• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 159
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 159
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس بابونه رومی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    علیزاده بهبهانی, بهروزنوشاد, محمدمهرنیا, محمدامین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه، پس از تهیه اسانس بابونه رومی (Anthemis nobilis) میزان فنول و فلاونوئید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی آن به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی بر باکتری­های مختلف شامل باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فنول کل برابر با 5/33 میلی­گرم گالیک اسید در گرم اسانس و میزان فلاونوئید کل برابر با 60/14 میلی­گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. میزان خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس بابونه رومی در روش مهار رادیکال آزاد DPPH برابر با 70/51 درصد و در مهار رادیکال آزاد ABTS  برابر با 90/57 به دست آمد. در تمامی روش­های ضد میکروبی اسانس تهیه شده بیشترین اثر ضد میکروبی را بر باکتری­ گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین اثر را بر باکتری شیگلا دیسانتری نشان داد. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که از اسانس گیاه بابونه رومی می­تواند در تولید محصولات غذایی و دارویی به عنوان ترکیبی آنتی اکسیدان و ضد میکروب مورد استفاده قرار گیرد.  
    کلید واژگان
    اسانس بابونه رومی
    ترکیبات فنولی
    خاصیت آنتی اکسیدانی
    فعالیت ضد میکروبی.

    شماره نشریه
    159
    تاریخ نشر
    2025-04-01
    1404-01-12
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
    1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
    1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

    شاپا
    2008-8787
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.55
    http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74878-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147003

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب