• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ویژگی‎های فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزوم‎های حاوی بتا- سیتواسترول

    (ندگان)پدیدآور
    پورجاهد, عاطفهعباسی, حبیب الهصفاریان, نسیم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: در سال‎های اخیر، از فیتواسترول‎ها، به منظور کاهش جذب کلسترول در رژیم غذایی استفاده شده است. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آن‎ها در آب و روغن، افزودن فیتواسترول‎ها را به مواد غذایی با مشکل مواجه می‎کند. هدف: هدف از این پژوهش بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی فیتواسترول‎ها به کمک نانولیپوزوم‎ها است. روش کار: در این مطالعه، نانولیپوزوم‎های حاوی بتا- سیتواسترول از غلظت‎های مختلف لسیتین سویا و کلسترول به روش هیدراسیون لایه نازک تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. طیف‎سنجی مادون قرمز (FTIR) برای مطالعه برهم‎کنش گروه‎های عاملی مواد افزودنی مختلف در ترکیب نانولیپوزوم‎ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که برهم‎کنش بین بتا- سیتواسترول و نانولیپوزوم‎ها از نوع پیوند هیدروژنی است. میانگین قطر حجمی ذرات، شاخص پراکندگی، پتانسیل زتا، پایداری فیزیکی و pH نانولیپوزوم‎های تولید شده بررسی گردید. نتایج: میانگین قطر حجمی ذرات بین 90 تا 100 نانومتر بود. افزودن کلسترول به نمونه‎ها، میانگین قطر حجمی نانولیپوزم‎ها را به مقداری کم و به صورت معناداری (05/0>P) افزایش داد، با این حال، موجب کاهش معنادار پتانسیل زتا (05/0>P) و پایداری بیشتر نمونه‎ها در دماهای مختلف گردید. همچنین pH نمونه‎ها به محدوده خنثی نزدیک بود که ثابت می‎کند استفاده از این نانولیپوزوم‎ها تاثیری در تغییر pH مواد غذایی ندارد. P) افزایش داد، با این حال، موجب کاهش معنادار پتانسیل زتا (05/0>P) و پایداری بیشتر نمونه‎ها در دماهای مختلف گردید. همچنین pH نمونه‎ها به محدوده خنثی نزدیک بود که ثابت می‎کند استفاده از این نانولیپوزوم‎ها تاثیری در تغییر pH مواد غذایی ندارد. P) و پایداری بیشتر نمونه‎ها در دماهای مختلف گردید. همچنین pH نمونه‎ها به محدوده خنثی نزدیک بود که ثابت می‎کند استفاده از این نانولیپوزوم‎ها تاثیری در تغییر pH مواد غذایی ندارد. نتیجه گیری نهایی: بهترین نتایج برای نمونه حاوی 06/0 گرم کلسترول به دست آمد که علیرغم اندازه ذره تا حدودی بزرگ‎تر، از نظر پتانسیل زتا، پایداری فیزیکی و pH،مطلوب‎تر از سایر نمونه‎ها بود.
    کلید واژگان
    بتا- سیتواسترول
    نانولیپوزوم
    اندازه ذره
    پایداری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
    گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
    دانش آموخته شیمی کاربردی

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_10562.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375044

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب