• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر افزودن سیترات برروی ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی دوغ حاوی آغازگرهای سیترات مثبت

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, مریمحصاری, جواداحمدزاده, سمیراجدیری, حسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش با هدف افزایش آرومای کره­ای دوغ صنعتی، از تری سدیم سیترات در غلظت­های 30،10 و50 ppm در فرمولاسیون دوغ استفاده شده و میزان دوفاز شدن، اسیدیته ودی­استیل تولیدی در طی روزهای نگهداری (1-30 روز) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن سیترات باعث کاهش اسیدیته شد و با گذشت زمان میزان اسیدیته افزایش یافت. حداقل میزان اسیدیته برای تیمار50 ppmو ماکزیمم میزان آن مربوط به تیمار کنترل در روز اول دوره نگهداری بود. همچنین بین تیمارها در طول دوره نگهداری از نظر میزان اسیدیته اختلاف معنی­دار بود (05/0>(P. اختلاف آماری معنی­داری در میزان دوفاز­شدن بین همه تیمارها در دوره نگهداری 30 روزه وجود داشت (05/0>P). حداقل میزان دوفاز شدن مربوط به تیمار با غلظت 50ppm در روز اول دوره نگهداری بود و بیشترین میزان دوفاز شدن نیز مربوط به تیمار کنترل در روز 30 ام بود. همچنین با افزایش غلظت نمک تری سدیم سیترات، میزان دوفاز شدن در طی دوره­های نگهداری کاهش یافت. میزان دی­استیل تولیدی نیز با افزایش غلظت تری­سیترات سدیم افزایش یافت که ماکزیمم میزان دی­استیل تولیدی مربوط به نمونه ppm50 بود که ناشی از تاثیر مثبت تری­سدیم سیترات، بر ویژگی­های کیفی و آرومایی محصول بود.
    کلید واژگان
    آغازگرمزوفیل
    تری سدیم سیترات
    دوغ
    ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    مدیر تحقیق و توسعه پگاه آذربایجان شرقی

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_7955.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374956

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب