دوره 47, شماره 1
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
ترجیح غذایی و سوئیچینگ کنۀ شکارگر Amblyseius swirskii (Acari: Phytoseiidae) روی سفید بالک گلخانه و کنۀ تارتن دولکهای
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)سفید بالک گلخانه و کنۀ تارتن دولکهای از جمله مهمترین آفاتی هستند که به انواع گیاهان و محصولات گلخانهای را حمله میکنند. کنۀAmblyseius swirskii یک شکارگر عمومی است که میتواند از هر دو این آفات تغذیه کند. در ...
-
ارزیابی میزان سمیت آفتکشهای استامیپرید، دیکلرووس و آزادیراختین روی شتة جالیز Aphis frangulae gossypii و زنبور انگلوارة آن Lysiphlebus fabarum
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)شتة جالیز Aphis frangulae gossypii Gloverیکی از آفات مهم خیار بهشمار میآید و زنبور انگلوارة (پارازیتوئید) Lysiphlebus fabarum Marshallبهعنوان یک عامل زیست (بیو)کنترل، میتواند در کشتزارها و گلخانهها ...
-
جمعیتشناسی کنۀ شکارگرAcari: Phytoseiidae) ) Amblyseius swirskii روی کنۀ تارتن دولکهای Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae) در شرایط آزمایشگاهی
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)در این پژوهش به بررسی طول عمر، تولیدمثل، بقا و نسبت جنسی کنۀ شکارگرAmblyseius swirskii Athias-Henriot (Acari: Phytoseiidae) با تغذیه از تخم کنۀ Koch Tetranychus urticae در شرایط آزمایشگاهی رطوبت نسبی ...
-
ساختار ژنتیکی جمعیتهای قارچ Colletotrichum gloeosporioides s. l.، عامل خشکیدگی سرشاخههای درختان مرکبات در شمال ایران
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)خشکیدگی سرشاخهها و ریزش میوه پس از گلدهی ناشی از قارچ Colletotrichum gloeosporioides، از چالشهای شایع تولید محصول در درختان مرکبات منطقۀ شمال کشور هستند. به علت افزایش آسیب و زیان بیماری در سالهای اخیر که ...
-
تأثیر ناهمسازی برخی سویههای باکتری Pseudomonas fluorescens بر القای پاسخ دفاعی گیاه پسته علیه پوسیدگی فیتوفترایی طوقه و ریشه
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)تأثیر ناهمسازی (آنتاگونیستی) سی سویۀ باکتری Pseudomonas fluorescens جداسازیشده از خاکهای مناطق مختلف روی Phytophthora drechsleri عامل انگومک (گموز) پسته در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای بررسی ...
-
تأثیر گیاهسوزی باقیماندۀ برخی از علفکشهای مورداستفاده در شالیزار بر شاهی و کاهو
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)یکی از اقدامهای لازم پیش از کشت گیاهان زراعی دوم، بینش کافی درزمینۀ تأثیر باقیماندۀ علفکشهای مصرفشده در کشت گیاه زراعی اصلی بر رشد گیاهان زراعی کشت دوم است. این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر بازدارندگی احتمالی باقیماندۀ ...
-
مقایسۀ نواحی ژنی ITS-rDNA و tef1α در بررسی ارتباط تبارزایی بعضی گونههای Trichoderma
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)جنس Trichoderma قارچی تکنیائی است که بعضی از گونههای آن بهعنوان عامل کنترل زیستی (بیوکنترل) شناخته میشوند. در این بررسی، یازده جدایه از هفت گونۀ Trichoderma شامل Trichoderma harzianum، ...
-
شناسایی و تعیین پراکندگی نماتدهای انگل گیاهی در فضای سبز شهر تهران
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)نماتدهای انگل گیاهی درون ریشه و خاک اطراف ریشه بسیاری از گیاهان در جمعیتهای مختلف یافت شدهاند. با توجه به ارزش زیستی فضای سبز شهری و اهمیت نماتدهای انگل گیاهی در کاهش رشد گیاهان در فضای سبز، موضوع شناسایی و تعیین فراوانی ...
-
تأثیر رقمهای مختلف گوجهفرنگی بر تنوع گونهای و فعالیت دشمنان طبیعی Tuta absoluta (Lepidoptera: Gelechiidae). در شرایط مزرعهای استان اردبیل، ایران
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)مینوز برگ گوجهفرنگی، Tuta absoluta (Meyrick)، یکی از آفات مهم گوجهفرنگی، Solanum lycopersicum L.، در ایران است. در این تحقیق تنوع گونهای دشمنان طبیعی مینوز برگ گوجهفرنگی و نسبت تراکم شکارگرها یا ...
-
ارزیابی اثرگذاری میزان کشندگی ترکیبات آبامکتین، استامیپرید و ایندوکساکارب بر سن شکارگر Nesidiocoris tenuis با تغذیه از تخمهای مینوز گوجهفرنگی، Tuta absoluta
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)تغییرپذیری رفتاری عاملهای زیست (بیو)کنترل پس از در معرض ماندن آنها با ترکیبهای آفتکش، باعث عدم موفقیت کنترل تلفیقی آفات در بسیاری از موارد شده است. در این بررسی ضمن انجام زیستسنجی روی حشرههای کامل سن شکارگر ...
-
بررسی رابطۀ صفات رویشی و مقاومت به بیماری پاخوره در گندم نان در شرایط گلخانه
(دانشگاه تهرانUniversity of Tehran, 2016-05-21)بیماری پاخورۀ گندم با عامل (Gaeumannomyces graminis var. tritici) یکی از بیماریهای زیانبار ریشۀ گندم در سراسر جهان است. تابهحال رقم مقاومی نسبت به این بیماری در ذخایر توارثی (ژرمپلاسم) گندم نان معرفی ...



