تاثیر افزودن سیترات برروی ویژگیهای فیزیکیشیمیایی دوغ حاوی آغازگرهای سیترات مثبت
(ندگان)پدیدآور
حسینی, مریمحصاری, جواداحمدزاده, سمیراجدیری, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش با هدف افزایش آرومای کرهای دوغ صنعتی، از تری سدیم سیترات در غلظتهای 30،10 و50 ppm در فرمولاسیون دوغ استفاده شده و میزان دوفاز شدن، اسیدیته ودیاستیل تولیدی در طی روزهای نگهداری (1-30 روز) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن سیترات باعث کاهش اسیدیته شد و با گذشت زمان میزان اسیدیته افزایش یافت. حداقل میزان اسیدیته برای تیمار50 ppmو ماکزیمم میزان آن مربوط به تیمار کنترل در روز اول دوره نگهداری بود. همچنین بین تیمارها در طول دوره نگهداری از نظر میزان اسیدیته اختلاف معنیدار بود (05/0>(P. اختلاف آماری معنیداری در میزان دوفازشدن بین همه تیمارها در دوره نگهداری 30 روزه وجود داشت (05/0>P). حداقل میزان دوفاز شدن مربوط به تیمار با غلظت 50ppm در روز اول دوره نگهداری بود و بیشترین میزان دوفاز شدن نیز مربوط به تیمار کنترل در روز 30 ام بود. همچنین با افزایش غلظت نمک تری سدیم سیترات، میزان دوفاز شدن در طی دورههای نگهداری کاهش یافت. میزان دیاستیل تولیدی نیز با افزایش غلظت تریسیترات سدیم افزایش یافت که ماکزیمم میزان دیاستیل تولیدی مربوط به نمونه ppm50 بود که ناشی از تاثیر مثبت تریسدیم سیترات، بر ویژگیهای کیفی و آرومایی محصول بود.
کلید واژگان
آغازگرمزوفیلتری سدیم سیترات
دوغ
ویژگیهای فیزیکیشیمیایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
مدیر تحقیق و توسعه پگاه آذربایجان شرقی
شاپا
2008-515X2676-5691



