رفتار گرمایش اهمیک آب هویج متاثر از نوع الکترود و گرادیان ولتاژ
(ندگان)پدیدآور
کرمیان, اردشیرحزباوی, عیسیشهبازی, فیض الهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گرمایش اهمیک یک فرآیند دمایی پیشرفته است که در آن ماده غذایی بعنوان مقاومت الکتریکی عمل میکند. هدف این تحقیق بررسی تغییرات زمان فرآوری (تغلیظ) و مصرف انرژی آب هویج در اثر تغییرات گرادیان ولتاژ بود. در این تحقیق رفتار گرمایش اهمیک آب هویج در گرادیانهای مختلف ولتاژ (15، 20 و V/cm 25) با استفاده از الکترودهای مختلف (استیل، مس، آلومینیوم و روی) بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل جنس الکترود و گرادیان ولتاژ بر انرژی مصرفی ویژه و مدت زمان فرآوری در سطح احتمال 1% معنی دار بود. با افزایش گرادیان ولتاژ از 15 به V/cm 25، کمترین و بیشترین زمان حرارت دهی به ترتیب برابر با 95/3 دقیقه برای الکترود استیل و 09/13 دقیقه برای الکترود آلومینیوم بدست آمد. بیشترین (MJ/kg 87/3) و کمترین (MJ/kg 45/3) انرژی مصرفی ویژه تغلیظ آب هویج نیز به ترتیب در استفاده از الکترود استیل و در گرادیان ولتاژ V/cm 15 و الکترود مس در گرادیان ولتاژ V/cm 25 حاصل شد.
کلید واژگان
آب هویجحرارت دهی اهمیک
نوع الکترود
گرادیان ولتاژ
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
گروه مکانیک بیو سیستم، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرم آباددانشکده کشاورزی - دانشگاه لرستان - گروه بیوسیستم
دانشیار دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
شاپا
2476-47872476-4795




