بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاستهای
(ندگان)پدیدآور
پناهی, مرضیهبرزگر, حسنحجتی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بنه (Pistacia atlantica) از گونههای غالب پسته وحشی موجود در ایران میباشد. صمغ بنه یک صمغ الئورزینی است که از لایه خارجی پوست داخلی این گیاه ترشح میشود که در ایران، سقز نامیده میشود. از آنجا که فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی اسانس اجزاء مختلف این گیاه در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است، بنابراین برای تولید فیلم فعال نشاستهای، اسانس حاصل از صمغ بنه انتخاب شد. در این تحقیق ابتدا اسانس از صمغ بنه به روش تقطیر آبی استخراج ترکیبات فرار آن با دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی GC/MS)) شناسایی شد. فیلم نشاستهای حاوی اسانس بنه در چهار سطح مختلف (0، 5/0، 1و2 درصد) تولید و فعالیت ضدمیکروبی آن روی چهار باکتری گرم مثبت، چهار باکتری گرم منفی و سه نوع قارچ مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضداکسایشی فیلمهای تولید شده با آزمون مهار رادیکال آزاد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون GC/MS نشان داد که آلفاپینن (1/77 درصد) عمدهترین ترکیب اسانس بنه میباشد. نتایج نشان داد که فیلمهای حاوی اسانس بنه فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی مطلوبی دارند که با افزایش میزان اسانس، این خصوصیات در فیلمها افزایش یافت و طیف حاصل از ATR-FTIR تأییدکنندهی محتوای اسانس در فیلم بود. با توجه به یافتههای این تحقیق میتوان اسانس بنه را به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی به فیلمهای زیست تخریب پذیر اضافه نمود.
کلید واژگان
فیلم فعالنشاسته
اسانس بنه
فعالیت ضدمیکروبی
فعالیت ضداکسایشی
بسته بندی مواد غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاناستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شاپا
2476-47872476-4795




