• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدل‌سازی خشک‌کردن توت سیاه با سامانه مادون‌قرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی

    (ندگان)پدیدآور
    اسدی امیرآبادی, علیرضاشوندی, مهدیکاشانی نژاد, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.176 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شاه توت سرشار از پلی فنل­ها و آنتوسیانین­ها است که خشک‌کردن و نگه‌داری آن می­تواند ارزشمند باشد. استفاده از تابش مادون قرمز به‌عنوان یک روش مناسب در خشک‌کردن می‌تواند باعث کاهش زمان خشک‌کردن و کاهش هزینه‌های فرایند می­شود. اثر توان­هایw  120، 180، 240 لامپ مادون قرمز،  فاصله­های cm 5، 10 و 15  نمونه از لامپ و زمان خشک‌کردن بر خشک‌شدن توت سیاه مورد بررسی قرار گرفت. مدل­سازی خشک‌شدن توت سیاه به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی با چهار ورودی توان، فاصله لامپ و زمان خشک‌کردنو یک خروجی درصد کاهش رطوبت انجام شد. مشخص شد که با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونه­ها از لامپ مادون قرمز، سرعت خشک‌کردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه به‌طور معنی داری (P2=). زمان خشک‌کردن به‌عنوان مؤثرترین عامل برای کنترل کاهش رطوبت توت سیاه با استفاده از آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه معرفی شد.
    کلید واژگان
    خشک کردن
    شبکه عصبی
    الگوریتم ژنتیک
    توت سیاه
    پیشگویی
    مادون قرمز دو طرفه
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-01-21
    1398-11-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2972.1723
    http://jift.irost.ir/article_933.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367777

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب