• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مکانیسم فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسید جنتیسیک در پایداری اکسیداتیو روغن‌های زیتون و سویا

    (ندگان)پدیدآور
    مردانی قهفرخی, آزادهفرهوش, رضاشریف, علی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: بررسی مکانیسم فعالیت برخی آنتی‌اکسیدان‌های فنلی با استفاده از روابط سینتیکی. هدف: تعیین مکانیسم فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسید جنتیسیک در روغن‌های زیتون و سویا. روش کار: در این پژوهش فرایند خوداکسایشی روغن‌های تخلیص شده زیتون و سویا در حضور غلظت‌های 02/0، 04/0، 08/0، 16/0 و 32/0 درصد اسید جنتیسیک و در دماهای 60، 80، 100 و 120 درجه سانتیگراد با پایش عدد پراکسید و محاسبه پارامترهای سینتیکی مختلف از قبیل فاکتور حمایتی (F) ، نسبت سرعت اکسایش (ORR) و فعالیت آنتی‌اکسیدان (A) ارزیابی گردید و مکانیسم فعالیت اسید جنتیسیک با استفاده از این روابط سینتیکی مشخص گردید. نتایج: بررسی مکانیسم فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسید جنتیسیک توسط پارامترهای سینتیکی گویای شرکت این ترکیب در واکنش اصلی پایانی اکسایش (ROO• + InH ® ROOH + In•)  در رقابت با واکنش مرحله انتشار فرایند اکسایش روغن‌ها(ROO• + RH ® ROOH + R•) بود. در روغن سویا به دلیل درصد بالاتر اسید‌های چند غیراشباعی افزایش غلظت اسید جنتیسیک تا سطوح بالا، موجب افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی این ترکیب گردید، در حالی که در روغن زیتون به سبب بالاتر بودن مقادیر اسید چرب تک‌غیراشباع آن (اسید اولئیک)، افزایش غلظت حالت پرواکسیدانی به اسید جنتیسیک بخشید و شرکت این آنتی‌اکسیدان در واکنش جانبی (InH + ROOH ® In• + R• + H2O) را به دنبال داشت. نتیجه‌گیری نهایی: اسید جنتیسیک به عنوان یک آنتی‌اکسیدان فنلی بدون تولید رادیکال‌های آزاد فعال و مضر توانایی کاهش سرعت فرایند اکسایش در روغن‌های زیتون و سویا را دارا بود.
    کلید واژگان
    اسید جنتیسیک
    روغن‌های گیاهی
    مکانیسم فعالیت آنتی‌اکسیدانی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
    علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_10564.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375046

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب