نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
اثر فشار و مراحل هموژنیزاسیون بر زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک و پذیرش کلی ماست پروبیوتیک کم چرب
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2014-05-22)امروزه مصرف فرآوردههای پروبیوتیک به ویژه ماست به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد و سلامتی بخش از محبوبیت زیادی برخورداراست. در این پژوهش، اثر فشار و مراحل هموژنیزاسیون بر زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک و پذیرش کلی ماست ...
-
بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای طی فرایند تولید ماست های تغلیظ شده سنتی تولوق و توربا
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2015-03-21)از روشهای سنتی رایج برای تولید ماست تغلیظ شده استفاده از کیسههای تولوق و توربا است. در این تحقیق میزان افت ترکیبات مغذی در طول فرایند تولید ماستهای تولوق و توربا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در ماستهای ...
-
تولید امولسیون پیکرینگ پایدار با استفاده از ذرات هیبریدی متشکل از پلیمرهای زیستی
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)سابقه و هدف: امروزه از پیکرینگ امولسیونها، به عنوان پایدارترین شکل امولسیون، به طور گسترده در محصولات مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده میشود. بهکارگیری پلیمرهای زیستی نظیر پروتئینها و پلیساکاریدها به عنوان عوامل ...
-
نقش پست بیوتیک ها در ارتقاء ایمنی غذایی
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)مواد غذایی ایمن می تواند توسط بسیاری از مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مورد تهدید و آلودگی قرار بگیرد. به طور معمول عوامل بیولوژیکی از جمله باکتری های دخیل در ایجاد فساد مواد غذایی و بیماری های مشترک انسان و حیوانات ...
-
ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی ژلاتین حاوی اسانس پونه
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)سابقه و هدف: به منظور کاهش استفاده از آنتیبیوتیکها، افزودنیها و نگهدارندههای شیمیایی میتوان در ترکیب بستهبندیها از مواد ضدمیکروبی طبیعی استفاده نمود. در پژوهشهای مربوط به ساخت و ارزیابی فیلمهای خوراکی در سالهای ...
-
ارزیابی کیفی برخی از ماهیان خوراکی عرضه شده به بازار ماهی فروشان چابهار
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)سابقه و هدف: پس از صید ماهی تغییرات مختلفی در بدن ماهی ایجاد میشود که در اثر این تغییرات کیفیت ماهی به تدریج کاهش پیدا میکند که این کاهش کیفیت در ماهی به دلیل رشد و هجوم باکتریها، فرایند خودهضمی، اکسیداسیون چربیها، ...
-
امکانسنجی استفاده از ژل سدیم آلژینات جهت افزایش عمر نگهداری تاپ اشترودل
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)سابقه و هدف: بیاتی محصولات پخت از مهمترین عوامل ایجاد ضایعات این محصولات در نظر گرفته میشود. بیاتی حاکی از تغییر در مزه، طعم، ظاهر و بافت محصولات پخت و در نهایت کاهش پذیرش این محصولات توسط مصرفکننده است. اشترودل یکی از ...
-
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دسر لبنی نوشیدنی فراسودمند طالبی حاوی مورینگا اولیفر و اسپیرولینا پلاتنسیس
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-03-21)سابقه و هدف: رشد توجه مصرفکنندگان به نقش تغذیه در سلامتی و تندرستی اولین محرک برای تولید غذاهای فراسودمند است. در سالهای اخیر، تمایل به تولید و مصرف غذاهای فراسودمند رو به افزایش است. شیر و فرآوردههای لبنی بخش مهمی از ...
-
اثر کنسانتره پروتئین باقلا و صمغ زانتان بر ویژگیهای خمیرابه و کیک برنج
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)چکیدهسابقه و هدف: امروزه جایگزینی گلوتن یکی از مسائل چالش برانگیز در حوزه غلات است. ازآنجاییکه محصولات بدون گلوتن ویژگیهای بافتی و حسی مطلوبی ندارند؛ استفاده از ترکیباتی مثل پروتئینها و هیدروکلوئیدها میتواند به بهبود ...
-
کاربرد هیدروژل آلژینات برای ریزپوشانی ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی عصاره گیاه شوید کوهی
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)گیاه شوید (Grammosciadium Platycarpum Boiss) متعلق به خانواده Apiaceae منبع غنی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی است که دارای فعالیت آنتیاکسیدانی میباشد. آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس ...
-
توسعه سیستم استنتاج تطبیقی فازی- عصبی در پیشبینی سینتیک انتقال جرم طی آبزدایی اسمزی- فراصوت سیب
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)سابقه و هدف: آبزدایی اسمزی فرآیند خیساندن محصولات در محلول آبی حاوی نمک یا قند است که معمولاً برای میوهها و سبزیها استفاده میشود. روش آبزدایی اسمز- فراصوت میتواند کیفیت محصولات آبزداییشده را با افزایش سرعت انتقال ...
