی بهعنوان روشی برای افزایش امکان زندهمانی پروبیوتیکها (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5) در شرایط شبیهسازی شده ...
-
بهینه سازی شرایط واکنش تولید نشاسته گندم فسفریله توسط تریمتافسفات سدیم (STMP) به منظور استفاده در فرمولاسیون انواع سس
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)نشاسته به دلیل مقرون به صرفه بودن، ایمنی بالا و زیست تخریب پذیری، در صنایع مختلف غذایی و غیرغذایی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه، ویژگیهای ی مانند نامحلول بودن در آب سرد، عدم تحمل گرما، مقاومت کم نسبت به ...
-
مروری بر کاربرد تکنولوژیهای پیشرفته غیرحرارتی در صنایع غذایی
(انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)صنعت فراوری مواد غذایی یکی از مهمترین صنایع میباشد که امروزه با توجه به درخواست روز افزون مواد غذایی با کیفیت دچار تحولات بسیاری گشته است. توجه به حفظ مواد مغذی و عدم تغییر بافت و رنگ محصولات لزوم استفاده از فناوریهایی ...



