نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسدی امیرآبادی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorشوندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorکاشانی نژاد, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:44:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:44:33Z
dc.date.available1399-07-09T09:44:33Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:44:33Z
dc.date.issued2020-01-21en_US
dc.date.issued1398-11-01fa_IR
dc.date.submitted2018-06-17en_US
dc.date.submitted1397-03-27fa_IR
dc.identifier.citationاسدی امیرآبادی, علیرضا, شوندی, مهدی, کاشانی نژاد, مهدی. (1398). مدل‌سازی خشک‌کردن توت سیاه با سامانه مادون‌قرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی. فناوری‌های نوین غذایی, 7(2), 201-210. doi: 10.22104/jift.2018.2972.1723fa_IR
dc.identifier.issn2476-4787
dc.identifier.issn2476-4795
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2972.1723
dc.identifier.urihttp://jift.irost.ir/article_933.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367777
dc.description.abstractشاه توت سرشار از پلی فنل­ها و آنتوسیانین­ها است که خشک‌کردن و نگه‌داری آن می­تواند ارزشمند باشد. استفاده از تابش مادون قرمز به‌عنوان یک روش مناسب در خشک‌کردن می‌تواند باعث کاهش زمان خشک‌کردن و کاهش هزینه‌های فرایند می­شود. اثر توان­هایw  120، 180، 240 لامپ مادون قرمز،  فاصله­های cm 5، 10 و 15  نمونه از لامپ و زمان خشک‌کردن بر خشک‌شدن توت سیاه مورد بررسی قرار گرفت. مدل­سازی خشک‌شدن توت سیاه به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی با چهار ورودی توان، فاصله لامپ و زمان خشک‌کردنو یک خروجی درصد کاهش رطوبت انجام شد. مشخص شد که با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونه­ها از لامپ مادون قرمز، سرعت خشک‌کردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه به‌طور معنی داری (P<0.05) افزایش می­یابد. تابع فعال‌سازی سیگموئیدی به علت مقدار خطای کم‌تر نسبت به سایر توابع، به‌عنوان تابع فعال­سازی در لایه پنهان و خروجی انتخاب گردید. برای رسیدن به بهترین شرایط یادگیری روابط بین ورودی­ها و خروجی­ها توسط شبکه، بر اساس انجام روش آزمون و خطا از 15 درصد داده­ها برای آموزش، 15 درصد داده­ها برای آزمون شبکه آموزش دیده و 60 درصد باقی مانده داده­ها برای ارزیابی شبکه استفاده گردید. طبق نتایج به‌دست آمده مشخص شد با استفاده از تابع فعال­سازی سیگموئیدی و شبکه­ای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان می­توان به خوبی مدل­سازی درصد کاهش رطوبت را به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی در طی فرایند خشک‌کردن توت سیاه به روش مادون قرمز دو طرفه پیشگویی کرد (00002/0Mse=، 999/0 R<sup>2</sup>=). زمان خشک‌کردن به‌عنوان مؤثرترین عامل برای کنترل کاهش رطوبت توت سیاه با استفاده از آنالیز حساسیت توسط شبکه عصبی بهینه معرفی شد.fa_IR
dc.format.extent1204
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانfa_IR
dc.publisherIranian Research Organization for Science and Tecgnologyen_US
dc.relation.ispartofفناوری‌های نوین غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofInnovative Food Technologiesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2972.1723
dc.subjectخشک کردنfa_IR
dc.subjectشبکه عصبیfa_IR
dc.subjectالگوریتم ژنتیکfa_IR
dc.subjectتوت سیاهfa_IR
dc.subjectپیشگوییfa_IR
dc.subjectمادون قرمز دو طرفهfa_IR
dc.subjectمهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.titleمدل‌سازی خشک‌کردن توت سیاه با سامانه مادون‌قرمز به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طیبعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage201
dc.citation.epage210
nlai.contributor.orcid0000-0002-7099-8828


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد