نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپناهی, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorبرزگر, حسنfa_IR
dc.contributor.authorحجتی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:44:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:44:12Z
dc.date.available1399-07-09T09:44:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:44:12Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-12-22en_US
dc.date.submitted1395-10-02fa_IR
dc.identifier.citationپناهی, مرضیه, برزگر, حسن, حجتی, محمد. (1396). بررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته‌ای. فناوری‌های نوین غذایی, 5(1), 77-89. doi: 10.22104/jift.2017.462fa_IR
dc.identifier.issn2476-4787
dc.identifier.issn2476-4795
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.462
dc.identifier.urihttp://jift.irost.ir/article_462.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367668
dc.description.abstractبنه (Pistacia atlantica) از گونه‌های غالب پسته وحشی موجود در ایران می‌باشد. صمغ بنه یک صمغ الئورزینی است که از لایه خارجی پوست داخلی این گیاه ترشح می‌شود که در ایران، سقز نامیده می‌شود. از آنجا که فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی اسانس اجزاء مختلف این گیاه در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است، بنابراین برای تولید فیلم فعال نشاسته‌ای، اسانس حاصل از صمغ بنه انتخاب شد. در این تحقیق ابتدا اسانس از صمغ بنه به روش تقطیر آبی استخراج ترکیبات فرار آن با دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی GC/MS)) شناسایی شد. فیلم نشاسته‌ای حاوی اسانس بنه در چهار سطح مختلف (0، 5/0، 1و2 درصد) تولید و فعالیت ضدمیکروبی آن روی چهار باکتری گرم مثبت، چهار باکتری گرم منفی و سه نوع قارچ مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضداکسایشی فیلم‌های تولید شده با آزمون مهار رادیکال آزاد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون GC/MS نشان داد که آلفاپینن (1/77 درصد) عمده‌ترین ترکیب اسانس بنه می‌باشد. نتایج نشان داد که فیلم‌های حاوی اسانس بنه فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسایشی مطلوبی دارند که با افزایش میزان اسانس، این خصوصیات در فیلم‌ها افزایش یافت و طیف حاصل از ATR-FTIR تأییدکننده‌ی محتوای اسانس در فیلم بود. با توجه به یافته‌های این تحقیق می‌توان اسانس بنه را به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی به فیلم‌های زیست تخریب پذیر اضافه نمود.fa_IR
dc.format.extent510
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانfa_IR
dc.publisherIranian Research Organization for Science and Tecgnologyen_US
dc.relation.ispartofفناوری‌های نوین غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofInnovative Food Technologiesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.462
dc.subjectفیلم فعالfa_IR
dc.subjectنشاستهfa_IR
dc.subjectاسانس بنهfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدمیکروبیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضداکسایشیfa_IR
dc.subjectبسته بندی مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی اثر اسانس صمغ بنه بر خواص ضدمیکروبی و ضد اکسایشی فیلم خوراکی نشاسته‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage77
dc.citation.epage89


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد