فناوریهای نوین غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
آنالیز ترکیب شیمیایی و ویژگیهای کیفی کره کاکائو از تولیدکنندگان مختلف: بررسی مقایسه ای
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-10-23)کره کاکائو یک محصول بسیار ارزشمند و تطبیق پذیر با کاربردهای گسترده است. به دلیل خواص ذوب منحصر به فرد و توانایی حل کردن سایر مواد تشکیل دهنده، جزء حیاتی شکلات است. بنابراین، ارزیابی ویژگیهای ترکیبی کره کاکائو از منابع ...
-
ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزدرون پوشانی شده با آلژینات سدیم و موسیلاژ دانه بالانگو
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-10-23)این مطالعه با هدف بهبود میزان ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در شرایط سخت انجام شد؛ بنابراین، از روش ریزدرون پوشانی اکستروژن به همراه موسیلاژ دانه بالنگو (Lalemantia royleana) به عنوان لایه دوم ریزدرونپوشانی در ...
-
بررسی خصوصیات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و فیزیکوشیمیایی فیلم فعال بر پایه پروتئین آب پنیر حاوی آنتوسیانین انار و انگور قرمز و نانو ذرات اکسید روی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-07-23)بسته های فعال ضد میکروب نانو کامپوزیت های فلزی نسل جدیدی از بسته ها با ساختار نانو هستند که از ترکیب مستقیم نانوذرات فلزی با بسپار زمینه ای تولید می شوند. این تحقیق با هدف بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و ضد ...
-
توسعه یک سامانه بینایی ماشین هوشمند به منظور کیفیتسنجی برخط شلتوک
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-07-23)روشهایی که به طور معمول برای شناسایی شلتوکهای پوک از سالم مورد استفاده قرار میگیرند، اغلب زمانبر و هزینهبر هستند. به همین دلیل، در این پژوهش روشی هوشمند و سریع مبتنی بر بینایی ماشین و شبکههای عصبی مصنوعی بهمنظور ...
-
ارزیابی تازگی گوشت مرغ با استفاده از روشهای ماشین بویایی و شبکههای عصبی مصنوعی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-07-23)امروزه توجه ویژه بشر به کیفیت مواد غذایی موجب شده تا روشهای سریع، آسان و غیرمخرب نظیر ماشین بویایی برای ارزیابی ویژگیهای کیفی این مواد به کار گرفته شود. گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی است و تازگی مهمترین ویژگی کیفی آن ...
-
اثرات فرآیند پخت به روش اهمیک بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قارچ خوراکی دکمه ای
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)در این تحقیق از روش حرارتدهی اهمیک جهت کاهش محتوای رطوبت قارچ دکمهای سفید ((Agaricus bisporus استفاده شد. هدف از این تحقیق بررسی برخی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی قارچ دکمه ای در پایان فرایند اهمیک است. در این تحقیق سه ...
-
بررسی آزمایشگاهی رفتار صعود قطره روغنهای خوراکی زیتون و کلزا در حضور یک پایدار کننده غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)امروزه با افزایش چشمگیر کاربرد صنایع غذایی در زندگی روزمره، بررسی رفتار هیدرودینامیک انواع مختلف روغنها در حضور پایدارکنندههای غذایی اهمیت زیادی پیدا کرده است. در مطالعه حاضر رفتار دو قطره روغن خوراکی زیتون و کلزا درون ...
-
مقایسه اثر اسانس پونهسای انبوه (Nepeta glomerulosa) و نانوامولسیون آن بر ویژگیهای کیفی سس مایونز
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)هدف از این پژوهش بررسی اثر اسانس و نانوامولسیون پونهسای انبوه (Nepeta glomerulus) بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در حفظ کیفیت سس مایونز پرچرب طی 6 هفته نگهداری در دمای ºC 35 بود. نانوامولسیون این اسانس به کمک انرژی فراصوت ...
-
بررسی خواص ضد میکروبی و فیزیکوشیمیایی فیلم خوراکی بر پایه کازئینات سدیم حاوی عصاره گزنه
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)افزودن ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی به بسته بندی مواد غذایی یکی از روش های مرسوم تولید بسته بندیهای فعال است. عصاره گیاه گزنه دارای خاصیت ضد باکتریایی در برابر هر دو نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی می باشد. در این پژوهش، ...
-
شبیهسازی اجزای محدود و توسعه یک سامانه طیفنگاری نوری- صوتی بر پایه LED برای ارزیابی کیفی برخی مایعات غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)روش نوری- صوتی، یک روش حسگری، حاصل ترکیب روشهای نوری (اپتیکی) و صوتی میباشد. اثر نوری- صوتی حاصل ایجاد گرمای محلی در اثر جذب انرژی نور، انبساط آنی ماده، ایجاد فشار و تولید نشر صوتی در ماده است. در این مطالعه بهمنظور ...
-
ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی سیب خشک پوشش داده شده با کونژوگه ایزوله پروتئین آب پنیر- اینولین و عصاره سیب
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)در این پژوهش تاثیر پوشش کونژوگه های میلارد ایزوله پروتئین آب پنیر- اینولین (1:1 و 1:2 وزنی: وزنی) و عصاره تفاله سیب (200 و 300 پی پی ام) به عنوان جایگزین متابی سولفیت سدیم، بر کیفیت سیب خشک شده، مورد بررسی قرار گرفت. ...
-
طبقهبندی میوه زالزالک بر مبنای رسیدگی با استفاده از ماشین بینایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)ازارپسندی محصولات تولیدی به طور گستردهای به ظاهر آن ها بستگی دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر توسعه الگوریتمهایی برای استخراج، انتخاب، و طبقهبندی ویژگیهای تصاویر نمونههای زالزالک به منظور طبقهبندی آنها بر اساس سطح رسیدگی ...
-
بررسی و مدلسازی خواص لیموشیرین با پوششهای مختلف در شرایط انبارمانی با مدلهای شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)استفاده از پوششهای خوراکی یکی از مؤثرترین راهها در حفظ کیفیت میوهها است. در این پژوهش کیفیت میوه لیموشیرین در قالب طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی با پوشش خوراکی نانوکامپوزیت کیتوسان-رس در سه سطح، روغن زیتون و واکس کارنوبا ...
-
تولید فیلم های خوراکی بر پایه صمغ دانه اسفرزه غنی شده با اسانس لعل کوهستان
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)فیلمها و پوششهای خوراکی لایه نازکی از پلیمرهای زیستی هستند که به عنوان پوشش مواد غذایی مورد استفاده قرار می-گیرند. به دلیل معایب متعدد مواد بستهبندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات بسته بندی به درون مواد غذایی، ایجاد آلودگی ...
-
بهینهسازی استخراج ترکیبات زیستفعال از اندام هوایی پروانش به کمک مایکروویو
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)در این مطالعه استخراج ترکیبات زیستفعال از اندام هوایی پروانش با کمک مایکروویو بر اساس روششناسی سطح-پاسخ و طرح باکس-بنکن بررسی و بهینهیابی شد. قدرت مایکروویو (100-300 وات)، نسبت نمونه به حلال (1:20-1:40 وزنی/حجمی) و ﻣﺪت ...
-
مدلسازی سینتیک تغییرات حسی و رنگ جوانههای گندم تازه رقم پارسی حاوی پوشش موسیلاژ دانه ریحان در بستهبندی MAP
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)فعالیت متابولیکی و تعرق و سرعت تنفس بالای جوانهها سبب کاهش کیفیت آنها میشود. استفاده از پوشش و بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در حفظ و افزایش کیفیت میوه و سبزی پس از برداشت موثر است. اصلاح فضای داخل بسته با تعامل بین ...
-
تأثیر روشهای مختلف استخراج بر ویژگیهای فیبر حاصل از پودر تفاله زیتون چربیزدایی شده
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)هدف از پژوهش حاضر مقایسه تأثیر روشهای استخراج سبز (آنزیمی و فراصوت) و متداول (شیمیایی به کمک حلال اسیدی و قلیایی) بر بازدهی (فیبر رژیمی کل(TDF)، فیبر محلول (SDF) و فیبر نامحلول(IDF))، ترکیب شیمیایی و خواص آبپوشی فیبر تفاله ...
-
توسعه یک روش غیر مخرب به منظور تعیین ویژگیهای بافتی نان باگت با استفاده از سنسور ارتعاشسنج لیزر داپلر
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-10-23)یافتن راهی غیرمخرب برای ارزیابی سریع تغییرات بافت نان طی مدت نگهداری کمک شایانی به پژوهشگران برای بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری نان میکند. در این راستا، در این پژوهش تغییرات پارامترهای ارتعاش ...
-
تهیه سس مایونز کم چرب با استفاده از نشاسته سیب زمینی اصلاح شده با روش کربوکسی متیله-فسفوریله حاوی نانوکیتوزان
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-10-23)یکی از اولین اصولی که در اکثر رژیمهای غذایی به آن تأکید میشود، کاهش مصرف چربی روزانه است. از این جهت بکارگیری جایگزین های مناسب برای چربی ها در فرمولاسیون فرآورده های غذایی می تواند سلامت مصرف کنندگان را تضمین نماید. با ...
-
الکتروریسی سینامالدهید در نانوالیاف کیتوزان/پلیکاپرولاکتون: بررسی ویژگی-های فیزیکومکانیکی، ساختاری و ضدمیکروبی جهت اهداف بستهبندی زیستی مواد غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-04-21)توسعه نانوالیافهای الکتروریسی ضدمیکروبی یکی از جدیدترین رویکردها در زمینه بستهبندی زیستی مواد غذایی است. در مطالعه حاضر، نانوالیافهای ضدمیکروبی جدید بر پایه کیتوزان (CS)/پلیکاپرولاکتون (PCL) حاوی سینامالدهید (CIN) در ...