پردازش تصویر فیلم موسیلاژ دانه چیا حاوی نانوامولسیون اسانس دارچین
(ندگان)پدیدآور
امیری, بهنامصیادی, مهرانعابدی, الههجعفری, محمد امین
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
↵
1: Scanning electron microscopy
2: Atomic Force Microscopy
تصویربرداری ابزاری مهم برای ارزیابی ساختار مواد غذایی است. پردازش تصویر شامل تصاویر دو بعدی (2D) از سطوح و مقاطع، مانند آنچه در میکروسکوپ مشاهده میشود و همچنین تصاویر سهبعدی (3D) از ساختار داخلی، مانند آنچه توسط میکروسکوپ کانفوکال، توموگرافی کامپیوتری و تصویربرداری تشدید مغناطیسی میباشد. در این تحقیق از پردازش تصاویر برای تعیین سختی و فشردگی بیو فیلمهای خوراکی آغشته به نانواملسیون به کار رفت. فیلم خوراکی ترکیبی صمغ عربی-ژلاتین (PG) (1:1) حاوی اسانس آویشن (Zataria multiflora Boiss) با امولسیون پیکرنگ (1 و 4 گرم در 100 گرم) تهیه شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی[1] و میکروسکوپ نیروی اتمی[2] از فیلمها تهیه شد. نتایج AFM و پردازش تصویر نشان دادند که با افزایش میزان اسانس میزان فشردگی کاهش و زبری سطح افزایش پیدا میکند که با نتایج پردازش تصاویر مطابقت داشت.
1: Scanning electron microscopy
2: Atomic Force Microscopy
کلید واژگان
پردازش تصویرمیکروسکوپ الکترونی روبشی
میکروسکوپ نیروی اتمی
فشردگی فیلم خوراکی
صمغ دانه چیا
شماره نشریه
159تاریخ نشر
2025-04-011404-01-12
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
استادیار بخش آمار دانشگاه فسااسنادیار دانشگاه علوم پزشکی فسا
دانشیار مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه فسا
تربیت مدرس تهران



