اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگیهای آنتیاکسیدانی میوه زغالاخته طی انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
اسماعیلی, نیرنقشبند حسنی, رحیمزارع نهندی, فریبرز
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: میوه زغالاخته بالاترین مقادیر آنتوسیانینها، فنلها و فعالیت آنتیاکسیدانی را در میان بسیاری از میوههای دیگر بهخود اختصاص داده است.میزان ترکیبات شیمیایی و کیفیت میوه بستگی به عوامل متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها زمان برداشت است. هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی اثر زمان برداشت بر برخی ویژگیهای شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی میوههای زغالاخته طی انبارمانیآن انجام گرفت. روشکار: برای این منظورمیوه یک ژنوتیپ تجاری زغالاخته در دو زمان برداشت ( برداشت اول با میوه به رنگ قرمز روشن  و برداشت دوم با میوه به رنگ قرمز تیره) برداشت شد. بهمنظور بررسی ویژگیهای مختلف شیمیایی از قبیل میزان فنل کل، فلاونوئید کل، تاننهای محلول، آنتوسیانین کل، کاروتنوئید کل ، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و میزان مالوندیآلدهید طی نگهداری (0، 7، 14 و 21 روز ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج : با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول انبارمانی، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدکل، آنتوسیانینها با افزایش طول دوره نگهداری در انبار در برداشت اول نسبت به برداشت دوم بهطور معنیداری (01/0 Pنتیجه گیری کلی : بطور کلی میوههای مربوط به برداشت دوم در مقایسه با میوههای برداشت اول دارای مقادیر بیشتری از نظر ترکیبات کاروتنوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با سایر ترکیبات بیوشیمیایی میوه زغالاخته در طول دوره انبار مانی بودند. مطابق نتایج حاصله مناسبترین زمان انبارمانی با قابلیت مناسب آنتیاکسیدانی  برای میوههای زمان برداشت اول هفته اول انبارمانی (هفت روز) و برای میوههای برداشت دوم تا هفته دوم انبارمانی (چهارده روز) بودند.
کلید واژگان
انبارمانیآنتیاکسیدانهای میوه
پراکسیداسیون لیپیدی
رسیدگی میوه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریزگروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-515X2676-5691



