• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی برخی خواص مکانیکی دو واریته خرمالو در مراحل مختلف رسیدگی به‌منظور بهینه-سازی سامانه‌های پس از برداشت

    (ندگان)پدیدآور
    غفاری ستوبادی, حسینحسن‌پور کهنمویی, حسینمرغوب, نعمانمحمدی قرمزگلی, خسرو
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: تعیین خواص انواع محصولات کشاورزی برای استفاده در طراحی و بهینه­سازی ماشین‌ها و سامانه­های پس از برداشت در راستای کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری، کیفیت و توان رقابت با محصولات خارجی، امری ضروری است. امروزه به دلیل نیاز روز افزون کشور و به­منظور حفظ سلامت جامعه استفاده از میوه تازه و با کیفیت مناسب ضروری به­نظر می‏رسد. از طرفی سالانه درصد بالایی از محصولات میوه­ای به­دلیل وجود آسیب‏های مکانیکی تلف می­شوند و یا کیفیت آن­ها کاهش می‏یابد. هدف:در این مطالعه برخی خواص مکانیکی مشارکت­کننده در آسیب مکانیکی شامل انرژی نفوذ، نیروی نفوذ و ضریب برجهندگی میوه خرمالو تعیین شدند. روش کار: در این پژوهش آزمایش­هایی جهت تعیین این خواص مکانیکی دو رقم میوه خرمالو به نام‌های D. Kakiو D. Virginiana در سه زمان برداشت (نارس، نیمه رسیده و رسیده)  و سه سرعت بارگذاری 50، 100 و 200 میلی‏متر بر دقیقه با استفاده از دستگاه آزمون بافت انجام شد و برای به­دست آوردن ضریب برجهندگی که می­تواند معیاری برای تعیین میزان کوفتگی خرمالو‏باشد، از روش صوتی ابداعی استفاده شد. بدین منظور میوه­های خرمالو از سه ارتفاع 10، 20 و 30 سانتی متری بر روی صفحه صلب دستگاه به­صورت آزاد رها شدند. نتایج: میانگین نیروی مورد نیاز برای نفوذ کردن به رقم D.virginianaبیشتر از رقم D.Kakiبود و با افزایش سرعت بارگذاری میانگین نیروی مورد نیاز برای نفوذ به هر دو رقم خرمالو افزایش یافت. با افزایش رسیدگی محصول میانگین انرژی نفوذ کاهش و با افزایش سرعت بارگذاری میانگین نیروی نفوذی افزایش یافت. تفاوت مقادیر میانگین ضریب برجهندگی میوه­های خرمالو که از سه ارتفاع متفاوت رها شده بودند، در هر سه زمان برداشت و برای هر دو رقم در سطح احتمال یک درصد معنی‏دار بود. از آن­جایی که ضریب برجهندگی معیاری از کوفتگی می­باشد بنابراین ضریب برجهندگی کوچک­تر بیانگر انرژی جذب شده بیشتر توسط میوه و احتمال صدمه کوفتگی بیشتر است. زمانی­که خرمالو به­صورت نارس و یا حداقل نیمه رسیده (بلوغ تجاری) روانه بازار شود، صدمات مکانیکی به­طور قابل توجهی کاهش می‏یابد.
    کلید واژگان
    انرژی نفوذ
    خرمالو
    صدمه مکانیکی
    ضریب برجهندگی
    نیروی نفوذ

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
    گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
    گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
    گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_10566.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375048

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب