• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی میوه زغال‌اخته طی انبارمانی

    (ندگان)پدیدآور
    اسماعیلی, نیرنقش‌بند‌ حسنی, رحیمزارع نهندی, فریبرز
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: میوه زغال­اخته بالاترین مقادیر آنتوسیانین­ها، فنل‌ها و فعالیت آنتی­اکسیدانی را در میان بسیاری از میوه­های دیگر به­خود اختصاص داده است.میزان ترکیبات شیمیایی و کیفیت میوه بستگی به عوامل متعددی دارد که یکی از مهمترین آن‌ها زمان برداشت است. هدف: این پژوهش به‌منظور بررسی اثر زمان برداشت بر برخی ویژگی­های شیمیایی و خواص آنتی­اکسیدانی میوه­های زغال­اخته طی انبارمانیآن انجام گرفت. روش­کار: برای این منظورمیوه یک ژنوتیپ تجاری زغال­اخته در دو زمان برداشت ( برداشت اول با میوه به رنگ قرمز روشن  و برداشت دوم با میوه به رنگ قرمز تیره) برداشت شد. به‌منظور بررسی ویژگی­های مختلف شیمیایی از قبیل میزان فنل کل­، فلاونوئید­ کل، تانن­های محلول، آنتوسیانین­­ کل، کاروتنوئید کل ­­، ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل­ و میزان مالون­دی­آلدهید طی نگهداری (0، 7، 14 و 21 روز ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج : با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول انبارمانی، میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدکل، آنتوسیانین­ها با افزایش طول دوره نگهداری در انبار در برداشت اول نسبت به برداشت دوم به­طور معنی­­داری (01/0 Pنتیجه گیری کلی : بطور کلی میوه­های مربوط به برداشت دوم در مقایسه با میوه­های برداشت اول دارای مقادیر بیشتری از نظر ترکیبات کاروتنوئیدی و فعالیت آنتی­اکسیدانی در مقایسه با سایر ترکیبات بیوشیمیایی میوه زغال­اخته در طول دوره انبار مانی بودند. مطابق نتایج حاصله مناسبترین زمان انبار­مانی با قابلیت مناسب آنتی­اکسیدانی  برای میوه­های زمان برداشت اول هفته اول انبارمانی (هفت روز) و برای میوه­های برداشت دوم تا هفته دوم انبارمانی (چهارده روز) بودند.
    کلید واژگان
    انبارمانی
    آنتی‌اکسیدان‌های میوه
    پراکسیداسیون لیپیدی
    رسیدگی میوه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
    گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
    گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_10559.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375041

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب