فناوریهای نوین غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
اثرات فرآیند پخت به روش اهمیک بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قارچ خوراکی دکمه ای
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)در این تحقیق از روش حرارتدهی اهمیک جهت کاهش محتوای رطوبت قارچ دکمهای سفید ((Agaricus bisporus استفاده شد. هدف از این تحقیق بررسی برخی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی قارچ دکمه ای در پایان فرایند اهمیک است. در این تحقیق سه ...
-
بررسی آزمایشگاهی رفتار صعود قطره روغنهای خوراکی زیتون و کلزا در حضور یک پایدار کننده غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)امروزه با افزایش چشمگیر کاربرد صنایع غذایی در زندگی روزمره، بررسی رفتار هیدرودینامیک انواع مختلف روغنها در حضور پایدارکنندههای غذایی اهمیت زیادی پیدا کرده است. در مطالعه حاضر رفتار دو قطره روغن خوراکی زیتون و کلزا درون ...
-
ریزدرونپوشانی عصاره حاصل از هسته خرمای کبکاب (Phoenix dactylifera L. cv Kabkab) برشتهشده به روش خشککردن انجمادی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)این مطالعه با هدف بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی عصاره ریزدرونپوشانیشده هسته خرما انجام شد. عصاره هسته خرمای کبکاب (Phoenix dactylifera) برشته شده (دمای °C180 و 20 دقیقه) توسط ترکیب روش استخراج به کمک امواج فراصوت (دامنه ...
-
مقایسه اثر اسانس پونهسای انبوه (Nepeta glomerulosa) و نانوامولسیون آن بر ویژگیهای کیفی سس مایونز
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)هدف از این پژوهش بررسی اثر اسانس و نانوامولسیون پونهسای انبوه (Nepeta glomerulus) بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در حفظ کیفیت سس مایونز پرچرب طی 6 هفته نگهداری در دمای ºC 35 بود. نانوامولسیون این اسانس به کمک انرژی فراصوت ...
-
بررسی خواص ضد میکروبی و فیزیکوشیمیایی فیلم خوراکی بر پایه کازئینات سدیم حاوی عصاره گزنه
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)افزودن ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی به بسته بندی مواد غذایی یکی از روش های مرسوم تولید بسته بندیهای فعال است. عصاره گیاه گزنه دارای خاصیت ضد باکتریایی در برابر هر دو نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی می باشد. در این پژوهش، ...
-
شناسایی آسیب یخزدگی میوه پرتقال رقم تامسون با استفاده از روشهای طیفسنجی تبدیل فوریه-فروسرخ و تصویربرداری فراطیفی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-04-21)یخزدگی از جمله آسیبهای بسیار جدی برای میوه پرتقال محسوب میشود که طعم و کیفیت محصول را شدیداً تحت تأثیر قرار میدهد. تغییر طعم محصول حتی در فرآیندهای آبمیوهگیری میتواند سبب کاهش طعم آبمیوه تولیدی شود. تشخیص این آسیب ...
-
شبیهسازی اجزای محدود و توسعه یک سامانه طیفنگاری نوری- صوتی بر پایه LED برای ارزیابی کیفی برخی مایعات غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)روش نوری- صوتی، یک روش حسگری، حاصل ترکیب روشهای نوری (اپتیکی) و صوتی میباشد. اثر نوری- صوتی حاصل ایجاد گرمای محلی در اثر جذب انرژی نور، انبساط آنی ماده، ایجاد فشار و تولید نشر صوتی در ماده است. در این مطالعه بهمنظور ...
-
اثر اشباعیت اسید چرب پیوندیافته به کیتوزان بر خواص پودر روغن شاهدانه خشک شده به روش پاششی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)هدف از این پژوهش بررسی اثر اشباعیت اسید چرب پیوندیافته به کیتوزان(CS) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی پودرهای امولسیون پیکرینگ روغن شاهدانه خشکشده توسط دستگاه خشککن پاششی جدید مجهز به جمع کننده ذره الکترواستاتیک بود. ابتدا ...
-
ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی سیب خشک پوشش داده شده با کونژوگه ایزوله پروتئین آب پنیر- اینولین و عصاره سیب
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)در این پژوهش تاثیر پوشش کونژوگه های میلارد ایزوله پروتئین آب پنیر- اینولین (1:1 و 1:2 وزنی: وزنی) و عصاره تفاله سیب (200 و 300 پی پی ام) به عنوان جایگزین متابی سولفیت سدیم، بر کیفیت سیب خشک شده، مورد بررسی قرار گرفت. ...
-
طبقهبندی میوه زالزالک بر مبنای رسیدگی با استفاده از ماشین بینایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)ازارپسندی محصولات تولیدی به طور گستردهای به ظاهر آن ها بستگی دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر توسعه الگوریتمهایی برای استخراج، انتخاب، و طبقهبندی ویژگیهای تصاویر نمونههای زالزالک به منظور طبقهبندی آنها بر اساس سطح رسیدگی ...
-
بهینه سازی استخراج و ریزپوشانی ترکیبات رنگی ضایعات فرآوری گزنه (Urtica dioica)
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)پژوهش حاضر، با هدف بهینهسازی استخراج و ریزپوشانی ترکیبات رنگی موجود در ضایعات فرآوری گیاه دارویی گزنه انجامشد. روش سطح پاسخ برای بررسی اثرات متغیرهای مستقل غلظت حلال اتانول (با سه غلظت 100، 50 و 0درصد)، نسبت حلال به ماده ...
-
بررسی و مدلسازی خواص لیموشیرین با پوششهای مختلف در شرایط انبارمانی با مدلهای شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-07-23)استفاده از پوششهای خوراکی یکی از مؤثرترین راهها در حفظ کیفیت میوهها است. در این پژوهش کیفیت میوه لیموشیرین در قالب طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی با پوشش خوراکی نانوکامپوزیت کیتوسان-رس در سه سطح، روغن زیتون و واکس کارنوبا ...
-
تولید فیلم های خوراکی بر پایه صمغ دانه اسفرزه غنی شده با اسانس لعل کوهستان
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)فیلمها و پوششهای خوراکی لایه نازکی از پلیمرهای زیستی هستند که به عنوان پوشش مواد غذایی مورد استفاده قرار می-گیرند. به دلیل معایب متعدد مواد بستهبندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات بسته بندی به درون مواد غذایی، ایجاد آلودگی ...
-
بررسی اثرات شرایط خشک کردن هوای گرم بر برخی ویژگی های کیفی و زیست فعال برش های طالبی با استفاده از روش سطح پاسخ
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)خشککردن یک فناوری متداول است که مدت نگهداری طولانی پس از برداشت را برای محصولاتی مانند طالبی فراهم می کند. خشک کردن هوای گرم روشی است که در صورت بهینه شدن شرایط، ظاهر بهتر و خواص بافتی بهبود یافته را به محصول می دهد. در ...
-
بهینهسازی استخراج ترکیبات زیستفعال از اندام هوایی پروانش به کمک مایکروویو
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)در این مطالعه استخراج ترکیبات زیستفعال از اندام هوایی پروانش با کمک مایکروویو بر اساس روششناسی سطح-پاسخ و طرح باکس-بنکن بررسی و بهینهیابی شد. قدرت مایکروویو (100-300 وات)، نسبت نمونه به حلال (1:20-1:40 وزنی/حجمی) و ﻣﺪت ...
-
مدلسازی سینتیک تغییرات حسی و رنگ جوانههای گندم تازه رقم پارسی حاوی پوشش موسیلاژ دانه ریحان در بستهبندی MAP
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)فعالیت متابولیکی و تعرق و سرعت تنفس بالای جوانهها سبب کاهش کیفیت آنها میشود. استفاده از پوشش و بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در حفظ و افزایش کیفیت میوه و سبزی پس از برداشت موثر است. اصلاح فضای داخل بسته با تعامل بین ...
-
بررسی تأثیر تیمارهای فراصوت و آنزیم ترانسگلوتامیناز بر میزان راندمان، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ریزساختار پنیر سویا
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)پنیر سویا (توفو)، فرآورده شبهلبنی است که از طریق انعقاد شیرسویا به کمک مواد منعقدکننده تهیه میشود. پژوهش پیشرو با هدف بررسی تأثیر تیمارهای آنزیمی ترانسگلوتامیناز (TG) و فراصوت بر میزان راندمان تولید، ویژگیهای ...
-
تأثیر روشهای مختلف استخراج بر ویژگیهای فیبر حاصل از پودر تفاله زیتون چربیزدایی شده
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2023-01-21)هدف از پژوهش حاضر مقایسه تأثیر روشهای استخراج سبز (آنزیمی و فراصوت) و متداول (شیمیایی به کمک حلال اسیدی و قلیایی) بر بازدهی (فیبر رژیمی کل(TDF)، فیبر محلول (SDF) و فیبر نامحلول(IDF))، ترکیب شیمیایی و خواص آبپوشی فیبر تفاله ...
-
تهیه و شناسایی میکروکریستالین سلولز از پسماند الیاف یونجه (Medicago sativa) به عنوان افزودنی مواد غذایی
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-10-23)در این پژوهش ترکیب میکروکریستالین سلولز از پسماند یونجه باقیمانده پس از استخراج رنگدانههای طبیعی کلروفیل و کاروتن، سنتز و با نمونه استاندارد مقایسه شده است. در فرآیند سنتز این ترکیب، تیمارهای شیمیایی شامل واکسزدایی، ...
-
توسعه یک روش غیر مخرب به منظور تعیین ویژگیهای بافتی نان باگت با استفاده از سنسور ارتعاشسنج لیزر داپلر
(ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2022-10-23)یافتن راهی غیرمخرب برای ارزیابی سریع تغییرات بافت نان طی مدت نگهداری کمک شایانی به پژوهشگران برای بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری نان میکند. در این راستا، در این پژوهش تغییرات پارامترهای ارتعاش ...