• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه‌سازی خشک‌کردن شلتوک برنج با استفاده از روش سطح پاسخ

    (ندگان)پدیدآور
    شمس آبادی, حسینعلیقرناسی غراوی1, عمرافکاری سیاح, امیرحسینعسکری اصلی, عزت الهراسخ, منصور
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.174 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: از جمله مشکلات خشک کردن شلتوک برنج در اکثر کارگاه‌های شالی‌کوبی‌ کشور، عدم یکنواختی در فرآیند خشک شدن این محصول است. این مشکل باعث ایجاد تنش‌های حرارتی و رطوبتی در شلتوک می‌شود و در نتیجه باعث ایجاد ضایعات در فرآیند‌های بعدی خواهد شد. هدف از این پژوهش، دست‌یابی به بیشینه عملکرد تبدیل شلتوک به برنج سفید سالم در کمترین مدت زمان خشک کردن است. سابقه و هدف: از جمله مشکلات خشک کردن شلتوک برنج در اکثر کارگاه‌های شالی‌کوبی‌ کشور، عدم یکنواختی در فرآیند خشک شدن این محصول است. این مشکل باعث ایجاد تنش‌های حرارتی و رطوبتی در شلتوک می‌شود و در نتیجه باعث ایجاد ضایعات در فرآیند‌های بعدی خواهد شد. هدف از این پژوهش، دست‌یابی به بیشینه عملکرد تبدیل شلتوک به برنج سفید سالم در کمترین مدت زمان خشک کردن است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش برای کاهش ضایعات و افزایش سرعت خشک‌شدن از یک دستگاه خشک‌کن دوار آزمایشگاهی ابداعی جدید بهره‌گیری شد. در این تحقیق، فرایند خشک‌کردن شلتوک برنج با استفاده ازخشک کن دوار ناپیوسته آزمایشگاهی توسط روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی) در محدوده دمایی 40- 80 درجه سانتی‌گراد، سرعت چرخش استوانه دوار مختلف 2 تا 10 دور بر دقیقه و میزان پر بودن مخزن استوانه‌ای خشک‌کن دوار 25 تا 66 درصد بهینه‌یابی شد. پارامتر‌های کیفی شامل میزان شکستگی دانه‌ها (درصد)، مقدار ترک خوردگی دانه‌ها (درصد) و مدت زمان خشک شدن نمونه‌ها به عنوان پاسخ برای توسعه یک مدل پیشگویی و بهینه‌یابی فرایند خشک کردن مورد استفاده قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد اثر متغیر‌های مذکور بر زمان خشک کردن و میزان ضایعات معنی‌دار است و دما بیشترین تأثیر را بر میزان ضایعات و زمان خشک شدن دارد. با افزایش سرعت چرخش استوانه دوار، مدت زمان خشک‌شدن کاهش یافت. نتایج فرآیند بهینه‌سازی با حداقل ضایعات (درصد شکستگی و ترک خوردگی) و مدت زمان خشک شدن در دمای هوای ورودی 53/56 درجه سانتی‌گراد، سرعت چرخش استوانه 10 دور بر دقیقه و میزان پر بودن استوانه 20/54 درصد بدست آمد. نتیجه گیری: شرایط خشک کردن نقش مهمی در بروز خصوصیات کیفی و ضایعات نهایی شلتوک برنج دارد. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر کارایی مفید متدولوژی رویه پاسخ در بهینه‌یابی فرایند خشک کردن با خشک کن دوار ناپیوسته آزمایشگاهی بود. براساس نتایج بدست آمده هر سه فاکتور دمای هوای ورودی، سرعت چرخش استوانه دوار و میزان پر بودی تاثیر قابل توجه‌ای بر خصوصیات کیفی و درصد ضایعات داشتند و دما بیشترین تأثیر را نسبت به دیگر پارامترهای مستقل بر میزان ضایعات شلتوک برنج داشت.
    کلید واژگان
    شلتوک برنج
    خشک‌کردن
    زمان
    ضایعات
    رویه سطح پاسخ
    مهندسی علوم و صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-07-23
    1397-05-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
    دانشکده‌ فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی.
    دانشکده‌ فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی.
    دانشکده‌ فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
    دانشکده‌ فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejfpp.2018.12301.1390
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_4225.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383971

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب