بررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکاب
(ندگان)پدیدآور
گنجه, محمداحمدی ثابت, ناهیدعبدی, غلامرضاسخاوتی زاده, سید سعیدبخش آبادی, حمید
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
خرما از نظر تغذیهای بسیار غنی بوده و از لحاظ تجاری و صادرات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا راهکارهای مختلف در جهت افزایش ماندگاری این محصول اتخاذ شده که میتواند آن را در گستره زمانی وسیعتر در اختیار مصرفکنندهها قرار دهد. از اینرو هدف مطالعه حاضر استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره طبیعی پوست پرتقال بر روی خرما کبکاب ذخیره شده در دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد به مدت 90 روز است. سپس با آزمونهای فیزیکوشیمیایی (افت وزن ،pH، اسیدیته، رطوبت، قند احیاء، مواد جامد محلول و سفتی بافت) و حسی (پذیرش کلی)، وضعیت تیمارها طی مدت نگهداری بررسی گردید. بر اساس بررسیهای صورت گرفته کمترین تغییرات افت وزن در هر دو دمای مورد بررسی (4 و 25 درجهسانتیگراد) در نمونه تیمار شده با پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال در روز 90 نگهداری بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و دمای نگهداری، میزان pH و رطوبت کاهش و میزان اسیدیته، مواد جامد محلول، قند احیاء و سفتی بافت افزایش معنیداری داشتند (05/0p
کلید واژگان
خرما کبکابپوشش خوراکی
کیتوزان
ژلاتین
عصاره پوست پرتقال
شماره نشریه
159تاریخ نشر
2025-04-011404-01-12
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی خرد، بوشهر، ایران.
پژوهشکده زیست فناوری خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی، شیراز، ایران
گروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران



