مدلسازی خشککردن توت سیاه با سامانه مادونقرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی
(ندگان)پدیدآور
اسدی امیرآبادی, علیرضاشوندی, مهدیکاشانی نژاد, مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شاه توت سرشار از پلی فنلها و آنتوسیانینها است که خشککردن و نگهداری آن میتواند ارزشمند باشد. استفاده از تابش مادون قرمز بهعنوان یک روش مناسب در خشککردن میتواند باعث کاهش زمان خشککردن و کاهش هزینههای فرایند میشود. اثر توانهایw  120، 180، 240 لامپ مادون قرمز،  فاصلههای cm 5، 10 و 15  نمونه از لامپ و زمان خشککردن بر خشکشدن توت سیاه مورد بررسی قرار گرفت. مدلسازی خشکشدن توت سیاه به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی با چهار ورودی توان، فاصله لامپ و زمان خشککردنو یک خروجی درصد کاهش رطوبت انجام شد. مشخص شد که با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونهها از لامپ مادون قرمز، سرعت خشککردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه بهطور معنی داری (P2=). زمان خشککردن بهعنوان مؤثرترین عامل برای کنترل کاهش رطوبت توت سیاه با استفاده از آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه معرفی شد.
کلید واژگان
خشک کردنشبکه عصبی
الگوریتم ژنتیک
توت سیاه
پیشگویی
مادون قرمز دو طرفه
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان
شاپا
2476-47872476-4795




