تعیین پاسخ بوقلمونهای در حال رشد به سطوح لیزین هضمشدنی ایلئومی استاندارد شده با استفاده از روشهای گوناگون آماری
(ندگان)پدیدآور
شهیر, محمد حسینحیدری نیا, افشینطاهری, حمیدرضاحسینی, عبدالهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور تعیین مناسبترین سطح لیزین هضمشدنی ایلئومی استانداردشده در مرحلۀ رشد (49-28 روزگی) بوقلمونهای نر گوشتی، 160 قطعه بوقلمون در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار (هشت سطح لیزین هضمشدنی ایلئومی استانداردشده، 15/1 (جیرۀ پایه)، 225/1، 3/1، 375/1، 45/1، 525/1، 6/1، و 675/1 درصد) در چهار تکرار و پنج قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شدند. افزایش سطوح لیزین هضمشدنی باعث افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید. گروه آزمایشی حاوی 6/1 درصد لیزین هضمشدنی، بیشترین افزایش وزن بدن و کمترین ضریب تبدیل غذایی را داشت که با جیرۀ پایۀ (15/1 درصد لیزین هضمشدنی) تفاوت معنیداری نشان داد (05/0P
کلید واژگان
اسیدآمینه هضم شدنی ایلئومی استاندارد شدهبوقلمون
مدل خط شکسته
مدل خط شکسته درجه دو
منحنی درجه دوم
لیزین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-06-221392-04-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایراندانشجوی دکتری تغذیۀ طیور، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایران
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایران
استادیار، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی،کرجـایران
شاپا
2009-67762382-994X




