| dc.contributor.author | اسدی امیرآبادی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شوندی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاشانی نژاد, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:44:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:44:33Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:44:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:44:33Z | |
| dc.date.issued | 2020-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-06-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسدی امیرآبادی, علیرضا, شوندی, مهدی, کاشانی نژاد, مهدی. (1398). مدلسازی خشککردن توت سیاه با سامانه مادونقرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی. فناوریهای نوین غذایی, 7(2), 201-210. doi: 10.22104/jift.2018.2972.1723 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4787 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4795 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2972.1723 | |
| dc.identifier.uri | http://jift.irost.ir/article_933.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367777 | |
| dc.description.abstract | شاه توت سرشار از پلی فنلها و آنتوسیانینها است که خشککردن و نگهداری آن میتواند ارزشمند باشد. استفاده از تابش مادون قرمز بهعنوان یک روش مناسب در خشککردن میتواند باعث کاهش زمان خشککردن و کاهش هزینههای فرایند میشود. اثر توانهایw 120، 180، 240 لامپ مادون قرمز، فاصلههای cm 5، 10 و 15 نمونه از لامپ و زمان خشککردن بر خشکشدن توت سیاه مورد بررسی قرار گرفت. مدلسازی خشکشدن توت سیاه به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی با چهار ورودی توان، فاصله لامپ و زمان خشککردنو یک خروجی درصد کاهش رطوبت انجام شد. مشخص شد که با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونهها از لامپ مادون قرمز، سرعت خشککردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه بهطور معنی داری (P<0.05) افزایش مییابد. تابع فعالسازی سیگموئیدی به علت مقدار خطای کمتر نسبت به سایر توابع، بهعنوان تابع فعالسازی در لایه پنهان و خروجی انتخاب گردید. برای رسیدن به بهترین شرایط یادگیری روابط بین ورودیها و خروجیها توسط شبکه، بر اساس انجام روش آزمون و خطا از 15 درصد دادهها برای آموزش، 15 درصد دادهها برای آزمون شبکه آموزش دیده و 60 درصد باقی مانده دادهها برای ارزیابی شبکه استفاده گردید. طبق نتایج بهدست آمده مشخص شد با استفاده از تابع فعالسازی سیگموئیدی و شبکهای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان میتوان به خوبی مدلسازی درصد کاهش رطوبت را به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی در طی فرایند خشککردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه پیشگویی کرد (00002/0Mse=، 999/0 R<sup>2</sup>=). زمان خشککردن بهعنوان مؤثرترین عامل برای کنترل کاهش رطوبت توت سیاه با استفاده از آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه معرفی شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1204 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Research Organization for Science and Tecgnology | en_US |
| dc.relation.ispartof | فناوریهای نوین غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Innovative Food Technologies | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2972.1723 | |
| dc.subject | خشک کردن | fa_IR |
| dc.subject | شبکه عصبی | fa_IR |
| dc.subject | الگوریتم ژنتیک | fa_IR |
| dc.subject | توت سیاه | fa_IR |
| dc.subject | پیشگویی | fa_IR |
| dc.subject | مادون قرمز دو طرفه | fa_IR |
| dc.subject | مهندسی صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | مدلسازی خشککردن توت سیاه با سامانه مادونقرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 201 | |
| dc.citation.epage | 210 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-7099-8828 | |