-
تجزیهوتحلیل حالت و اثر شکست (FMEA) برای شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک در فرآیند تولید مالت
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)سابقه و هدف: فشارهای جهانی باعث میشوند که صنایع غذایی، ریسک سیستمهای سلامت را در نظر بگیرند. یکی از مهمترین صنایع غذایی، صنایع نوشیدنی است که در نظر گرفتن ریسکهای این بخش میتواند تضمینکننده سلامت مصرف کنندگان محصولات ...
-
تأثیر بهکارگیری آنزیمهای لیپاز حیوانی بر توسعه لیپولیز پنیر سفید آبنمکی ایرانی طی نگهداری سرد
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)سابقه و هدف: رسیدن پنیر، یک فرایند پیچیده مرتبط با شکسته شدن ترکیبات پنیر از طریق واکنشهای پروتئولیز، لیپولیز و سایر واکنشهای آنزیمی است که سبب تغییرات خاص در ویژگیهای طعم پنیر میگردد. لیپولیز، یکی از مهمترین واکنشهای ...
-
پیشبینی الگوی توزیع پارامترهای موثر بر ضریب انتقال حرارت نانوسیال در مبدل حرارتی پوسته و لوله با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)چکیدهسابقه و هدف: در بین انواع مبدلها، مبدلهای حرارتی پوسته و لوله رایجترین تجهیزات تبادل حرارتی هستند. راندمان انرژی یک مبدل حرارتی را می توان با بهبود ویژگیهای انتقال حرارت افزایش داد. نانوسیالات سوسپانسیونهای کلوئیدی ...
-
بررسی تاثیر رقم و روش استخراج بر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هسته چند رقم خرمای استان بوشهر
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2023-02-20)سابقه و هدف : ترکیبات فعال زیستی نظیر فیبرها و پلی فنول های موجود در محصولات گیاهی ، در سلامت انسان نقش دارند . اثرات سودمند ترکیبات فنولیک به خصوصیت آنتی اکسیدانی آن ها مربوط می شود. هسته خرما که جزء ضایعات کارخانجات ...
-
مقایسه خواص رئولوژیکی نانوژلهای نانوسلولز چوب، نانوسلولز باکتری و نانوکیتین
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2022-08-23)سابقه و هدف: سلولز سالهاست که در قالب چوب و الیاف گیاهی بهعنوان یک منبع انرژی، مصالح ساختمانی و پوشاک بهکاربرده میشود. سلولز باکتریایی به دلیل خلوص زیاد و ویژگیهای بسیار مناسبتر از سلولز گیاهی، بهعنوان ماده زیستی ...
-
بررسی خواص ضدمیکروبی و مقاومت به آنتیبیوتیک در جامعه میکروبی یک پنیر سنتی
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2022-08-23)سابقه و هدف: حضور ژنهای مقاوم به آنتیبیوتیک در پنیرهای محلی، به دلیل خطر مهاجرت ژنها، افزایش مقاومت به آنتی-بیوتیکها در مصرف کنندگان و درنتیجه بیاثر شدن داروهای مربوطه در طی دوره درمانی مطلوب نیست. اخیرا، مطالعات نشان ...
-
تاثیر خاک تونسیل بر کاهش مقدار پاتولین در آب سیب
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2022-08-23)چکیده سابقه و هدف: پاتولین مایکوتوکسینی است که بوسیله گونه های مختلفی از قارچها بویژه Penicillium و Aspergillus تولید می شود. اکثر این قارچها روی میوه های فاسد شده به ویژه سیب، گلابی، انگور و هلو رشد می کنند. استاندارد ...
-
سنجش میزان باقیمانده نیترات در گوجه فرنگی و انار و محصولات آنها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2022-08-23)سابقه و هدف: ﻧﻴﺘﺮﺍﺕ ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﻧﻴﺘﺮﻭژﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺍﺳﺖ. تقاضا در بازار منجر به ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻛﻮﺩ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و در نتیجه افزایش ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻧﻴﺘﺮﺍﺕ ﺧﺎﻙ شده است. بیشتر اندامهای گیاهی قادر به احیا نیترات میباشند ولی افزایش این ...
-
اثر سامانه پیوسته فرآوری مایعات به روش مایکروویو بر خصوصیات کیفی آب پرتقال
(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences, 2022-08-23)چکیده:سابقه و هدف: پیشرفت های تکنولوژیکی در صنایع فرآوری مواد غذایی منجر به توسعه روشهای مختلف فرآوری برای افزایش ماندگاری میوه و محصولات حاصل از آن شده است تا از دسترسی به آنها در طول سال حتی برای میوه های فصلی اطمینان ...