• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 159
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 159
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    امکان استفاده از داربست‌های هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در ‌شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر ‌pH‌ ‌

    (ندگان)پدیدآور
    فرهادی, نداسلطانی زاده, نفیسهربانی, محسنمسائلی, الهه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (Carr) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (Carr:Quc) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی می­باشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% و کاپاکاراگینان و موسیلاژ دانه به با نسبت 1:1 و غلظت نهایی 5/1% با کمک محلول کلرید پتاسیم 5% تشکیل شدند. سپس توانایی پاسخ­دهی این دو داربست به تغییر pH محیط مورد ارزیابی قرار گرفت و زنده­مانی رده سلولی C2C12 در pH 4/7 و در هنگام تغییر pH از 4/7 به 5/5 بررسی شد. بررسی تغییر تورم با تغییر pH محیط نشان داد که برای داربست Carr بیشترین میزان تورم در pH 5 و برابر با %145 به دست آمد. بیشترین میزان تورم برای داربست Carr:Quc نیز در pH 5 و به میزان %428 مشاهده شد. هم­چنین تغییر تورم داربست­ها با تغییر pH از 4/7 به 5/5 ارزیابی شد. داربست Carr هیچ تغییر تورمی در زمان­های مورد مطالعه نشان نداد در حالی­که تغییر تورم داربست Carr:Quc بعد از قرار گرفتن در pH 5/5 به مدت 30، 45، 60، 180 و 360 دقیقه نسبت به pH 4/7 تفاوت معنی­داری در سطح 05/0 نشان داد. ارزیابی زنده­مانی سلول­های C2C12 نیز بر روی داربست Carr:Quc در شرایط نرمال و تغییر pH از 4/7 به 5/5 نشان داد که زنده­مانی سلول­ها در شرایط نرمال بیشتر بود. بررسی زنده­مانی و رشد سلول­ها در داربست Carr:Quc به مدت 15 روز نشان داد که داربست مورد نظر سمیتی اعمال نکرد و سلول­ها زنده­مانی خود را در طول کشت حفظ کرده و در روزهای 14 و 15 کشت، تمایل به تشکیل اسفروئید نشان دادند.  
    کلید واژگان
    داربست هوشمند
    کاپاکاراگینان
    موسیلاژ دانه به
    تغییر ‌pH
    زنده‌مانی.‌

    شماره نشریه
    159
    تاریخ نشر
    2025-04-01
    1404-01-12
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه صنعتی اصفهان
    دانشگاه صنعتی اصفهان
    دانشگاه اصفهان
    موسسه علمی-پژوهش رویان

    شاپا
    2008-8787
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.301
    http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76777-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147018

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب