فناوریهای نوین غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
کاربرد پسماندهای طبیعی در تولید بستهبندیهای فعال برای نگهداری مواد غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)امروزه استفاده از بستهبندیهای پلاستیکی در مواد غذایی، به دلیل عدم تجزیهپذیری و دوام طولانی در محیط زیست و همچنین آزادسازی مواد سمی به درون غذا و حتی محیط زیست، موجب نگرانی مصرفکنندگان شده است. بنابراین طراحی و ساخت ...
-
فرآیند تولید شیره خرما با گرمایش اهمی تحت خلا: ارزیابی تأثیر گرادیان ولتاژ و فشار بر مصرف انرژی، راندمان و ویژگیهای کیفی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)در این مطالعه، تولید و ارزیابی کیفی شیره خرما با استفاده از سامانه گرمایش اهمی تحت خلا مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی، مقایسه عملکرد این فناوری نوین با روشهای سنتی (گرمایش مستقیم) در زمینه مصرف انرژی، حفظ کیفیت محصول و ...
-
ارزیابی اثر چای کمپوست بر عملکرد گوجه فرنگی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)این مطالعه با هدف بررسی تأثیر چای کمپوست به عنوان کود مایع بر عملکرد گوجهفرنگی هیبرید ایزابلا انجام شد. در این تحقیق، 30 گیاهچه گوجهفرنگی در دو ردیف گلخانه کشت شدند و به هر بوته 150 سیسی چای کمپوست با (EC 1.8) اضافه ...
-
شبیهسازی اثر پارامترهای عملکردی شیر تزریقشده بر شاخصهای فیزیکی محفظه خشککن پاششی بهروش CFD
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)یکی از انواع فرآیندهای خشککردن، خشککردن پاششی است، که برای خشککردن محلولها استفاده میشود. در این روش، کیفیت و خواص مورد انتظار پودر خشکشده به پارامترهای طراحی، پارامترهای عملکردی و خواص محلول بستگی دارد. لذا هدف از ...
-
بهینه سازی ریزدرونپوشانی اسانس لیموترش ایرانی (Citrus latifolia) به روش خشککن بستر شناور
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)امروزه در صنعت غذا درونپوشانی به کمک خشککن بستر شناور، بهدلیل اثرات محافظتی آن از مواد روغنی حساس مانند اسانسها، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق، اسانس لیموترش ایرانی در نسبتهای ( ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد) با استفاده ...
-
مقایسه مدلسازی با روش منطق فازی و طرح مخلوط در پیش بینی فرمولاسیون تولید نانوامولسیون اسانس روغنی کاکوتی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2025-01-20)کاکوتی که دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی قابلتوجهی است، میتواند با استفاده از نانوامولسیون، قابلیت دسترسی و جذب بهتری را در بدن فراهم کند. با تولید این نوع امولسیون به روش آب مادون بحرانی به دلیل اندازه کوچک ذرات، ...
-
ارزیابی اثرات اسانس درمنه خزری (Artemisia annua L) بر خواص فیزیکومکانیکی، ساختاری و ضدمیکروبی فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین ماهی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)در مطالعه حاضر، فیلم ضدمیکروبی جدید بر پایه ژلاتین ماهی (FG)/کربوکسیمتیلسلولز (CMC)/صمغ فارسی (PG) حاوی اسانس درمنه خزری (AEO) در سه سطح مختلف (5/0، 1 و 5/1%، وزنی/حجمی) از طریق روش قالبگیری ساخته شد و ویژگیهای ...
-
اثر روشهای استخراج اهمیک، کربن دی اکسید با فشار بالا (HPCD) و ماسراسیون بر ترکیبات زیستفعال جلبک قهوهای ایرانی (Nizimuddinia zanardini)
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)جلبکهای دریایی منبعی سرشار از ترکیبات زیستفعال با کاربرد امیدوارکننده به عنوان مواد غذایی با خواص عملکردی و آثار درمانی هستند. هدف از این پژوهش بررسی اثرات متغیرهای دما و زمان در روشهای استخراج اهمیک، کربن دی اکسید با ...
-
توسعه ویژگی های نانو ببوکامپوزیت هوشمند PVA/NC/PCL با استفاده از فاژ E.coli : بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و فعالیت ضد میکروبی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)پیشرفتهای اخیر در صنعت بستهبندی، توسعه راهحلهای نوآورانهای مانند بسته بندی فعال و هوشمند را ممکن ساخته است. در میان این نوآوریها، الکتروریسی بهعنوان یک تکنیک امیدوارکننده برای ساخت مواد بستهبندی نانوالیافی با نسبت ...
-
اسیدزدایی از روغن های گیاهی با استفاده از تقطیر مولکولی مسیر کوتاه: مدل سازی و شبیه سازی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)تصفیه فیزیکی روغنهای گیاهی به منظور به دست آوردن روغنهای سالمتر، اجتناب از افت روغن و کاهش ضایعات تصفیه دارای کاربرد است. اسیدزدایی یا جداسازی اسیدهای چرب آزاد یک مرحله ضروری در تصفیه فیزیکی روغنهای گیاهی است. هدف پژوهش ...
-
مدلسازی و بهینه سازی خشک کردن نان بیات با سه خشک کن مختلف
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی فرآیند خشک کردن نان تا رطوبت نسبی 8% با استفاده از سه خشک کن مختلف همرفتی ، میکرو ویو و ترکیبی همرفت- میکروویو می باشد. آزمایشها با استفاده از روش سطح پاسخ و طراحی مرکب مرکزی آنالیز و طراحی ...
-
ویژگیهای رئولوژیکی محلول صمغ دانه مرو: تأثیر غلظتهای مختلف اسید آسکوربیک، اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-10-22)در این مطالعه تأثیر اسیدهای آلی خوراکی در دو غلظت بر ویسکوزیته و رفتار رئولوژیکی محلول صمغ دانه مرو بررسی شد. مقادیر ویسکوزیته ظاهری محلول صمغ دانه مرو تهیهشده در سیستم مدل اسیدهای آلی (5/0%) برای اسیدهای آسکوربیک، سیتریک، ...
-
تاثیر غنیسازی شکلات داغ با پودر هویج بر ویژگیهای کیفی آن
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)چکیدهشکلات داغ، یک نوشیدنی داغ بر پایهی پودر کاکائو است که مصرف آن در سالهای اخیر در حال گسترش است. به دلیل اینکه در فرآوری پودر پایه شکلات داغ، مقادیری از مواد مغذی آن از بین میرود، غنیسازی آن موردتوجه محققین قرارگرفته ...
-
پیشبینی و بهینهسازی پارامترهای رئولوژیکی نشاسته سیبزمینی اصلاح شده با پلاسمای سرد
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)در این تحقیق نشاسته سیبزمینی توسط پلاسمای سرد تیمار و سپس در دماهای مختلف خشک شد. پلاسمای سرد با استفاده از یک راکتور پلاسما شامل الکترودهای مسی و فولادی، ولتاژ kV 20، با جریان mA 3 دارای HZ 50، با کمک هوای اتمسفر تولید ...
-
استفاده از سیستم استنتاج تطبیقی فازی-عصبی برای تخمین انتقال جرم هنگام خشککردن همرفتی جوانههای کینوا تیمارشده با مایکروویو
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)سیستم استنتاج تطبیقی فازی-عصبی (انفیس) یک روش جدید برای مدلسازی و مطالعه سینتیک انتقال جرم و حرارت هنگام فرآوری مواد غذایی است. در این پژوهش اثر زمان تیماردهی با مایکروویو بر سرعت افت رطوبت، ضریب نفوذ مؤثر رطوبت و آبگیری ...
-
امکان سنجی کاربرد طیف سنج تحرک یونی در تلفیق با روشهای شیمی سنجی در تشخیص رنگهای سنتزی در آب آلبالو و زرشک
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)این مطالعه با هدف استفاده از طیفسنج تحرک یونی مجهز به سامانه یونیزاسیون تخلیه کرونا (IMS-CDI) همراه با روشهای شیمی سنجی برای تشخیص تقلب در آب آلبالو و زرشک با سه رنگ مصنوعی رایج شامل آلورا قرمز، پونسو 4R و کارموزین ...
-
بررسی تجربی و بهینهسازی پارامترهای مؤثر بر استخراج ماده ضد سرطان نارینجین تحت امواج فراصوت
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)نارینجین یک داروی ضد اکسیداسیون و ضد سرطانی که برای سنتز برخی مواد مهم در زمینه علوم دارویی و پزشکی استفاده میشود. در این پژوهش ماده نارینجین از پوست پرتقال با استفاده حلال اتانول به روش اولتراسونیک استخراج میشود. طراحی ...
-
تعیین خلوص پودر فلفل سیاه به روش تصویربرداری فراطیفی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-07-22)بررسی میزان خلوص پودر فلفل سیاه با استفاده از روشهای آزمایشگاهی کاری پیچیده، زمانبر، پرهزینه، و نیازمند متخصص است. تصویربرداری فراطیفی به عنوان ابزار توانمندی در بررسی کیفیت محصولات مختلف مورد توجه محققین میباشد. در ...
-
تعیین خصوصیات شکلات سفید فراسودمند غنی شده با پوست انبه و تاگاتوز: تحقیق کاربردی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-04-20)امروزه با گسترش روز افزون دیابت و تمایل مصرف کنندگان به مصرف محصولات فراسودمند، فرمولاسیون محصولات رژیمی به طور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور در این تحقیق، از پودر پوست انبه در سطوح 0، 5، 10 و 15 درصد ...
-
مدل سازی کیفیت آردها براساس روش دیمتل فازی- تاپسیس
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2024-04-20)در خصوص بررسی میزان اهمیت ویژگی های فیزیکوشیمیایی بر کیفیت آرد تولیدی، با توجه به اینکه کیفیت آرد تابع بسیاری از پارامترهای فیزیکو شیمیایی است. بنابراین انتخاب مهم ترین ویژگی های فیزیکوشیمیایی برای بررسی کیفیت آرد در واقع ...



