• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر خشک‌کردن ترکیبی هوای گرم – فروسرخ و ماکروویو بر برخی از ویژگی‌های کیفی برنج نیم‌جوش

    (ندگان)پدیدآور
    تقی نژاد, ابراهیمرسولی شربیانی, ولی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1003.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خشک­ کردن یکی از مهم‌ترین مراحل در فرایند تبدیل برنج می‌باشد. در تحقیق حاضر به بررسی تأثیر دو شیوه خشک­ کردن متناوب و پیوسته، بر برخی ویژگی‌های کیفی شلتوک، رقم فجر، پرداخته شد. خشک‌ کردن متناوب در دو مرحله با یک زمان استراحت بین مراحل خشک‌ کردن با استفاده از یک خشک‌کن ترکیبی هوای گرم- فروسرخ در مرحله‌ اول از رطوبت 35 به 23% و مایکروویو در مرحله دوم از رطوبت 23 به 13% انجام گردید. درحالی‌که روش خشک‌کردن پیوسته، توسط خشک‌کن هوای گرم – فروسرخ برای کاهش رطوبت شلتوک از محتوای رطوبت 35 به 13% بر پایه‌ تر اجرا شد. آزمایش‌ها در دمای خشک‌کردن 40، 50 و oC60، شدت تابش فروسرخ 32/0 و w/cm249/0، توان مایکروویو 100، 200 و W300 و دوره‌ استراحت دهی به مدت 8 برابر زمان خشک‌کردن، یعنی مرحله‌ی اول، اجرا گردید. بعد از خشک‌کردن، ویژگی­های کیفی تحت بررسی برنج نیم‌جوش یعنی راندمان برنج سالم، رنگ و نیروی سفتی، و نیز زمان خشک‌کردن مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که تأثیر شیوه خشک‌کردن، دمای هوا، شدت تابش و توان مایکروویو بر ویژگی­های کیفی تحت بررسی برنج نیم‌جوش معنی‌دار (poC60 (تیمارw/cm2 32/0-W200) و oC 40 (تیمارw/cm2 32/0-W100) به‌دست آمد. اما بیش‌ترین زمان خشک‌کردن، ارزش رنگ و نیروی سفتی توسط روش خشک‌کردن پیوسته به‌ترتیب min04/61، 63/19 و N3/227 به‌دست آمد. در نتیجه، شیوه خشک‌کردن متناوب یک روش مناسب و قابل پیشنهاد برای برنج نیم‌جوش رقم فجر است.
    کلید واژگان
    برنج نیم‌جوش
    پیوسته
    خشک کن
    ماکروویو
    متناوب
    هوای گرم – فروسرخ
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
    استادیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.472
    http://jift.irost.ir/article_472.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367664

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب